Maria Jotuni ja Mikko Roiha

Kultainen vasikka

vasikka_banneri.jpg

Ensi-ilta Maria-näyttämöllä 18.9.2020 klo 19.15, ennakko 17.9. klo 19.15

Ohjaus, sovitus ja lavastus Mikko Roiha
Pukusuunnittelu Taina Sivonen
Äänisuunnittelu ja graafinen suunnittelu Moe Mustafa
Näyttämöllä Ella Mustajärvi (Kotkan kaupunginteatteri), Joonas Kääriäinen (Kouvolan teatteri), Ritva Grönberg (Kuopion kaupunginteatteri), Markus Ilkka Uolevi (Turun kaupunginteatteri) ja Saara Jokiaho (Jyväskylän kaupunginteatteri / Teatteri Eurooppa Neljä)

Ohjaaja Mikko Roihan mukaan Kultainen vasikka on kuvaus rahan välttämättömyydestä, sen humusta ja  häikäisystä - ihmisen koko olemuksesta maailmansodan keskellä. Tapahtumapaikkana on sykkivä kaupunki, jossa musta pörssi on villiä ja kaikki on kaupan. Luvassa on siis 100 esitystä hikeä, rakkautta ja juhlintaa. Nyt tanssitaan kengät rikki!

Näytelmä toteutetaan seitsemän teatterin yhteistyönä. Mukana ovat Kouvolan Teatteri, Kotkan Kaupunginteatteri, Jyväskylän kaupunginteatteri, Teatteri Eurooppa Neljä, Turun Kaupunginteatteri, Kuopion Kaupunginteatteri sekä suomalais-berliiniläinen Vapaa Teatteri.

Hankkeessa mukana olevat teatterit antavat Roihan ohjaamiin esityksiin yhden näyttelijänsä vuoden ajaksi. Esitys harjoitellaan Berliinissä, jossa nähdyn ensi-illan jälkeen se lähtee kiertämään yhteistyöteattereita. Kuopion kaupunginteatterissa 18.9. on Suomen ensi-ilta. Kussakin kaupungissa on 6-20 esitystä ja yhteensä näytöksiä tulee yli 100.

Kesto 2 t 10 min, sisältäen 25 minuutin väliajan

Kuva Moe Mustafa

Liput

29,50 € / peruslippu
27,50 € / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, lapset (alle 16-vuotiaat)
25,50 € / ryhmät (väh. 20 hlöä), pyörätuolit
Avustajat ilmaiseksi (paikkalippu on kuitenkin varattava).

Hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Osta liput >>

Arvostelut

4 / 5
Kielellisesti saavutettava Kultainen vasikka tanssi mieleeni ja sydämeeni

Näytelmä oli erilainen piristysruiske, jonka sanoma ei vanhene varmasti koskaan. Näyttelijöiden yhteistyö toimi ja aika meni kuin siivillä! Kirjaimellisesti tanssahdellessa! Pidin Roihan modernista twististä ja siitä, että näytelmä oli kielellisesti saavutettava. En ole nähnyt sellaista aiemmin Kuopiossa! Tekstitys niin englanniksi kuin suomeksi avaa näytelmän vieraskielisille, mutta myös niin huonokuuloisille, kuuroutuneille kuin kuuroillekin. Tekstityksestä hyötyvät myös kehitysvammaiset ja esimerkiksi puhevammaisten kirjoon kuuluvat henkilöt. He yleensä kuulevat, mutta tekstitys tukee ymmärtämistä. Tulen katsomaan Roihaa uudestaankin! Kiitos paljon!

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio