Astrid Lindgren

Ronja Ryövärintytär

Ronja_tunnari.jpg

Esitykset Minna-näyttämöllä 23.11.2018 saakka

Suomennos Tuovi Paju
Dramatisointi Annina Enckell
Ohjaus Miko Jaakkola
Lavastus Marie Antikainen
Puvustus Taina Natunen
Musiikin sävellys Mika Paasivaara
Koreografia Metsälintu Pahkinen
Koreografin assistentti Melike Basaranoglu
Maskeerauksen suunnittelu Kaija Ilomäki
Valosuunnittelu Lassi Kröger
Äänisuunnittelu Kati Koslonen
Videosuunnittelu Miko Jaakkola ja Jarmo Jääskeläinen

Koko perheen seikkailuklassikko!

Ronja syntyy myrskyn keskelle, ryövärin tyttäreksi Matiakselle, yönä jolloin salama lyö maailman halki. Maita ja metsiä hallitsee Matiaksen ryövärijoukkio, joka haluaa karkottaa maillensa muuttoa yrittävän Borkan klaanin.

Ronja Ryövärintytär kertoo ennakkoluulojen voittamisesta sekä sellaisesta ystävyyden voimasta, joka ylittää kuiluja. Esitys on riemukkaan visuaalinen fantasiaseikkailu koko perheelle Ronjan omantunnon heräämisestä hänen ystävystyessään Borkan poikaan Birkiin.

Rooleissa
Ronja Ryövärintytär Anna Kuusamo
Matias Ilkka Pentti
Loviisa Ritva Grönberg
Kalju-Pietu Ari-Kyösti Seppo
Matiaksen ryövärit
Matiaksen ryöväri; hevonen Mikko Paananen
Pikku-Plootu Pekka Kekäläinen
Rähjä Riina Björkbacka
Rontti Katri-Maria Peltola
Juippi ja Jonne Lotta Vaattovaara ja Virpi Rautsiala
Borka; hevonen Mikko Rantaniva
Birk Eino Heiskanen
Undis Lina Patrikainen
Hevoset
Veijari Lotta Vaattovaara
Hurjimus Katri-Maria Peltola
Liia Virpi Rautsiala
Syöjättäret Mikko Paananen, Virpi Rautsiala
Maahiset Virpi Rautsiala, Riina Björkbacka, Lotta Vaattovaara, Katri-Maria Peltola, Mikko Paananen
Männiäiset Mikko Paananen, Virpi Rautsiala, Riina Björkbacka, Lotta Vaattovaara
Kakkiaiset Mikko Paananen, Lotta Vaattovaara, Riina Björkbacka, Katri-Maria Peltola

Borkan ryövärit, Voudin nihdit, hevoset, ketut, männiäiset, sudet, lampaat, korpit Savonia AMK:n opiskelijat: Camilla Björklund, Elviira Fält, Emma Heinonen, Lotta Lintonen ja Iina Pyysing

Ikäsuositus 6-vuotiaasta lähtien.

Kesto noin 2 tuntia sisältäen 20 minuutin väliajan.

Kuva ja kuvankäsittely Antti Karppinen
Esityskuvat Sami Tirkkonen

Liput

 

26,50 € / peruslippu
16,50 € / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, lapset (alle 16-vuotiaat)
13,50 € / ryhmät (väh. 20 hlöä), pyörätuolit

Hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksu astuu voimaan 1.8. alkaen. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. Naulakkomaksu sisältyy pääsylipun hintaan syyskaudesta 2018 lähtien.

Osta liput >>

Arvostelut

4.8 / 5
Lavastuksen ja puvustuksen juhlaa

Aivan mahtava lavastus ja puvustus klassikkoon. Henkeä sai haukkoa, kun toinen toistaan hauskempia hahmoja mönki lavalle. Aivan mahtavaa, että lapsille tehdään korkeatasoista kulttuuria. Pojan mielestä disko olisi voinut olla hienompi, diskopallosta tuli vain valkoista valoa. :)

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Raikas versio klassikosta

Viihdyttävä, vauhdikas ja visuaalisesti hieno esitys.

  Nimimerkki   Paikkakunta Turku
Upea esitys

Keväällä jo nähty. Todella upea ja taidolla tehty esitys, ehkä hiukan äänet liian kovat joissain kohtaa, muuten erinomainen. Jokunen katsomossa ollut pienempi katsoja selvästi pelästyi.

