Kuopion Kaupunginteatteri

NIIRALANKATU 2, 70600 KUOPIO

Lataa tästä teatterin esite (pdf) »

Olemme Itä-Suomen suurin ammattiteatteri. Toiminta perustuu teatteriesitysten tuottamiseen pääosin oman henkilökunnan voimin. Keväällä 2012 teatteritalossa aloitettiin 2 vuotta kestävä peruskorjaus, joka valmistui kesäkuussa 2014. Toiminta uudistuneessa talossa aloitettiin elokuussa 2014 ja tilat ovat ovat osoittautuneet erinomaisiksi.

Kuopion kaupunginteatterissa on vakituista henkilökuntaa 73 henkilöä jakautuen taiteelliseen, tekniseen ja hallinnolliseen henkilöstöön. Lisäksi teatteri työllistää vuosittain n. 50 määräaikaista työntekijää.

Teatteriesityksiä nähdään kahdella eri näyttämöllä: Minna-näyttämöllä on 464 paikkaa, maksimissaan 6 pyörätuolipaikkaa, Maria-näyttämöllä 212 paikkaa, joista maksimissaan 4 pyörätuolipaikkaa. Minna-näyttämöltä löytyy induktiosilmukka, Maria-näyttämölle löytyy lainattavia kuulolaitteen infrapunavahvistimia. Lisäksi pienimuotoisia esityksiä tuotetaan kiertueille.

Teatterin lipunmyynti sijaitsee ala-aulassa heti pääovien jälkeen oikealla. Elokuusta 2017 lähtien teatterin lippukassa on avoinna kaksi tuntia ennen esitystä ja tapahtumien yhteydessä sekä lauantaisin klo 12–18. Lauantaiaukiolot alkavat 9.9.

Teatterilippuja voi ostaa muuna aikana mm. netistä (kuopionkaupunginteatteri.fi), Kuopio Infosta (ma-pe klo 9-16), Kuopion Musiikkikeskuksen lippukassasta (katso tarkat aukioloajat netistä) tai Kuopion Sokos -tavaratalon neuvonnasta kaupan aukioloaikoina. Teatterilippuja saa myös kaikilta R-kioskeilta tapahtumanumerolla.

Pysäköinti

Teatterin asiakkaat voivat käyttää teatteritalon vieressä sijaitsevaa paikoitustilaa. Parkkialue on Valkeisenkadulla lammen puolella. Alue on tunnistettavissa betoniaidasta, joka ympäröi paikoitustilaa. Lähin parkkihalli löytyy torin alakerrasta. Lisäksi Niiralassa on runsaasti kadunvarsipaikkoja. Suosittelemme kuitenkin asiakkaitamme ottamaan huomioon parkkipaikkatilanteen.

HUOM! Teatterin naapuritontilla osoitteessa Sairaalakatu 6-8 on alkaneet purkutyöt. Purkutöistä aiheutuu tilapäistä melua ja lisääntynyttä työmaaliikennettä ja siten osa kadunvarsipysäkeistä ei ole käytössä. Purkutöiden kesto 1.4.-31.8.2017.