Kerttu Pyy ja näyttelijät

Maastanosto

Maastanosto 1240x480.jpeg

Ensi-ilta Maria-näyttämöllä 17.12.2020, ennakko 16.12.2020

Ohjaus Kerttu Pyy
Äänisuunnittelu ja lavamuusikko Juho Rekilä
Koreografia ja liikeilmaisu Ninu Lindfors
Valosuunnittelu Juha Westman
Tuotanto Taittuu ry., Kuopion Kaupunginteatteri, Kuopion vankila
Vastaava ohjaaja Hannele Martikainen

Huom! Taittuu ry:n, Rikosseuraamuslaitoksen, Kuopion vankilan ja Kuopion kaupunginteatterin Maastonosto -yhteistyöesitykset järjestetään Kuopion kaupunginteatteri Maria -näyttämöllä suunnitellusti 16.-19.12.2020. Itä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen perusteella Maria -näyttämön katsomon kokoa rajoitetaan 40 paikkaiseksi. Maastanosto esitykset toteutetaan kaikki turvaohjeet huomioiden ja katsojien vastuulliseen käytökseen luottaen. Jokaiselle katsojalle on jaossa kasvomaski esitykseen tultaessa.

Kuopion vankilan miehet esittää: Maastanosto

“Hänestä tuli jotenkin eloisampi, jopa lujaluontoisempi, niin kuin ihmisestä joka on asettanut itselleen tietyn päämäärän.” -Gogol, Päällystakki

Maastanosto on koristelematon sankaritarina Räpylämäen pikkukunnassa asuvasta Jarpasta, jonka elämän taival on kulkenut vaativampien tähtien alla. Kun Jarppa uhataan heittää maksamattomien vuokrien takia pois kodistaan, arki luiskahtaa paikoiltaan. Tällä kertaa sekalaiset hanttihommat eivät riitä. Lankomiehen työtarjous tuo näkyviin mahdollisuuden uudesta elämästä. Unelman saavuttaakseen Jarppa joutuu kohdakkain pelkojensa ja toiveidensa kanssa. Ihmisten auttavia kädenojennuksia tarvitaan, jotta sankariteot ovat mahdollisia.

Maastanosto on Kuopion vankilan miesten käsikirjoittama tarina, joka perustuu Nikolai Gogolin klassikkonovelliin Päällystakki. Teos tutkii tarkkanäköisyydellä köyhyyttä ja syrjäytyneen ihmisen osaa huumorin ja absurdin tarinankerronnan keinoin.

Vankilateatteri on Taittuu ry:n vetämä ja Rikosseuraamuslaitoksen rahoittama projekti, joka tekee taiteellisesti tinkimätöntä teatteria. Produktioiden keskiössä ovat vangit, jotka ohjaajan avustuksella käsikirjoittavat ja esittävät näytelmän yleisölle. Taittuu ry:n kehittämä, palkittu vankilateatterityö on viimeisen kymmenen vuoden aikana vakiinnuttanut paikkansa osana Rikosseuraamuslaitoksen toimintojen valikoimaa ja yhteisöteatterin kenttää.

Viimeisenä esityspäivänä la 19.12. keskustelutilaisuus klo 15-16.

Kesto: n. 1h, ei väliaikaa

Lavalla: Kuopion vankilan miehet

Kuva: Juha Rekilä

Liput

10 € / peruslippu
Henkilökohtaiset avustajat pääsevät ilmaiseksi.

Hinta sisältää teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

 

Osta liput >>

Arvostelut

0 / 5
Ei arvosteluita.