Kari Heiskanen

Huhtikuu

Huhtikuu -näytelmän tunnuskuva, jossa kirkkaan keltainen tausta ja harmaavalkoisia hahmoja.

Viimeinen esitys 13.5.2023

Ohjaus ja dramatisointi Kari Heiskanen
Lavastus ja puvustus Sari Paljakka
Valosuunnittelu Lassi Kröger
Äänisuunnittelu Kati Koslonen

Nokkela draamakomedia täynnä salaisuuksia, juonittelua ja pistävää huumoria.

Kirjailija Makkonen palaa kotiseudulle – kohtaa arvoituksellisen menneisyytensä ja sekaantuu kylän tapahtumiin. Kylä vilisee tunnistettavia hahmoja, salaisuuksia ja tapahtumien liimana ovat kyläyhteisön tapaan huoltoaseman kahvila, kampaamo ja VPK. Kylä on täynnä salaisuuksia ja syyllisyyttä mutta myös iloa ja yhteishenkeä.

Näytelmä kuljettaa Makkosen kirjoittamaa tarinaa sitä mukaa, kenen näkökulmasta tapahtumia milloinkin katsotaan. Meno on arkista mutta vähintäänkin runsasta!

Päätin kirjoittaa kirjan ihmisistä kevään kirkkaudessa, huhtikuun auringossa. Heidän haaveistaan ja arkisten päivien rikkaudesta… Mitä muuta elämä on, kuin sarja sattumuksia. Loputonta kurkotusta kohti jotain suurempaa. – Makkonen

Rooleissa: Puntti Valtonen, Atte Antikainen, Sari Happonen, Toni Harjajärvi, Risto Korhonen, Mikko Paananen, Lina Patrikainen, Ilkka Pentti, Sohvi Roininen ja Johanna Jauhiainen (vier.).

Kesto: n. 2,5h sis. väliajan 20min

Liput

37€ / peruslippu
35€ / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, lapset (alle 16-vuotiaat)
33€ / ryhmät (väh. 20 hlöä), pyörätuolit
Avustajat ilmaiseksi, mutta heilläkin on oltava paikkalippu.

Hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. Narikka on maksuton.

Osta liput >>

Arvostelut

4.5 / 5
Huhtikuu

Tykkäsin paljon esityksestä.

Vaikka paljon asioita tapahtui ei se mennyt sekamelskaksi.

Pois lähtiessä oli hymy huulilla.

Suosittelen lämpimästi.

On meillä Kuopiossa huippu näyttelijät ja koko henkilöstö teatterilla.

Kiitos ❤

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Yllätyksellinen ja kiehtova

Aluksi katsoja on hukassa, mutta kun idea avautuu, omakin mielikuvitus lähtee lentoon. Yllättäviä käänteitä riittää loppuun asti.

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Ajankohtaista
Traileri

Osta liput >>

Nokkela sanailu ja kauniit näyttämökuvat viehättävät - "Voisinpa katsoa Huhtikuun uudestaan huhtikuussa" - Lue Viikkosavon katsomossa - artikkeli

 

Sosiaalisen median kautta saatua yleisöpalautetta:

"Kari Heiskanen sanoo, että halusi kirjoittaa näytelmän arkipäivän hyvyydestä. Raadollisuudesta huolimatta ihmisen elämässä on arvokkuutta. Onnistuit siinä."

"Ei tullut aika pitkäksi esityksessä."

"Esitys oli mainio ja jätti ajattelemisen aihetta. Musiikki, joka kuljetti esitystä, toimi myös. Ranskalaistyyliset chansonit veivät ajatukset Woody Allenin elokuviin. Samanlaista eri ihmiskohtaloiden tarinankuljetusta oli tässäkin näytelmässä. Ihmisluonteen valot ja varjot ja ikuinen sisäinen vääntö, hyvän ja pahan taistelu meissä. Hieno oli esitys kaikkinensa, myös puvustus oli mehukas glamrockareineen. Annie Lennoxin biisien käytöstä myös plussaa. Kiitos!"

"Hienosti toteutettu esitys, hauskoja hahmoja, joita on joka kylällä."

"Teatterin tehtävä on luoda illuusio. Se toteutuu, kun katsojalle tulee halu hypätä remmiin mukaan. Se olisi tuntunut aivan luontevalta, sillä tekstikin rikkoo rajoja. Se sekoittaa ihanasti kuvitellun ja todellisuuden sellaiseksi sotkuksi, etten aikoihin ole tuollaista nähnyt. Herkullista, nautittavaa, synapsit päässä ritisee vieläkin. Onnittelut myös näyttelijöille ja taustavoimille, te nostitte yhteistyöllänne tämän ilmalaivan taivaalle."

Nauravia ihmisiä kampaamossa

Kirjailija Makkonen ja vapaapalokuntalaiset

Käsiään levittelevä mies

Näytelmän hahmoja selvännäkijän luona.