Minna Canth - Juha Hurme

Agnes

Näyttävä nuori Agnes poseeraa keppihevosen kera turkoosin ja vaaleanpunaisen värisen taustan edessä.

Ennakko 2.9.2021 klo 19.15 ja ensi-ilta 3.9.2021 klo 19.15 Maria-näyttämöllä

Ohjaus ja sovitus Juha Hurme
Lavastus ja puvustus Sari Paljakka
Pukuassistentti Taina Natunen
Valosuunnittelu Juha Westman
Äänisuunnittelu Kati Koslonen
Musiikin sävellys ja sovitus Mika Paasivaara
Laulujen harjoitus Anna Antikainen ja Mika Paasivaara

Juha Hurme ravistelee Minna Canthin novellia raikkaasti mausteenaan hersyvä, pikantti huumori.

Agnes kertoo tarinan kahdesta koulutytöstä, jotka kasvavat hyvin erilaisiksi naisiksi. Liisille riittää koti, perhe ja Kuopio koko elämän näyttämönä. Agnes ei tyydy arkiseen, ”…Avarassa maailmassa… on alituista vaihtelua…ihmiset ovat hilpeitä, älykkäitä ja kehittyneitä. Minä en tulisi toimeen enää muualla kuin Pietarissa. Niin, mahdollisesti sentään myöskin Pariisissa.”

Mutta tyytyisikö maailmannainen – tai puolimaailman – Anttiin, Liisin ainoaan ja ikiomaan? Näemme Liisin mustasukkaisuuden syviin ytimiin ja hänen kyvyttömyyteensä hallita omia tunteitaan. ” Joku tottunut ja kokenut suuren maailman mies olisi tuossa situaatiossa voinut pitää päänsä kylmänä, nähnyt tarkoituksen ja nauranut sille. Mutta Antti oli liian yksinkertainen, liian rehellinen; hän ruhjahti suin päin paulaan.”

Esitys tarjoilee tunnemyrskynsä riemastuttavasti. Juha Hurme ankkuroi ydinkohtauksia alkuteoksen aikojen Kuopion laulu- ja soittojuhliin: Sydämet läpättävät kiihkeän eritahtisina, mutta laulu ja soitto, ne raikaavat!

Rooleissa Annukka Blomberg, Emma Castrén (vier.), Oliver Kollberg (vier.), Verneri Lilja (vier.), Seija Pitkänen ja Roosa Söderholm (vier.).
Kesto 2h 5min, sis. väliajan 20 min
Ikärajasuositus 8

Liput

31,50 € / peruslippu
29,50 € / eläkeläiset, opiskelijat, lapset (0-16v.), työttömät, varusmiehet
27,50 € / pyötuolit, ryhmät (väh. 20 hlö)
Avustajat veloituksetta, mutta heilläkin on oltava paikkalippu.

Hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. Narikka sisältyy lipun hintaan.

Osta liput >>

Arvostelut

5 / 5
Mykistävää

Jos teatteriesitys on keskinkertainen, sen ehtii analysoida - jopa unohtaa - matkalla naulakolle. Juha Hurmeen ohjaama Agnes on niin huikea, puhutteleva ja ravitseva näytelmä, ettei siitä halua puhua edes yön yli nukuttuaan: sanat eivät riitä. Menkää ja kokekaa itse. Eläköön Minna Canth, eläköön Kuopion kaupunginteatteri!

  Nimimerkki   Paikkakunta
Loistava toteutus

Lahjakkaat näyttelijät uskoivat tarinaan. Kekseliäs lavastus ja nerokas ohjaus. Nautinnollinen lopputulos. Kiitokset!

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Kuopion kaupunginteatteri AGNES

Uudet kaupunginteatterin näyttelijät säkenöivät lavalla ja heitä täydensi kaksi teatterin kokenutta, pitkäaikaista näyttelijää. Lavastus oli rohkea ja toimi hyvin. Ohjaus nerokas. Lualukohtaukset elävöittivät Minna Canthin tekstiä. Upea teatterikokemus. Kiitos.

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio