Rosa Liksom - Heidi Räsänen

Hytti nro 6

Hytti nro 6 tunnuskuva. Kuvassa näytelmän päähahmot mies ja nainen.

Ensi-ilta 8.2.2023 klo 19.15 Maria-näyttämöllä

Huom! Esitykseen myydään numeroimattomia istumapaikkoja, sillä osa istumapaikoista muuttuu väliajan jälkeen. Tämä siksi, että osa katsojista pääsee seuraamaan esitystä lavalta ensimmäisen puoliajan ajaksi, jonka jälkeen paikat siirtyvät varsinaiseen katsomoon toiselle puoliajalle.

Kirjailija Rosa Liksom
Ohjaus ja dramatisointi Heidi Räsänen
Lavastus Marie Antikainen
Puvustus Taina Natunen
Naamiointi Sanna Virkkula
Valosuunnittelu Juho Itkonen
Äänisuunnittelu Tuomas Fränti
Videosuunnittelu Jarmo Jääskeläinen
Koreografia Anna-Maria Väisänen
Esitysoikeuksia valvoo Agency North

Finlandia-palkitun bestsellerin kotimainen kantaesitys muailman navassa!

Hytti nro 6 on voimakas matkakertomus muuttuvasta maailmasta ja toiseudesta. Kaksi sattuman yhteen heittämää ihmistä, suomalainen Tyttö ja venäläinen mies matkustavat samassa junahytissä halki vanhan Neuvostoliiton. Hämmentävän epäsovinnainen ja epätahtinen tutustuminen. Parivaljakko pysyy paikallaan, kun muu maailma heidän ympärillään on jatkuvassa liikkeessä.

Päiväkausia kuluu ennen kuin Moskovasta päästään Mongolian pääkaupunkiin Ulan Batoriin, juna jyskyttelee ohi kulahtaneiden ja kummallisten maisemien. Venäläiset ovat ehkä lannistettuja, mutta aina kekseliäitä ja yllätyksiin yltäviä. Matka voi ottaa lujille, mutta tylsä se ei ole.

Mies on karkea kaivostyömies ja sitten paljon muutakin, tahtomattaan jaloa. Tytöllä on päänsä sisässä oma maailmansa, rakkautensa, intohimonsa Altai-vuorten kalliomaalauksiin. Niitä kohti.

Rosa Liksomin kirja Hytti nro 6 voitti julkaisuvuonnaan 2011 Finlandia-palkinnon. Juho Kuosmasen ohjaama elokuvaversio voitti Cannesin elokuvajuhlilla Grand Prix´n ja Suomessa kahdeksan Jussi-palkintoa.

Aikakausi on 1980-luvun ja Neuvostoliiton loppua. Neuvostonostalgia avaa näkymää barbaarista hyökkäyssotaa käyvän nyky-Venäjän juuriin. Aika on totuuden näyttämisen, ei selittelyn tai siloittelun  – diktatuureilla on aina samat kasvot, pohjimmiltaan.

"Kaikilla ihmisillä on oltava elämä samalla tavalla, joko yhtä hyvin tai yhtä huonosti".

Rooleissa Sari Harju, Mika Juusela (vier.), Katri-Maria Peltola, Virpi Rautsiala (vier.) ja Vilho Natunen.

Ikärajasuositus 15v.
Sisältövaroitus Karkea kielenkäyttö, vilkkuvat valot, teatterisavua ja -tupakkaa, elävä kissa (allergia). Jotkin kohtaukset saattavat järkyttää herkimpiä katsojia.
Kuva Sampo Jaakkola
Kesto n. 2h 50min, sis. väliajan 25min.

Liput

33€ / peruslippu
31€ / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, lapset (alle 16-vuotiaat)
29€ / ryhmät (väh. 20 hlöä), pyörätuolit
Avustajat ilmaiseksi, mutta heilläkin on oltava paikkalippu.

Hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. Narikka on maksuton.

Osta liput >>

Arvostelut

5 / 5
Voimakkaita tunteita

Eniten ajatuksia ja tunteita herättävä näytelmä tämän kauden ohjelmistosta. Heti alkukohtauksesta saakka oli selvää kuin intensiivinen tunnelma katsomossa saadaan ihan käden ulottuvilta kokea. Tarina kantoi, ja näyttelijäsuoritukset oli jokainen omalla laillaan parasta mitä Kuopiossa on pitkilleen nähty! Näytelmän prosessointi on edelleen kesken, ja kun aloin lukemaan kirjaa - huomasin ilokseni kuinka näytelmä noudattikaan sitä sanatarkasti! Kirjan edetessä saan kokea kaikki samat tunteet uudelleen mitä näytelmä nosti! Upeaa, väkevää ja juuri sitä mitä teatterin pitää ollakin!

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Erilainen

Mieleenpainuva kokemus istua lavalla, niin lähellä esitystä. Tuolit ovat lähellä toisiaan, joten joutuu olemaan kiinni vieruskatsojassa. Rohkea, erilainen. Näyttelijät venyivät vaikka mihin suorituksiin. Tykkäsin kovasti. Ei herkkähipiäisille.

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Positiivisesti pökerryksissä

Lähtökohta-elokuvan kts x2, kirja lukematta.

Parasta juuri nyt on tunne, että onneksi näin tämän version. Elokuvasta pidin kyllä, mutta nythän se tuntuu ihan pliisulta. Ylistän kerrassaan mainiosti rakennettua miljöötä, valoja, ääniä, lavasteiden mielikuvitusrikkautta..uskomatonta - olin todellakin mukana junassa... matkalla... neukuissa.. kylmässä...intiimeissä hetkissä...ja vaihtuvissa maisemissa.

Olipahan älyttömän hyvä miespääroolisuoritus!i!i Väkevä...moniulotteinen.. ja fyysisesti liikkeissään vau...väkevä... Jostain syystä, kaikki mitä koin ennen väliaikaa, piti otteessaan, siitä 6/5 tähteä.

Tauon jälkeen tuli jostain syystä irrallinen olo, enkä kokenut enää samaa hurmosta, merkityksellisyyttä..

Katson uudestaan...liputkin jo hankittu.

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Ajankohtaista