Cabaret Kuopion kaupunginteatteriin syksyllä 2019

Kuopion kaupunginteatteri ei poikkea perinteistään. Vuoden kuluttua syksylle 2019 on tulossa jälleen uusi suurmusikaali. Tällä kertaa se on Joe Masteroffin, Fred Ebbin ja John Kanderin maailmankuulu Cabaret.

Vahvaa draamaa ja suurta showta tarjoavan musikaalin ohjaa Kuopioon unkarilainen Péter Forgács. Kuopion kaupunginteatterin johtajan Pekka Laasosen sinnikäs, yli kolme vuotta kestänyt taivuttelu on viimeinkin tuottanut tulosta, ja Forgács - Györin kaupunginteatterin johtaja ja ohjaaja - on vihdoinkin lupautunut saapumaan kotipaikkansa ystävyyskaupunkiin. Hänen aisaparikseen tulee juuri Unkarin parhaana koreografina palkittu Gergely Kováts. Musikaalin korkeasta tasosta kertoo myös se, että tanssijat esitykseen haetaan ammattikentältä avoimen auditionin kautta.

Musikaalin tapahtumat sijoittuvat 1920-luvun lopun kansainväliseen Berliiniin, jossa natsi-ideologia nostaa päätään ja paheelliselle Kit Kat -klubille, jonka seinät tarjoavat turvapaikan kovia kokeneille. Tarinan keskiössä on amerikkalaisen kirjailijan ja englantilaisen yökerholaulajattaren tulinen rakkaustarina. Vuonna 1966 Broadway-ensi-iltansa saanut musikaali perustuu Christopher Isherwoodin romaaniin The Berlin Stories ja John Van Drutenin näytelmään I Am a Camera.

Lukuisista lauluistaan tunnetun – muun muassa Money, money, Willkommen ja Cabaret – musikaalin ensi-ilta on Minna-näyttämöllä syyskuussa 2019.