Tanssiteatteri Minimin ohjelmistoa

RAJA

Tummassa tilassa valaistu tanssija.

Esitykset 12.9.-13.10.2023 Maria-näyttämöllä

Koreografia Katja Mustonen ja Mirva Mäkinen
Äänisuunnittelu Olli Lautiola
Valosuunnittelu Veli-Matti Timoskainen
Tuotanto Tanssiteatteri Minimi

RAJA on viidelle tanssijalle suunniteltu teos rajalla olemisesta, rajojen luomisesta ja rajojen ylittämisestä. Teoksessa havainnoidaan mm. niitä hetkiä, kun rajat katoavat. Teos piirtää rajan käsitettä ennen kaikkea fyysisenä kokemuksena henkilökohtaisista kokemuksista ja inspiroituu rajoista myös sosiaalisina sekä kulttuurisina ilmiöinä pohtien sitä kautta avautuvaa rajojen laajempaa symboliikkaa.

Teoksen keskiössä on fyysinen, kehojen välinen dialogi tanssijoiden välillä. Kosketuksen eri laadut ja aikomukset hellästä rujompaan toimivat motiiveina lähestyä ihoa konkreettisena rajana itsen ja muun maailman välissä. Iho rajapintana symboloi ja sisältää useita rajoihin liitettäviä merkityksiä. Tällaisia voivat olla toisten ihmisten kohtaaminen, turva, ulkopuolisuus, yhteenkuuluvuus ja yksilön erilaiset vuorovaikutus suhteet ympäröivään maailmaan. Teoksen pohjana on kosketus ja parityöskentely. Teoksessa nähdään liikkeellisiä maisemia, joissa tasapaino ja sen menettäminen, tuki ja tuen katoaminen, refleksit ja tekijöiden jatkuvasti muuttuvat suhteet rakentavat pohjaa tanssille ja liikkeelle.

Tekijöistä

Katja Mustonen ja Mirva Mäkinen ovat työskennelleet kansainvälisellä kontakti-improvisaatio kentällä parinkymmenen vuoden ajan. Heidän osaaminen ja tanssitaidot ovat vahvasti improvisaatiossa, paritekniikoissa ja kontakti-improvisaatiossa. He työskentelevät monialaisesti sekä tanssijoina, koreografeina ja opettajina, että eräänlaisina fyysisyyden tutkijoina. Heidän työskentelynsä keskiössä on usein kosketus ja tanssijoiden keskinäiset vuorovaikutuksen eri tavat.

Tanssijat Pinja Grönberg, Mikko Makkonen / Miro Puranen, Katja Mustonen, Mirva Mäkinen, Jasu Parviainen 

Kesto n. 1h
Ikärajasuositus  yli 10 vuotiaat
Kuva Sampo Jaakkola

Liput

25,50 € / peruslippu
21,50 € / eläkeläiset
15,50 € / opiskelijat, työttömät, lapset (alle 16v.), TEME
Avustajat ilmaiseksi, mutta heilläkin on oltava paikkalippu.

Hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. Narikka on maksuton.

Tiedustelut minimi@minimi.fi | 044 066 7338

 

Osta liput >>

Arvostelut

0 / 5
Ei arvosteluita.