Peter Shaffer

Equus

Equus-1024x1449px-KKT.jpg

Ensi-ilta 12.10.2022 Maria-näyttämöllä 

Suomennos Jyrki Vainonen ja Kirsi Jokinen
Ohjaus Milko Lehto
Lavastus ja puvustus Jonna Kuittinen
Valosuunnittelu Lassi Kröger
Äänisuunnittelu Timo Pönni
Liikekonsultaatio Mikko Makkonen
Läheisyyskoordinaattori Sara-Maria Heinonen

Equus on näytelmä, jonka rakenne muistuttaa trilleriä. Se on tapauskuvaus, joka paljastaa julmat käänteensä kiehtovasti ja yllättävästi. Se on järkyttävä ja kaunis, kiihkeä ja rohkea! Ja ottaa kantaa hyvin ajankohtaiseen nuorten pahoinvointiin, jossa paineet, odotukset ja tukahduttavat roolimallit vyöryvät hyökyaaltoina päälle.

Psykiatri Martin Dysart saa hoitaakseen merkillisen tapauksen. Pojan, joka on tehnyt silmitöntä ja käsittämätöntä väkivaltaa viattomille luontokappaleille, puhkonut kuuden hevosen silmät kaviokoukulla. Hoidon edistyessä ja outojen tapahtumien pikkuhiljaa selvitessä hän huomaa päätyvänsä perimmäisten kysymysten äärelle. Onko olemassa jokin toinen tapa kokea ja nähdä tämä maailmamme? Voiko rakkaus ja palvonta olla jotakin enemmän kuin kirjat ja lehdet antavat ymmärtää? Onko olemassa yhteys luontoon, johon me jokainen lapsina synnymme, mutta jonka kadotamme, kasvatuksemme myötä, kun aikuistumme? Onko koko käsityksemme kasvatuksesta ja elämästä ylipäätään oikeutettu? Tai edes oikea?

Rooleissa Toni Harjajärvi, Santeri Niskanen, Risto Korhonen, Virpi Rautsiala, Lina Patrikainen, Sohvi Roininen ja Mikko Paananen

Kesto n. 2h 35min
Ikärajasuositus 14v.
Kuva
Sampo Jaakkola

Liput

31,50 € / peruslippu
29,50 € / eläkeläiset, opiskelijat, lapset (alle 16v.), työttömät, varusmiehet
27,50 € / ryhmät, pyörätuolit.
Avustajat veloituksetta, mutta heilläkin on oltava paikkalippu.

Hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. Narikka on maksuton.

 

Osta liput >>

Arvostelut

5 / 5
Huikea ja puhutteleva

Mielettömän huikeat ja läsnäolevat roolisuoritukset. Puhutteleva, vapauttava ja uskottava esitys, joka upposi vaikuttavuudellaan ihon alle. Vetää sanattomaksi ja saa samaan aikaan huutamaan Hurraata!

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Jukranpujut.

Täydellinen, hullu, mukaansatempaava, jännittävä,

  Nimimerkki   Paikkakunta Sonkajärvi