Vuoden 2017 tulos on julkistettu - Takana hyvä vuosi

Kuopion kaupunginteatterin johtaja Pekka Laasonen on erittäin tyytyväinen viime vuoteen.
- Keväällä ensi-iltansa saanut Koirien Kalevala oli loppuunmyyty jo ennen ensimmäistä esitystä ja Viulunsoittaja katolla -musikaalin kysyntä oli myös niin kovaa, että moni joutui tyytymään viime syksynä loppuunmyyty-vastaukseen.
- Tämä on erittäin harvinaista, hän lisää, että ohjelmistossa on lähekkäin kaksi näin vahvaa kassamagneettia. Tällaista ei ole sattunut aiemmin minun urallani.
- Nyt musikaaliin löytyy jo paikkoja, hän huomauttaa, mutta kevään varausaste on jo noussut 50 prosenttiin, vaikka olemme vasta tammikuussa.

Kävijämäärä kohosi hieman
Vuoden 2017 aikana Kuopion kaupunginteatteri keräsi yli 76 100 kävijää. Tämä kokonaiskävijämäärä sisältää esitystoiminnan lisäksi myös kaikki näytösten ulkopuoliset tapahtumat, kuten tilavuokraukset, avoimet harjoitukset ja kulissikurkistukset. Nousua edellisvuoteen on hieman yli 1 500 henkeä. Teatterin omien esitysten, vierailujen ja yhteistuotantojen katsojamäärä kohosi 56 800:aan. Määrä on edellisvuotta hieman pienempi. Ero ei kuitenkaan ole merkittävä eli katsojamäärä on pysynyt lähes samana.

Yleisöä kiinnosti viime vuonna erityisesti Koirien Kalevala ja Viulunsoittaja katolla. Virpi Rautsialan ohjaaman lastenoopperan näki lähes 4 800 katsojaa, ja Kai ”Kuju” Hyttisen tähdittämä musikaali keräsi syksyllä melkein 13 000 katsojaa. Yleisöä kiinnosti myös Minna-näyttämöllä Olli-Matti Oinosen ohjaamat Suomen hevonen (7 200 katsojaa) ja suurmusikaali Annie Mestariampuja (yli 5 200 katsojaa).

Maria-näyttämön katsotuimmaksi nousi Jukka Keinosen ohjaama Yksi halusta, toinen rakkaudesta lähes 2 000 katsojallaan. Toiseksi suosituin oli Pekka Laasosen ohjaama ja Jarmo Perälän näyttelemä Luolamies yli 1 500 katsojalla. Leea Klemolan ohjaama Vaimoni, Casanova kiinnosti myös yleisöä. Se sai yli 1 800 katsojaa. Tanssiteatteri Minimin kanssa yhteistyössä toteutettu näytelmä vieraili Riihimäen Teatterissa, Espoon kaupunginteatterissa ja Tampereen Teatterikesässä. Nämä vierailut ovat mukana näytelmän katsojaluvussa.

Vierailuista suosituin oli Seela Sellan esittämä Pieni eläin melkein 1 800 katsojalla. Lapsille suunnattu Pakkassirkus keräsi lähes 1 600 katsojaa, ja Jorma Uotisen esitys Ei huono – Porista Pariisiin veti Minna-näyttämön täyteen viimeistä paikkaa myöten.


15.01.2018 10:40