Peter Shaffer

Equus

Equus-1024x1449px-KKT.jpg

Viimeinen esitys 6.5.2023

Suomennos Jyrki Vainonen ja Kirsi Jokinen
Ohjaus Milko Lehto
Lavastus ja puvustus Jonna Kuittinen
Valosuunnittelu Lassi Kröger
Äänisuunnittelu Timo Pönni
Liikekonsultaatio Mikko Makkonen
Läheisyyskoordinaattori Sara-Maria Heinonen

Equus on näytelmä, jonka rakenne muistuttaa trilleriä. Se on tapauskuvaus, joka paljastaa julmat käänteensä kiehtovasti ja yllättävästi. Se on järkyttävä ja kaunis, kiihkeä ja rohkea! Ja ottaa kantaa hyvin ajankohtaiseen nuorten pahoinvointiin, jossa paineet, odotukset ja tukahduttavat roolimallit vyöryvät hyökyaaltoina päälle.

Psykiatri Martin Dysart saa hoitaakseen merkillisen tapauksen. Pojan, joka on tehnyt silmitöntä ja käsittämätöntä väkivaltaa viattomille luontokappaleille, puhkonut kuuden hevosen silmät kaviokoukulla. Hoidon edistyessä ja outojen tapahtumien pikkuhiljaa selvitessä hän huomaa päätyvänsä perimmäisten kysymysten äärelle. Onko olemassa jokin toinen tapa kokea ja nähdä tämä maailmamme? Voiko rakkaus ja palvonta olla jotakin enemmän kuin kirjat ja lehdet antavat ymmärtää? Onko olemassa yhteys luontoon, johon me jokainen lapsina synnymme, mutta jonka kadotamme, kasvatuksemme myötä, kun aikuistumme? Onko koko käsityksemme kasvatuksesta ja elämästä ylipäätään oikeutettu? Tai edes oikea?

Rooleissa Toni Harjajärvi, Santeri Niskanen, Risto Korhonen, Virpi Rautsiala, Lina Patrikainen, Sohvi Roininen ja Mikko Paananen

Kesto n. 2h 35min
Ikärajasuositus 14v.
Kuva
Sampo Jaakkola

Liput

31,50 € / peruslippu
29,50 € / eläkeläiset, opiskelijat, lapset (alle 16v.), työttömät, varusmiehet
27,50 € / ryhmät, pyörätuolit.
Avustajat veloituksetta, mutta heilläkin on oltava paikkalippu.

Hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. Narikka on maksuton.

 

Osta liput >>

Arvostelut

5 / 5
Huikea esitys

Puhutteleva ja upea näytelmä. Huikeat roolisuoritukset ja onnistunut lavastus. Suosittelen kaikille teatterin ystäville!

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Mieletön

Aivan uskomattoman upea intensiivinen esitys, kaikkien kehujen arvoinen.

  Nimimerkki   Paikkakunta
Mykistävä

Erinomainen. Mykistävä. Huikeat näyttelijäsuoritukset. Valot ja äänet yhtä. Visuaalisesti kaunis kokonaisuus. Kiitos!

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Bravo!

Yksi parhaimmista esityksistä, mitä olen Kuopiossa pariinkymmeneen vuoteen nähnyt! Erityisesti pääosien näyttelijät tekivät unohtumattoman vaikutuksen, harvoin näkee näin voimakasta ja vereslihalla olevaa ilmaisua. Esitys synnytti vahvan muistijäljen ja antoi paljon ajattelemisen aihetta.

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Bravo

Enpä ole pitkään aikaan nähnyt mitään näin hyvää Kuopiossa, mutta en muuallakaan. Pääosan esittäjät mykistävän hyviä. Tärkeintä oli upea teksti, joka pani pohtimaan normaaliuden rajaa. Ja intohimon tärkeyttä. Teki mieli itkeä.

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Vaikuttava, Visuaalinen, voimakas

Esityksen kaikki elementit olivat hyvin harkittuja, sanoma voimakas ja loistavia näyttelijäsuorituksia.

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Huikea ja puhutteleva

Mielettömän huikeat ja läsnäolevat roolisuoritukset. Puhutteleva, vapauttava ja uskottava esitys, joka upposi vaikuttavuudellaan ihon alle. Vetää sanattomaksi ja saa samaan aikaan huutamaan Hurraata!

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Jukranpujut.

Täydellinen, hullu, mukaansatempaava, jännittävä,

  Nimimerkki   Paikkakunta Sonkajärvi