Kari Heiskanen

RINTAMAMIESTALO

Vanhan ajan leffajulisteiden kaltainen tunnuskuva, jossa roolihahmoja eri vuosikymmeniltä.

Ennakko 3.9.2021 klo 19 ja ensi-ilta 4.9.2021 klo 18 Minna-näyttämöllä

Käsikirjoitus ja ohjaus Kari Heiskanen
Lavastus Markku Hakuri
Puvustus Jaana Aro
Musiikin sovitus ja harjoitus Mika Paasivaara
Pianisti Petra Immonen
Valosuunnittelu Lassi Kröger
Äänisuunnittelu Timo Pönni
Projisoinnit Jarmo Jääskeläinen

Kari Heiskasen tunnevoimaisessa uutuudessa rokki soi ja perheen liitokset natisevat.

Otto ja Maria Haverisen lapset käyvät jakamaan perinnöksi jäänyttä rintamamiestaloa, kun saavat kuulla että heillä on veli.

Siitä alkaa paluu menneisyyteen, joka vähitellen paljastaa salaisuutensa, vuosia sitten päättyneen sodan jäljet vanhemmissa,  lasten surun ja onnen hetket sekä arjen kauneuden talossa, joka oli täynnä rakkautta.

Kuljemme tarinan myötä ajassa taaksepäin vuosikymmen kerrallaan – Otto ja Maria nuortuvat, Jaakko, Hannele ja Vili muuttuvat lapsiksi. Tunnistamme radiosta tulvivat iskelmät, näemme nuoruuden sokean ehdottomuuden ja lapsuuden satumaailman – ja viimein päädymme keväiseen iltaan, jolloin talon perustus on juuri valettu. Maria odottaa ensimmäistään, vastikään sodasta palannut Otto on voimissaan ja molemmat täynnä uskoa tulevaisuuteen. Naapurissa rakentavat Reiska ja Elma omaa taistelutannertaan, jonka melskeet usein yltävät aidan yli. 

Tarinan alku on näytelmän loppu ja hän, jolle tarinaa kerrotaan, ymmärtää enemmän. Mutta kuten elämässä aina, kukaan ei kertonut – alussa.

Rooleissa Mikko Rantaniva, Johanna Jauhiainen, Toni Harjajärvi, Sari Harju, Sohvi Roininen, Santeri Niskanen, Ari-Kyösti Seppo, Sari Happonen, Atte Antikainen, Mikko Paananen ja Katri-Maria Peltola.
Lapsiavustajat Aleksi Kuosmanen, Oliver Mäensivu, Riitu Malinen, Tara Lipponen, Hilla Väätäinen, Inari Nissinen, Viljami Varis, Arijus Sereckis, Jaakko-Juhani Kuokkanen, Vilho Natunen, Oiva Väätäinen, Dovas Sereckis, Aida-Maya Vuori ja Saana Kutvonen.

Kuva Antti Karppinen
Kesto
n. 2h 50 min, sis. väliajan 20min
Ikärajasuositus 12

Liput

35,50 € / peruslippu
33,50 € / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, lapset (alle 16-vuotiaat)
31,50 € / ryhmät (väh. 20 hlöä), pyörätuolit
Avustajat veloituksetta, mutta heilläkin on oltava paikkalippu.

Hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. Narikka sisältyy lipun hintaan.

Osta liput >>

Arvostelut

5 / 5
Hyvä

Itsekin tuon ajan eläneenä, erittäin osuva toteutus. Yleinen visuaalisuus, musiikki ja roolihahmot ykkösluokkaa. Hienoa!

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Kannatti katsoa

Kävin pitkästä aikaa teatterissa kun pääsin mukaan Rintamamiestalon koeyleisöön. Pidin esityksestä kovasti, näyttelijät olivat ihan mahtavia. Sai kyllä itkeä ja nauraa.

Pidin esityksestä niin paljon, että kävin katsomassa sen uudelleen yhdessä 19-vuotiaan tyttäreni kanssa. Hänkin vaikuttui näytelmästä kovasti.

  Nimimerkki   Paikkakunta Joroinen
parhain näytelmä

Ihastuttava ja inspiroiva näytelmä.

Iihan paras!

  Nimimerkki   Paikkakunta