Red Nose Company

Puolanto - Eklund-Vasama ja työryhmä

Babylon

babylon_pieni.jpg

Vierailuesitykset Maria-näyttämöllä
20.3.2020 klo 19.15 | 21.3.2020 klo 13.15

Näyttämöllä Minna Puolanto ja Hanna Seppä
Ohjaus Marielle Eklund-Vasama
Valo- ja äänisuunnittelu Juha Tuisku
Pukusuunnittelu Virve Balk
Tuotanto

Minna Puolanto, Niina Bergius, Aino Torikka,
Anna Jauhola ja Mika Vainio / Red Nose Company

Yhteistuotanto Kanneltalon kanssa

Viiden tähden täysosuma -  rohkea komedia vallasta!

Hykerryttävän hauska Babylon käsittelee vallankäyttöä naisnäkökulmasta. Esityksessä Babylon (Minna Puolanto) haluaa ratkaista kaikki valtaan liittyvät ydinkysymykset. Tässä häntä auttaa palvelija Ré (Hanna Seppä). Esitys porautuu erilaisiin vallankäyttötilanteisiin. Klovnit tuovat näyttämölle omakohtaisten kokemustensa lisäksi monenlaisia valtikan heiluttajia Madonnasta Ronaldoon ja Katariina Suuresta Donald Trumpiin.

Marielle Eklund-Vasaman ohjaama teos tutkii eri sukupuolten välisiä valtarakenteita. Se antaa näin oman puheenvuoronsa käynnissä olevaan #metoo -vallankumoukseen.

Kritiikit ja palautteet

”Taitavasti rakennettu esitys… – …läkähdyttävän hauskoja. – Puolanto todella taitaa henkilökohtaisen jalostamisen yleiseksi. – Sepän ja Puolannon yhteistyö on saumatonta. – Klovnit näyttävät, että teatterin taika syntyy lopulta yksinkertaisuudesta: siitä, kun salissa on valo, valokeilassa taitava näyttelijä ja pieni punainen nenä.”
– HS Laura Kytölä

”En oo ollu mikään teatteri-ihminen, vaan enemmän elokuvan ystävä. En uskonu, et voisin tykätä teatterista, mut tää esitys räjäytti mun tajunnan! Mä itkin ja nauroin ja itkin ja nauroin. Ihan huikea!”
– katsoja

”Puolanto ja Seppä punaisine nenineen hallitsevat klovnerian sekä liioittelevan että minimalistisen liikekielen. Etenkin Puolannon hahmo on välillä sekä hulvattoman hauska että henkilökohtaisuudessaan myös riipaisevan koskettava. – – Babylon onnistuu kutittelemaan myös katsojan kipupisteitä – – Babylon on monella tapaa voimaannuttava esitys, joka valaa uskoa huumorin voimaan.”
– Uusi Aika, Tarja Tiilimäki

”Babylon on kertomus vallasta, nähtynä kahden klovnin näkökulmasta. Esitys on ilottelevan feministinen, suorapuheinen ja julmetun hauska.”
– YLE Tuula Viitaniemi

”Aivan huima esitys! Viisaita havaintoja ja rankkaa nauramista.”
– katsoja

”Ihastusta herätti, kuinka hienosti oli näytetty eri valta-asetelmat ja miten klovnien meikit antoivat mahdollisuuden nähdä esiintyjien silmien liikkeet erittäin tarkasti.”
– lukiolainen

Kesto 1 t 30 min, ei väliaikaa

Ikäsuositus Aikuisille sekä nuorille 13-vuotiaasta ylöspäin.

Kuva Mark Sergeev

Liput

32,50 € / peruslippu
29,50 € / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, lapset (alle 16-vuotiaat)
27,50 € / ryhmät (väh. 20 hlöä), pyörätuolit

Hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. Naulakkomaksu sisältyy pääsylipun hintaan.

 

Osta liput >>

Arvostelut

0 / 5
Ei arvosteluita.