John Steinbeck

Hiiriä ja ihmisiä

Kolme miestä autoromuttamolla.

Ensi-ilta 11.2. klo 19 Minna-näyttämöllä

Yleisörajoitusten vuoksi ennakkonäytös 1.2. ja ensi-ilta 2.2. on peruttu. Uusi ensi-ilta on 11.2. klo 19.
Huom! Alkuperäiseen ensi-iltaan 2.2. ostetut liput eivät käy uuteen ensi-iltaan.

Ohjaus Tommi Auvinen
Lavastus Marjatta Kuivasto
Puvustus Taina Natunen
Valosuunnittelu Lassi Kröger
Äänisuunnittelu Kati Koslonen

George ja Lennie, eripariset ystävykset. Toinen terävä, käänteissään vikkelä, toinen vähälahjainen mutta väkivahva. Heidän kohtalonaan on kiertää hanttihommasta toiseen. Kauaa ei yhdessä paikassa voi viipyä, aina tulee kiire saada töpeksinyt Lennie turvaan vieraiden ihmisten raivolta. He jaksavat, heitä kantaa yhteinen unelma.

Hiiriä ja ihmisiä on niitä maailmankirjallisuuden klassikoita, jotka pysyvät paaluttamassa käsitystämme oikeasta ja väärästä, ystävyydestä ja rakkaudesta, vastuunkannosta, myös eriarvoisuuden repivyydestä. Ihmisyydestä.

Nobelisti John Steinbeck kirjoitti tämän näytelmän pienoisromaaninsa Of Mice and Men (Hiiriä ja ihmisiä) pohjalta. Kirja ilmestyi vuonna 1937, hän voitti sillä Pulitzerin kirjallisuuspalkinnon.

Rooleissa Mikko Rantaniva, Atte Antikainen, Toni Harjajärvi, Tom Lindholm (vier.), Mikko Paananen, Santeri Niskanen, Sohvi Roininen, Ilkka Pentti, Ari-Kyösti Seppo, Giuseppe Piazza

Kuva Antti Karppinen
Kesto n. 2h 25min, sis. väliajan 20min
Ikärajasuositus 10v.

Liput

35,50€ / peruslippu
33,50€ / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, lapset (alle 16-vuotiaat)
31,50€ / ryhmät (väh. 20 hlöä), pyörätuolit
Avustajat ilmaiseksi, mutta heilläkin on oltava paikkalippu.

Hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. Narikka sisältyy hintaan.

Osta liput >>

Arvostelut

5 / 5
UNOHTUMATON

On näytelmiä, jotka jättävät pysyvän jäljen. Muistan yhä Kansallisteatterin Hiiriä ja ihmisiä v. 2003 (Esko Salminen, Rabbe Stenlund) mutta uskalsin silti altistua kuopiolaiselle tulkinnallekin. Kyllä kannatti. Georgen ja Lennien sinnikäs taivallus kohti vaatimatonta yhteistä unelmaa oli riipaisevan karu, kaunis, tosi - roolisuorituksista täydet pisteet! "Eletään maan kyllyydestä!" Steinbeckin ajaton teksti puhutteli ja riipaisi. Ja se vanha rampa mies (haisevine koirineen) oli mykistävä, jokainen sana ja ele sisäistetty, niin että otti sydämestä. Kiitos koko työryhmä! Eletään teatterin kyllyydestä.

  Nimimerkki   Paikkakunta
Väkevä

Kun näytelmä loppui, ensimmäinen sana joka tuli mieleen oli väkevä ja voimakas. Vahva tulkinta ihmisten haaveista, erilaisuudesta ja miten se kohdataan, vastuunkannosta ja moraalistakin. Kiitos!

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio