Thorbjørn Egner

Kolme iloista rosvoa

rosvot.jpg

Ensi-ilta 9.2.2019 Minna-näyttämöllä
Ennakko 8.2.2019

Musiikki, sävellys ja sanat Thorbjørn Egner
Suomennos Aila Meriluoto
Ohjaus Olli-Matti Oinonen
Lavastus Marjatta Kuivasto
Puvustus Taina Natunen
Musiikin sovitus Petri Tiainen
Koreografi Harriet Jeffery
Maskien suunnittelu Sanna Virkkula
Musiikin harjoitus ja johto Anna Elina Lehikoinen
Sirkusasiantuntija Emilia Tengvall-Matero
Valosuunnittelu Juho Itkonen
Äänisuunnittelu Kati Koslonen
Oikeuksia valvoo Nordic Drama Corner

Kolme iloista rosvoa on veikeän hauska, hieman jännittäväkin, koko perheen esitys, jossa viihtyvät niin lapset kuin vanhemmatkin.

Thorbjørn Egnerin (1912-1990) musiikillinen satu on ihastuttanut katsojia jo kuudella vuosikymmenellä. Siinä on jotain erityistä taikaa, hyvää sydäntä, tarttuvia lauluja ja hieno tarina, jotka tekevät siitä lastennäytelmien riemullisen klassikon. Aina vuodesta toiseen se löytää oman paikkansa maailman teattereiden lastennäytelmien ohjelmistossa.

Kardemumman kaupungissa sattuu ja tapahtuu. Milloin lemmikkieläinkauppias Siliuksen ihmeellinen hevonen tukkii raitiovaununkuljettaja Jytkysen kaupunkiliikenteen tai astrologi ja kotitaikojen mestari Topiaksen säätiedotukset osuvat vähemmän kohdilleen. Samalla hän hyvänä ihmisasiantuntijana ratkoo ongelmat niin rypyissä kuin rakkaudessa. Pikku-Kamomilla saa kenties ensi suudelman Tommilta ja amerikkalainen papukaija kertoo huikean tarinansa maailman meriltä. Tärkeää on myös, että kaupunkilaisten hiukset ovat tip top, koska Parturimestari Listi niin sanoo. Kardemumman kaupunginjuhlissa voi nähdä taikureita, akrobaatteja ja oikean koirabaletinkin!!! Kenties poliisimestarin rouvakin heläyttää pienen haiku-runonkin.

Kardemumman kaupungissa asuu myös Kolme iloista rosvoa: Kasper, Jesper ja Joonatan. He varastavat vain tarpeellisen, eivät yhtään enempää tai vähempää. Rosvoilla on salainen haave tulla säädyllisiksi kansalaisiksi. Senpä tähden he yöllä ryöstävät kiukkuisen Sohvi-neidin laittamaan heille ruokaa ja pitämään huolta heidän taloudestaan. Asiat eivät kuitenkaan mene niin kuin on toivottu: Sohvi-neiti laittaa heidät siivoamaan ja peseytymään välittömästi. Pitäisi keksiä, miten Sohvi-neiti ryöstetään takaisin kotiinsa!

Kardemumman kaupungin motto: pitää aina olla kiltti, muita kiusata ei saa, muuten sopii tehdä ihan mitä vaan, muistuttaa meitä elämän perusarvoista. Kardemumman kaupungin ihmisillä on hyvä olla, he ovat ainukertaisen rakastettavia ja hullunkurisia. Heillä on kuitenkin pieni ongelma; öisin makkaramestarin kaupasta katoaa makkaroita ja leipurilta leipää. Poliisimestari Paavali on niin kiltti, ettei haluaisi pidättää ketään. Jotain on tehtävä, vaaditan kaupungilla. Mutta mitä? Rosvoilla on sentään lemmikkinä leijona.

Kuopion kaupunginteatterin Kolme iloista rosvoa on Olli-Matti Oinosen ohjaksissa viritetty rakkaudella koko perhettä varten.

Produced in agreement with: Teaterforlaget Songbird AS – www.songbirdteater.com – drama rights agency.

