Peter Quilter

Suurenmoista!

 suurenmoistaB.jpg

Ensi-ilta Maria-näyttämöllä 31.10.2018 | Ennakko 30.10.201817

Suomennos Pentti Järvinen
Ohjaus Pekka Laasonen
Lavastus Maija Louhio
Puvustus Anu Ihatsu
Äänisuunnittelu Antti Puumalainen
Valosuunnittelu Juho Itkonen


”Kauneus on kuulijan korvassa”

Tarve makuasioista kiistelyyn on ollut ikuisesti yksi kiistelyn kohde. Erityisesti silloin tämä nousee esiin, kun arvioidaan jotain harvinaislaatuista tai omaperäistä. Florence Foster Jenkinsin kohdalla tällaisesta voidaan totisesti puhua. Hänen ainutlaatuiset esiintymisensä maailman historian hienoimpien aarioiden tulkitsijana täyttivät poikkeuksetta New Yorkin suurimmatkin areenat, saaden yleisönsä järisyttävien tunnekuohujen valtaan. Harmi vain ettei Jenkins osannut laulaa. Siis yhtään.

Suurenmoista! on tositapahtumiin perustuva tarina naisesta, jonka elämän suurin ilo ja nautinto olivat ooppera ja liedit. Erityisesti oopperan suurimpien säveltäjien – kuten Mozatin, Verdin ja Straussin - upeimpien aarioiden hyvin omaperäinen tulkitseminen 1940-luvun New Yorkissa oli Jenkinsin pitkäaikainen unelma, mikä oli mahdollista toden teolla, kun hän peri mieheltään merkittävän omaisuuden. Jenkinsin tragedia oli se, ettei hänellä ollut hitustakaan laulutaitoa, mutta siitä huolimatta hän halusi esiintyä aina silloin tällöin, aikansa suurimpien tähtien tullessa kuuntelemaan tätä ainutlaatuista, rytmitajutonta ja täydellisestä sävelkorvan puutteesta kärsivää laululintua. Jotain todella ainutkertaista sydämellisyyttä tässä naisessa kuitenkin oli, sillä edes hänen lähimmillä ystävillään ei ollut sydäntä kertoa totuutta Florencen laulutaidon olemattomuudesta. Ja hyvä niin; kaikilla kukilla pitää olla oikeus kukkia. Harvoille arvostelijoilleen Jenkins totesi muun muassa seuraavaa: ”Ihmiset voivat sanoa, etten osaa laulaa, mutta kukaan ei voi väittää, etten olisi laulanut.”

Vuonna 2016 valmistuneessa, Stephen Frearsin ohjaamassa, elokuvassa Florence nimiroolin näyttelee Meryl Streep.

Rooleissa
Ritva Grönberg, Johanna Kuuva, Tapio Nykänen (vier.), Seija Pitkänen, Virpi Rautsiala ja Ari-Kyösti Seppo.

Kesto ei vielä tiedossa.

Kuva ja kuvankäsittely Antti Karppinen

Liput

Ennakkoesitys 30.10.
24,50 € / peruslippu
21,50 € / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, lapset (alle 16-vuotiaat)
19,50 € / ryhmät (väh. 20 hlöä), pyörätuolit

Esitykset
29,50 € / peruslippu
26,50 € / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, lapset (alle 16-vuotiaat)
24,50 € / ryhmät (väh. 20 hlöä), pyörätuolit

Hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksu astuu voimaan 1.8. alkaen. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. Naulakkomaksu sisältyy pääsylipun hintaan syyskaudesta 2018 lähtien.

Osta liput >>

Arvostelut

0 / 5
Ei arvosteluita.