Anu Lehto-Korhonen Kuopion kaupunginteatterin vt. teatterinjohtajaksi

Teatterinjohtaja Pekka Laasosen siirryttyä vuoden alussa Matkailukeskus Kuopion Saana Oy:n toimitusjohtajaksi kaupunginteatterin vt. teatterinjohtajaksi on valittu HTM, TM Anu Lehto-Korhonen. Teatterin hallintopäällikkönä vuodesta 2016 työskennellyt Lehto-Korhonen hoitaa teatterinjohtajan tehtäviä oman virkansa ohessa.
Lisääntyneet tehtävänsä Lehto-Korhonen ottaa vastaan hyvällä mielellä.
- Kuopion kaupunginteatteri on kaikin puolin ensiluokkaisessa kunnossa, hän toteaa.
- Kulunut vuosi oli hieno. Kiitos siitä kuuluu teille kaikille: työntekijöille, katsojille, yhteistyökumppaneille ja kaupungin päättäjille.
- Myös alkaneesta vuodesta on tulossa mielenkiintoinen, hän lisää. Muutos on aina mahdollisuus. Me odotamme innolla uutta teatterinjohtajaa. Haku käynnistyy loppiaisen jälkeen.
Lehto-Korhonen kiittää myös teatteria vuodesta 2013 luotsannutta Pekka Laasosta.
- Tästä uuden teatterinjohtajan on hyvä jatkaa. Laasosen jäljiltä talo ja tekniikka ovat erinomaisessa kunnossa, ja ohjelmistovalinnat osuivat nappiin. Meillä tehdään taidetta hyvillä resursseilla.
Itä-Suomen suurimman teatterin johtamisessa riittää haasteita varmasti kenelle tahansa, mutta Lehto-Korhosen mukaan Kuopion kaupunginteatterilla on jotain, mikä auttaa johtajaa onnistumaan.
- Meillä on todella hyvä yhteishenki, uusi johtaja saa bonuksena mahtavat työkaverit!