Helmikuun alussa kaksi uutta ensi-iltaa: Kaksoiselämää-musikaali ja Tahto

Kevään ensimmäisenä ensi-iltana nähdään Timo Kanervan käsikirjoittama ja Olli-Matti Oinosen ohjaama Kaksoiselämää. Helmikuun 1. päivä Minna-näyttämöllä kantaesitettävä musikaali vie katsojat 1990-luvun alkuun ja aikaan, jolloin sekä Suomen markka että Neuvostoliitto tekivät kuolemaa. Mutta rakkaus loisti pienellä paikkakunnalla. Siellä Einari, parhaat päivänsä nähnyt rokkistara, seilasi rakkauden ristiaallokossa kahden naisen, Marin ja Mollan, välillä. 

Tässä huumorin sävyttämässä musikaalissa soivat Juice Leskisen hienoimmat laulut, ja sen pääosissa vierailevat Puntti Valtonen ja Lotta Vaattovaara. Kuopion kaupunginteatterin johtaja Tommi Auvinen tituleeraakin Valtosta leikillisesti ”asiantuntijajäseneksi”, koska Valtonen toimi aikoinaan Juice Leskisen Grand Slam -yhtyeessä laulaja-kitaristina.

Musikaalin vastakappaleena, Maria-näyttämöllä nähdään Aina Bergrothin kirjoittama Tahto.  Heidi Räsäsen ohjaama näytelmä pureutuu hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen poikkeukselliseen uraan ja hänen persoonaansa.

Näytelmä on väkevä kertomus kestävyydestä ja suomalaisesta sisusta. Se on omistettu kaikille itsensä alttiiksi asettaville ja päämääränsä eteen ponnistaville. Helmikuun 3. päivä ensi-iltansa saavan näytelmän pääosassa nähdään Sari Harju. Aino-Kaisa Saarisen kilpasiskoa, Virpi Kuitusta, esittää Virpi Rautsiala.

Kaksoiselämää-musikaali
Ensi-ilta Minna-näyttämöllä 1.2.2020

Tahto
Ensi-ilta Maria-näyttämöllä 3.2.2020