Kaupunginteatteri ja Tanssiteatteri Minimi tiivistävät yhteistyötään

Tanssiteatteri Minimi siirtää esitystoimintansa Kuopion kaupunginteatterin Maria-näyttämölle vuoden 2019 alussa, myös Minimin toimisto siirtyy samalla teatterille. Tanssiteatterin nykyinen esityspaikka Sotku jää harjoitustilaksi.

Teatterinjohtaja Pekka Laasosen mukaan nyt tehty sopimus tuo uudenlaista tekemistä molempiin taloihin.
- Resurssien keskinäinen vaihto helpottuu, hän kertoo. Muutto nostaa yhteiset produktiot ja muunkin taiteellisen yhteistyön aivan uudelle tasolle.
Laasonen tähdentää, että muutto palvelee myös asiakkaita.
- Kaupunginteatterista tulee kuopiolainen kulttuuritalo, jossa on tarjolla monipuolista esitystaidetta: teatteria, tanssia ja sirkusta. On erittäin hieno asia, että kuopiolaisten ammattiteattereiden tarjonta löytyy jatkossa saman katon alta ja samoista markkinointikanavista.

Minimin tuotannollisen johtajan Liisa Ruuskasen mukaan uusi toimintamalli hyödyttää jopa koko Suomen tanssikenttää.
- Yhteistyöproduktioiden ja esitysvierailujen johdosta koko tanssinkenttä pääsee nauttimaan paremmista puitteista. Sopimus kohottaa tanssin näyttävämmälle jalustalle, ja meidän on mahdollista kasvattaa tanssin katsojamääriä, koska puitteet ovat nyt kunnossa sekä katsojille että teoksille. Innolla odotamme myös yhdistymisen tuomia yhteistyömahdollisuuksia.

Teatterin ja Minimin yhteistyösopimus kattaa aluksi yhden vuoden. Sopimuksen mahdollinen jatko päätetään syksyllä 2019.