Rooleissa
Kasper Karri Lämpsä
Jesper Mikko Paananen
Joonatan Ilkka Pentti
Leijona Sari Harju
Poliisimestari Paavali Ari-Kyösti Seppo
Rouva Paavali Lotta Vaattovaara
Vanha Topias Seppo Pääkkönen
Sohvi-neiti LIna Patrikainen
Parturi F. Liszti Mikko Rantaniva
Leipurimestari / amerikkalainen papukaija / kissa Johanna Kuuva
Makkaramestari Jukka Väinölä
Kamomilla Sari Happonen
Tommi Lasse Forsgren, vier.
Raitiotievaununkuljettaja A. Jytkynen Katri-Maria Peltola
Eläintenmyyjä Silius Riina Björkbacka

Mukana myös
Annamari Eerola, Karoliina Kalliolahti, Selma Kekäläinen ja Ella Vähäpassi sekä Kuopion sirkuksesta Hannu Juntunen ja Jukka-Pekka Matero

Orkesteri, kuusi muusikkoa esityksessä
Artturi Ahlstedt, Jesse-Joonas Kemppainen, Anna Elina Lehikoinen (orkesterin johto), Lilja Ojala, Kristian Pyykkö, Ossi Ruoho, Marko Salmela ja Jutta Virtanen

Kesto 2 t 15 min

Ikäsuositus 4-vuotiaasta ylöspäin

Kuva ja kuvankäsittely Antti Karppinen

Liput

Esitykset
28,50 € / peruslippu
16,50 € / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, lapset (alle 16-vuotiaat)
13,50 € / ryhmät (väh. 20 hlöä), pyörätuolit

Ennakkoesitys
23,50 € / peruslippu
11,50 € / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, lapset (alle 16-vuotiaat)
8,50 € / ryhmät (väh. 20 hlöä), pyörätuolit

Pienryhmälippu
69,50 € / 4 henkilöä, vähintään yksi aikuinen ja yksi lapsi.

Hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. Naulakkomaksu sisältyy pääsylipun hintaan.

Osta liput >>

Arvostelut

5 / 5
Kolme iloista rosvoa

Wau! Aivan valtavan hyvä ohjaus. Piti katsojaa jännityksessä loppuun asti. Vauhtia ja akrobatiaa. Olin lastenlasten kanssa katsomassa ja lapset pitivät aivan hirveästi näytöksestä. Ensimmäistä kertaa teatterissa lapsenlapset ja nyt heitä ei pidä teatterista pois. Tästä näytöksestä jää varmasti muistiin kokemus vuosiksi. Näytelmässä oli musiikkia ja ihania värikkäitä vaatteita. Erityiskiitos lavastajalle, puvustajalle ja naamioiden tekijälle. Vanha Topias kiinnitti huomiota jotekin tuttuudellan ja huomasin vasta koton käsiohjelmasta, että sehän oli Seppo Pääkkönen. Tervetuloa Kuopioon! Näyttelijöille myös erityiskiitos heittäytymisellä rooleihin. Näytelmä oli hauska ja suosittelen todella lapsille ja lapsenmielisille mummoille ja papoille.

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Herrasmiesvarkaat vauhdissa

Edellisestä kerrasta on jo 50 vuotta ja hämäriä muistikuvia kolmesta iloisesta rosvosta. Tänään nähty esitys ylitti odotukset ja ihastutti värikkyydellään ja mukaansa tempaavalla musiikillaan. Herrasmiesvarkaat saivat hymyn huulille sanailuillaan. Parturimestarilla on huikea ääni, jota olisi kuunnellut enemmänkin. Lapsenlapset olivat myös ihan myytyjä . Heille teatterissa käynti oli ensimmäinen. Uskon, että tämä iloinen, monipuolinen ja vauhdikas esitys jää meidän seurueelle muistiin hyvin pitkäksi aikaa. Kiitos kaikille riemukkaasta iltapäivästä!

  Nimimerkki   Paikkakunta
Kuopion Mardi gras

Kerrassaan mahtavan räiskyvä esitys, jossa lavasteet ja live bändi löivät koko ajan värikästä vettä ilomyllyyn. Lavastuksen ja musiikin lisäksi erityismaininnan saa hiukset ja maski. Näyttelijöistä huikeimpaan suoritukseen taipui Kardemumman ketterä parturi.

  Nimimerkki   Paikkakunta Helsinki