Vierailuesitys Fragile – särkyvää pureutuu vanhempien alkoholin väärinkäytön vaikutuksiin

Kuopion kaupunginteatterissa tämän viikon tiistaina ja keskiviikkona vieraileva, Heikki Törmin ja Sami Parkkisen kirjoittama ja Heikki Törmin ohjaama Fragile – särkyvää tarttuu usein vaiettuun aiheeseen: vanhemman alkoholismiin.

Suomessa ei ole monta lasta, joka ei olisi jossain elämänsä vaiheessa pahoittanut mieltään tai pelännyt aikuisen juomisen takia. Fragile – särkyvää on syntynyt juuri tästä havainnosta. Esitys käsittelee alkoholismia ja toimintahäiriöisen perheen dynamiikkaa. Se tuo näkyville ne tunteet, joita lapsi joutuu piilottelemaan aikuisen alkoholin ongelmakäytön varjossa.

Työryhmän jäsenillä, usealla heistä, on omakohtaisia kokemuksia alkoholin väärinkäytöstä ja sen vaikutuksista läheisiin. He haluavat viestittää esityksellään, että pahasta olosta saa ja pitääkin puhua.

Fragile – särkyvää on Kajaanin Kaupunginteatterin, Suomen Kansallisteatterin, Fragile-työryhmän ja Lasten seurassa -ohjelman toimijoiden yhteistuotanto. Esityksen tuotantoa ovat rahoittaneet Alko ja Suomen Kulttuurirahasto.

Fragile- särkyvää
Kuopion kaupunginteatterin Maria-näyttämöllä 7.11. klo 19.15 ja 8.11. klo 12.15 sekä klo 19.15.


06.11.2017 13:57