Thorbjørn Egner

Kolme iloista rosvoa

rosvot.jpg

Ensi-ilta 9.2.2019 Minna-näyttämöllä
Ennakko 8.2.2019

Suomennos Aila Meriluoto
Ohjaus Olli-Matti Oinonen
Lavastus Marjatta Kuivasto
Puvustus Taina Natunen
Musiikin sovitus Petri Tiainen
Koreografi Harriet Jeffery
Maskien suunnittelu Sanna Virkkula
Valosuunnittelu Juho Itkonen
Äänisuunnittelu Kati Koslonen
Oikeuksia valvoo Nordic Drama Corner

Kolme iloista rosvoa on veikeän hauska, hieman jännittäväkin, koko perheen esitys, jossa viihtyvät niin lapset kuin vanhemmatkin.

Thorbjørn Egnerin (1912-1990) musiikillinen satu on ihastuttanut katsojia jo kuudella vuosikymmenellä. Siinä on jotain erityistä taikaa, hyvää sydäntä, tarttuvia lauluja ja hieno tarina, jotka tekevät siitä lastennäytelmien riemullisen klassikon. Aina vuodesta toiseen se löytää oman paikkansa maailman teattereiden lastennäytelmien ohjelmistossa.

Kardemumman kaupungissa sattuu ja tapahtuu. Milloin lemmikkieläinkauppias Siliuksen ihmeellinen hevonen tukkii raitiovaununkuljettaja Jytkysen kaupunkiliikenteen tai astrologi ja kotitaikojen mestari Topiaksen säätiedotukset osuvat vähemmän kohdilleen. Samalla hän hyvänä ihmisasiantuntijana ratkoo ongelmat niin rypyissä kuin rakkaudessa. Pikku-Kamomilla saa kenties ensi suudelman Tommilta ja amerikkalainen papukaija kertoo huikean tarinansa maailman meriltä. Tärkeää on myös, että kaupunkilaisten hiukset ovat tip top, koska Parturimestari Listi niin sanoo. Kardemumman kaupunginjuhlissa voi nähdä taikureita, akrobaatteja ja oikean koirabaletinkin!!! Kenties poliisimestarin rouvakin heläyttää pienen haiku-runonkin.

Kardemumman kaupungissa asuu myös Kolme iloista rosvoa: Kasper, Jesper ja Joonatan. He varastavat vain tarpeellisen, eivät yhtään enempää tai vähempää. Rosvoilla on salainen haave tulla säädyllisiksi kansalaisiksi. Senpä tähden he yöllä ryöstävät kiukkuisen Sohvi-neidin laittamaan heille ruokaa ja pitämään huolta heidän taloudestaan. Asiat eivät kuitenkaan mene niin kuin on toivottu: Sohvi-neiti laittaa heidät siivoamaan ja peseytymään välittömästi. Pitäisi keksiä, miten Sohvi-neiti ryöstetään takaisin kotiinsa!

Kardemumman kaupungin motto: pitää aina olla kiltti, muita kiusata ei saa, muuten sopii tehdä ihan mitä vaan, muistuttaa meitä elämän perusarvoista. Kardemumman kaupungin ihmisillä on hyvä olla, he ovat ainukertaisen rakastettavia ja hullunkurisia. Heillä on kuitenkin pieni ongelma; öisin makkaramestarin kaupasta katoaa makkaroita ja leipurilta leipää. Poliisimestari Paavali on niin kiltti, ettei haluaisi pidättää ketään. Jotain on tehtävä, vaaditan kaupungilla. Mutta mitä? Rosvoilla on sentään lemmikkinä leijona.

Kuopion kaupunginteatterin Kolme iloista rosvoa on Olli-Matti Oinosen ohjaksissa viritetty rakkaudella koko perhettä varten.

Produced in agreement with: Teaterforlaget Songbird AS – www.songbirdteater.com – drama rights agency.

Rooleissa
Kasper Karri Lämpsä
Jesper Mikko Paananen
Joonatan Ilkka Pentti
Leijona Sari Harju
Poliisimestari Paavali Ari-Kyösti Seppo
Rouva Paavali Lotta Vaattovaara
Vanha Topias Seppo Pääkkönen
Sohvi-täti LIna Patrikainen
Parturi F. Liszti Mikko Rantaniva
Leipurimestari Francesca/amerikkalainen papukaija/ kissa Johanna Kuuva
Makkaramestari Giuseppe Jukka Väinölä
Kamomilla Sari Happonen
Tommi Lasse Forsgren, vier.
Raitiotievaununkuljettaja A. Jytkynen Katri-Maria Peltola
Eläintenmyyjä Silius Riina Björkbacka

Mukana myös
Annamari Eerola, Karoliina Kalliolahti, Selma Kekäläinen ja Ella Vähäpassi sekä Kuopion sirkuksesta Hannu Juntunen ja Jukka-Pekka Matero

Orkesteri, kuusi muusikkoa esityksessä
Artturi Ahlstedt, Jesse-Joonas Kemppainen, Anna-Elina Lehikoinen (orkesterin johto), Lilja Ojala, Kristian Pyykkö, Ossi Ruoho, Marko Salmela ja Jutta Virtanen

Kesto Ei vielä tiedossa

Ikäsuositus 4-vuotiaasta ylöspäin

Kuva ja kuvankäsittely Antti Karppinen

Liput

Esitykset
28,50 € / peruslippu
16,50 € / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, lapset (alle 16-vuotiaat)
13,50 € / ryhmät (väh. 20 hlöä), pyörätuolit

Ennakkoesitys
23,50 € / peruslippu
11,50 € / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, lapset (alle 16-vuotiaat)
8,50 € / ryhmät (väh. 20 hlöä), pyörätuolit

Pienryhmälippu
69,50 € / 4 henkilöä, vähintään yksi aikuinen ja yksi lapsi.

Hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. Naulakkomaksu sisältyy pääsylipun hintaan.

Osta liput >>

Arvostelut

0 / 5
Ei arvosteluita.