Ensi-ilta 8.9.2018, ennakko 7.9.2018 Maria-näyttämöllä

Suomennos Jukka-Pekka Pajunen
Ohjaus Olli-Matti Oinonen
Lavastus Sari Paljakka
Puvustus Marja Uusitalo
Maskeerauksen suunnittelu Kaija Ilomäki
Äänisuunnittelu Kati Koslonen
Valosuunnittelu Timo Suutarinen, Juho Itkonen
Projisoinnit Jarmo Jääskeläinen
Oikeudet Josef Weinberger Limited

Laiminlyöty äidinrakkaus.

Charlotte on maailmankuulu pianisti, joka ymmärtää paremmin Chopinin ja Beethovenin pianokonserttoja kuin lapsiaan. Tytär Eva on paennut rakkaudetonta elämäänsä pappilaan, nainut miehen, jota ei ole koskaan rakastanut. Evan sisko Helena on vakavan sairauden murtamana pakotettu sänkyyn, Evan toimiessa omaishoitajana. Evan poika on kuollut tapaturmaisesti ja tuntuu siltä kuin koko elämä olisi pappilassa kuollut.

Eva ja Charlotte eivät ole olleet yhteydessä toisiinsa vuosiin. Ei ole ollut tarvetta, sillä Charlotten elämä on maailmalla, myrskyisten suosionosoitusten edessä. Sairaan tyttärenkin tapaaminen on konserttipianistille liikaa, koska mitään tunteita ei häntä kohtaan ole.

Eva päättää vihdoin kutsua Charlotten kylään ja suuri yllätys on kun tämä vastaa myönteisesti. Toki kutsussa ei mainita mitään Helenan läsnäolosta. Jälleennäkeminen on iloinen ja tuntuukin siltä, että äiti ja tytär viihtyvät toistensa seurassa. Yhtenä yönä naamiot kuitenkin putoavat ja aletaan puhua totuuden sanoilla, joiden taakse kätkeytyy jopa demonisia sävyjä. Totuus on ankara lyömäase, jolla ei tässä perheyhteisössä kuitenkaan rakenneta mitään. Minkälaista on elämä pölyn laskeuduttua? Sen saa katsoja päättää.

Ingmar Bergmanin Syyssonaatti on tiheätunnelmainen kamarinäytelmä, väkevä draama rakkaudenjanosta, ihmisen moraalista, inhimillisistä peruskysymyksistä. Lähtökohta on yksinkertainen: äidin ja tyttären suhde, patoutuneet tunteet. Mitä on äidinrakkaus ja minkälaista tuhoa sen puuttuminen tai laiminlyöminen aiheuttaa?

Presented by arrangement with Josef Weinberger Limited, London, on behalf of the Ingmar Bergman Foundation.

Rooleissa Annukka Blomberg, Katri-Maria Peltola ja Sari Harju.

Kesto ei vielä tiedossa.

Kuvituskuva Antti Voutilainen.

Liput

29,50 € / peruslippu
26,50 € / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, lapset (alle 16-vuotiaat)
24,50 € / ryhmät (väh. 20 hlöä), pyörätuolit

Ennakkoesitys 7.9.
24,50 € / peruslippu
21,50 € / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, lapset (alle 16-vuotiaat)
19,50 € / ryhmät (väh. 20 hlöä), pyörätuolit

Hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksu astuu voimaan 1.8. alkaen. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. Naulakkomaksu sisältyy pääsylipun hintaan.

Osta liput >>