Joenpelto - Ojala

Neito kulkee vetten päällä

Neito kulkee vetten päällä tunnuskuva. Kuvassa päähahmo irvistää kädet levällään keltaista taustaa vasten.

Ensi-ilta Maria-näyttämöllä pe 5.3.2021 klo 18.15

Neito kulkee vetten päällä -esitykset tullaan toteuttamaan 5.3. alkaen 19 katsojan kapasiteetilla. Rajattu katsojamäärä on voimassa toistaiseksi. Teatteriravintola Ofelia ei ole avoinna näiden esityksien yhteydessä, mutta teatteri tarjoaa kahvia ja teetä väliajalla.

Ohjaus ja dramaturgia Hanna Ojala
Lavastus ja puvut Marie Antikainen
Musiikin sävellys ja äänisuunnittelu Timo Pönni
Liikeohjauksen konsultointi Mikko Makkonen (Tanssiteatteri Minimi)
Valosuunnittelu Lassi Kröger
Videosuunnittelu Jarmo Jääskeläinen

Vastavaletun asfaltin läpi puskee kukka tehtaan pihassa. Kukka on pieni tyttö, Helmi, ja vuosi on 1893.

Uuden tehtaan pilli soi kaikille vankilaa ja vapautta. Entinen ulkopiika Alma Virtanen raataa umpeen velkaa ja ajaa takaa kunniaa. Tytär Helmi syntyy siitä piittaamatta.

Neito kulkee vetten päällä on kuvaus vastentahtoisesta äitiydestä, tyttären kasvamisesta siitä huolimatta, seksuaalisuudesta, sen synnyttämästä toivosta ja tuskasta, nälästä, joka ei sammu koskaan ja joka pitää naisen liikkeessä. Se on kertomus syyllisyydestä, joka päätyy syyttömien kannettavaksi; sanasta, johon voi luottaa – ja se on naisen sana.

Tapahtumat sijoittuvat Suomeen, jossa tehdas on juuri alkanut puskea puusta paperia ja paperista rahaa. Sääty-yhteiskunta ja agraarinen järjestys murtuvat. Keväisin vieraileva tivoli houkuttaa lapsenkapaloisen työväenluokan onkimaan kuuta taivaalta. Kaikki tahtovat rakastaa. Myös Helmi ja Alma. He puskevat läpi harmaan kiven, itsenäistyvät, rakastavat ja kärsivät – mutteivat unhoita mitään.

Kuopion kaupunginteatteri esittää Eeva Joenpellon läpimurtoteoksen pohjalta modernin ja omalakisen näytelmän, jossa alkuteoksen tuntemista ei tarvita. Näyttämökieleltään kiehtovassa esityksessä punoutuvat yhteen draama, musta komedia ja mielikuvien omaperäinen maailma.

Rooleissa: Sari Harju, Seija Pitkänen, Annukka Blomberg, Sari Happonen, Mika Juusela, Mikko Paananen, Ilkka Pentti, Johanna Jauhiainen.
Lapsiavustajat: Justus Itkonen/Leo Sabat

Kesto: n. 3h 5min, sisältäen väliajan 25min

Liput

31,50 € / peruslippu
29,50 € / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, lapset (alle 16-vuotiaat)
27,50 € / ryhmät (väh. 20 hlöä), pyörätuolit
Avustajat ilmaiseksi (paikkalippu on kuitenkin varattava).

Hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen.

Osta liput >>

Arvostelut

0 / 5
Ei arvosteluita.