  Nimimerkki   Paikkakunta Juankoski
Elämys lapsenlapsille

Lapsenlapseni 8 v. ja 6 v. olivat hiihtolomallaan Kuopiossa mummilassa. Molemmille isolla näyttämöllä nähty teatteriesitys oli ensimmäinen. Pienempää vähän pelotti alussa lentävät kotkat, mutta pian esitys vei mennessään. Myös miniä viihtyi. Erinomainen ensitutustuminen oikeaan teatteriin.

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Laadukkaasti viihdyttävä

Esitys oli todella huolellisesti tehty, ja siitä välittyi tekemisen ilo! Yleisö pidätteli välillä henkeään ja välillä huokaisi ihastuksesta. Viihdyimme kaikki 7-vuotiaasta 75-vuotiaaseen. Esitys oli värikäs ja visuaalisesti herkullinen. Kiitos! Tällaista lisää =D

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Ihana klassikko

Aivan ihanasti toteutettu esitys! Ihastutti aikuista ja varmasti myös lapsia (itselläni ei ollut lapsia mukana kun ovat jo kasvaneet aikuisiksi). Lavasteet ja puvustus olivat aivan mahtavat ylhäältä katsottuna. Oikein kivoja keksintöjä lapsille ja lapsenmielisille. Valot ja animaatiot toimivat myös loistavasti. Ronja-kirja oli suosikkimme kun lapset olivat pieniä.

  Nimimerkki   Paikkakunta Siilinjärvi
Kiitettävä

Mahtava.Näyttelijät hyviä.

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Visuaalisesti upea esitys

Ronja ryövärintytär oli jopa upeampi kuin etukäteen odotin. Lavasteet olivat huikeat, samoin puvut. Metsän otukset olivat juuri sopivan jännittäviä. Ihan pienimmille en esitystä suosittelisi, mutta 5-vuotias lapseni oli haltioissaan. Ehkä asiassa auttoi se, että Astrid Lindgrenin kirja oli luettu yhdessä etukäteen ja hän tiesi, että kaikki päättyy lopulta onnellisesti.

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Sopivasti jännittävä.

Hiihtolomalla pääsimme katsomaan 5- ja 8-vuotiaiden kanssa. Lavasteet ja puvustus oli näyttävää, erityisesti Männiäiset, sudet ja kakkiaiset jäivät erityisesti mieleen! Tunnelma oli sopivasti jännittävä ja mukaansa tempaava, niin että mielenkiinto ei herpaantunut hetkeksikään ja kohtauksissa eli jännityksellä mukana. Ihanaa, että myös lasten- ja nuortennäytelmiin panostetaan täysillä

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Ihana versio tutusta tarinasta

Kävin katsomassa näytelmän noin viikko sitten, ja nyt kun mietin, mitä sanoja minulle tulee kokemuksesta mieleen, kuvailen esitystä sanoilla ihana, herttainen, hauska ja kaunis. Vaikka kyseessä onkin pääosin lapsille suunnattu näytelmä, suosittelen sitä kyllä kaiken ikäisille. Lavasteet ja puvustukset olivat mainioita, ja valot ja animaatiot hoitivat loput visuaalisuudesta, ja kokonaisuus olikin kaunista katseltavaa. Hahmot olivat kaikki hassuja ja niillä oli selkeästi omat luonteensa ja piirteensä. Erityisesti pidin Ronjasta ja Matiaksesta, joiden luonteet olivat juuri sitä mitä pitikin, eli vähän lapsellisia jääriä.

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Ei niin pienille sopiva

Todella hyvä versio nuorille ja nuorille aikuisille. Olisin odottanut keväälle esitystä joka sopisi myös pienemmille. Tämä jää kyllä omalta katraalta katsomatta.

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Mahtava kokonaisuus

Ronja Ryövärintytär antaa katsojalle täydellisen kokonaisuuden: näyttelijätyö, lavastus ihanine väreineen ja esitystä tukeva musiikki saavat täydet viisi tähteä. Vieressäni istunut 8-vuotias Ronja eli esityksen kokonaisvaltaisesti. Hienoa työtä ja onnittelut tekijöille!

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Erinomainen

Erittäin hienosti tehty!!!!

  Nimimerkki   Paikkakunta Kontiomäki