Pilvi Hämäläinen

Jäähyväiset Pamela Andersonille

PamelaAnderson.jpg

Ensi-ilta Maria-näyttämöllä 28.2.2018

Ohjaus Olli-Matti Oinonen
Lavastus Olli-Matti Oinonen
Puvustus Jaana Kurttila
Maskeerauksen suunnittelu Kaija Ilomäki
Äänisuunnittelu Antti Puumalainen
Valosuunnittelu Juho Itkonen
Projisoinnit Jarmo Jääskeläinen

Veljekset Hillo ja Ruupanen kamppailevat kasvukipujen viidakossa, jossa pimpettiä pitäisi vihdoin saada.  Yks kaveri oli ainaski saannu, mut sill oli Turo Tailorin musta puku. Sortsi-Keijokin tuli väittään, etten oo ikinä saannu pimpelooraa. Puku tekee miehen ja sellanen me pöllitään Kekäleestä ja lähdetään 18-vuotissyntymäpäiväristeilylle. Voitas olla niinku Euroopan omistajat.  What would Pamela Andersson do? Mut saanhan mä lainata sun Emperor-paitaa? Se antas mulle voimaa.

Tuupasen perheessä tunteet kuohuvat ja räiskyvät laidasta laitaan. Äiti haluaisi edelleen määrätä poikiensa elämää. Äiti tietää parhaiten, millainen tyttöystävän pitää olla ja miten syntymäpäiviä vietetään, puhumattakaan siitä, miten pukeudutaan. Jatkuvasti ollaan sanallisella törmäyskurssilla niin puolesta kuin vastaan. Isän paikkakin pysyy edelleen tyhjänä ruokapöydässä. Tuleeko isä kotiin - ja jos tulee, niin mitä sitten tapahtuu, kun keittiön pöytäkin on jo nyt neljässä osassa.

Kaiken yllä leijuu Pamela Anderson kuin orpojen ja hylättyjen tuki ja turva, suojelusenkeli, joka saattaa materialisoitua aivan eläväksi saakka, suipistaa suutaan ja kuiskata: Baywatch, baby.

Pilvi Hämäläisen kirjoittama näytelmä on ratkiriemukas, anarkistinen ja koskettavan sydämellinen tarina nuorista miehistä aikuisuuden kynnyksellä. Se iskee ärhäkästi kuin miljoona volttia meidän jokaisen sisäiseen teiniin.

Rooleissa
Sari Harju, Johanna Kuuva, Karri Lämpsä ja Seija Pitkänen.

Kesto noin 2 tuntia

Valokuvat Petra Tiihonen

Ikäsuositus K 12

Liput

29,50 € / peruslippu
26,50 € / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, lapset (alle 16-vuotiaat)
24,50 € / ryhmät (väh. 20 hlöä), pyörätuolit

Hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksu astuu voimaan 1.8. alkaen. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. Naulakkomaksu sisältyy pääsylipun hintaan syyskaudesta 2018 lähtien.

 

Osta liput >>

Arvostelut

4.8 / 5
Huippu

Erittäin hauska esitys jossa tytöt esitti poikia ja meni täydestä.

  Nimimerkki   Paikkakunta Varkaus
Mahtava esitys!!!!

Olin katsomassa ennakkonäytöstä tästä esityksestä. Oli niin koskettava, totuudenmukaista nykyelämää nuorien ja aikuisten kesken, perhe-elämää - ja aika rankkaakin välillä. Näyttelijät olivat kaikki aivan mahtavia, uskomatonta heittäytymistä rooleihinsa, jokaisella!!!

  Nimimerkki   Paikkakunta KUOPIO
Huikea esitys!

Kävin katsomassa pe 16.3. Odotukset olivat lukemieni hyvien arvostelujen myötä erittäin korkealla. Ne ylittyivät silti. Käsikirjoitus oli loistava. Ensimmäisen puoliajan hysteerisen hauska tunnelma kääntyi surulliseksi ja hieman ahdistavaksikin, mutta onneksi loppu oli valoisa. Jännite säilyi läpi esityksen, ei paljon tullut kelloa vilkuiltua. Näyttelijäntyö oli upeaa. Ihmettelin miten Johanna jaksoi nykiä silmäänsä läpi esityksen. Jos en olisi tiennyt että hän on kaunis nuori nainen, olisin varmaan luullut pojaksi. Ps. Pitäisikö olla huvittunut vai kauhistunut, kun muutama äidin repliikeistä oli kuin suoraan minun suustani...

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Naurettavan koskettava

Kaiken sen koskettavan kohelluksen keskellä itkettävän ihana tarina.

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio