Nyt on Uuden näytelmän kuukausi

Marraskuu on Uuden näytelmän kuukausi. Uuden näytelmän ohjelman ja teatterialan ammattitoimijoiden yhteinen tempaus suomalaisen näytelmän juhlistamiseksi käynnistyi kuun alussa. Myös me otamme osaa tähän kampanjaan, jonka tarkoituksena on herättää katsojat pohtimaan, mistä suomalaisessa näytelmäkirjallisuudessa on kyse. Ketkä sitä tekevät? Miltä se tuntuu, näyttää ja kuulostaa?

Kampanjaan kuuluu myös yleisöhaaste #katsonäytelmä. Sen kautta voi jakaa omia kokemuksiaan suomalaisista näytelmistä ja samalla osallistua 3 x 100 euron lahjakortin arvotaan voittajan itse valitsemaan kampanjaan osallistuvaan teatteriin.

Suomalaisiin näytelmiin pääsee tutustumaan myös pieninä annoksina lukemalla päivittäin jaettavia näytelmäsitaatteja facebookissa @uudennaytelmankuukausi #UNKK ja tarttumalla teattereissa jaossa oleviin maksuttomiin sitaatti-postikortteihin.

Uuden näytelmän ohjelma (UNO) on Teatteri 2.0:n käynnistämä monivuotinen hanke. Sitä rahoittavat Koneen säätiö, opetus- ja kulttuuriministeriö, UNOn Verkoston toimijat sekä Teatteri 2.0.


10.11.2017 11:03