Flamencokonsertti

Carmen Linares laulaa Lorcaa

Carmen1024.jpg

Ainutlaatuinen konserttivierailu 11.4.2019 klo 19 Minna-näyttämöllä

Flamencon espanjalainen supertähti Carmen Linares tulkitsee maansa kansallisrunoilijan Federico García Lorcan tekstejä pianon säestyksellä Kuopion kaupunginteatterin Minna-näyttämöllä torstaina 11.4.2019.

Carmen Linares on flamencon kansainvälisesti tunnetuimpia taiteilijoita ja flamencon cante jondo -tyylin mestari. Linaresia arvostetaan erityisesti hänen ainutlaatuisen ja voimakkaan äänensä vuoksi. On arvostettua siitä lähtien, kun hän 18-vuotiaana julkaisi ensimmäisen levytyksensä. Häntä tituleerataankin yhdeksi autenttisimmista nykyflamencon tekijöistä, jonka sointi on intensiivinen ja puhdas, mutta joka ei ole tarrautunut purismiin.

Linares on esittänyt monien espanjalaisten runoilijoiden tuotantoa ympäri maailmaa, mm. Espanjan kansallisrunoilija Federíco Garcia Lorcan tekstejä, joita hän on myös levyttänyt. Vuoropuhelu Linaresin värikylläisen äänen, tekstien ja rakenteellisesti moniulotteisen musiikin välillä on unohtumaton, intiimi elämys.

Kuopion kaupunginteatterin konsertissa Linaresia säestää ilmaisuvoimainen flamenco-soittaja Pablo Suarez. Esityksessä kuullaan lisäksi Lucía Espíniä, Linaresin tytärtä, joka lausuu runoja ja laulaa Carmenin kanssa. Konsertissa on mukana myös suomalainen, kansainvälisesti menestynyt koreografi-tanssija Kaari Martin, joka monisävyiset tulkinnat tuovat uusia ulottavuuksia esitykseen.

Carmen Linaresin ääntä kuullaan myös Kuopion kaupunginteatterissa huhtikuussa ensi-iltansa saavassa Bernarda Alban talossa. Federico García Lorcan kirjoittaman näytelmän Minna-näyttämölle ohjaa Anne Rautiainen. Konsertti ja näytelmä yhdessä luovat huikean elämyksen Lorcan maailmaan.

Arvioitu kesto noin 70 min

Valokuva Sergio García

Liput

29,50 €
59,50 € Yhdistelmälippu, konsertti ja näytelmä Bernarda Alban talo (norm. 69 €). 
Yhdistelmälippu käy konsertin lisäksi kaikkiin Bernarda Alban talon kevään esityksiin, paitsi ensi-iltaan. Yhdistelmäliput Kuopio Infosta tai teatterin ja musiikkikeskuksen lippukassasta.

Hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. Naulakkomaksu sisältyy pääsylipun hintaan.

Osta liput >>

Arvostelut

0 / 5
Ei arvosteluita.