Michael Frayn

Saako olla sardiini

Saako olla sardiini -näytelmän tunnuskuva. Kuvassa on naurava nainen, jolla on päässään punainen huivi.

Ennakko 8.10.2021 klo 19 ja ensi-ilta 9.10.2021 klo 18 Minna-näyttämöllä

Suomennos Mikko Koivusalo
Ohjaus Tommi Auvinen
Lavastus ja puvut Sari Paljakka
Valosuunnittelu Juho Itkonen
Äänisuunnittelu Timo Pönni

“The funniest farce ever written.”

Farssin nykyklassikko täynnä vauhtia ja äkkijyrkkiä yllätyksiä.

Ensimmäisen näytöksen kehnohko teatteriporukka harjoittelee floppikomediaa, jonka ensi-illan pitäisi olla seuraavana päivänä. Joutuuko lopen uupunut näyttämömies paikkaamaan juoppoa näyttelijää, kuka taas on pettänyt ja keitä kaikkia, keiden kanssa ohjaajalla on suhteita ja valtasuhteita ja miten katastrofeista noustaan. Ovet paukkuvat, yksinäinen sardiinilautanen harhailee päämäärättömänä.

Toinen näytös kiepsauttaa näyttämökuvan ympäri: Kuukausia myöhemmin, kun yleisö on salissa ja esitys käynnissä, kulissien takana sykkii aivan oma ja hämmästyttävä elämä.

Näyttelijät, tarpeisto, koko koneistomme on tässä vauhdissa kovilla, mutta katsoja saa nauttia farssin nopeista käänteistä ja tarinan kirkkaudesta. Ja työryhmämme huikeasta osaamisesta. Teatterimme tilasi Mikko Koivusalolta uuden suomennoksen, “hauskin koskaan kirjoitettu farssi” säkenöi myös repliikeissään! Noises off -nimellä tunnettu näytelmä on naurattanut monella mantereella satojatuhansia katsojia, sen huumori on universaalia.

Rooleissa Mari Turunen (vier.), Atte Antikainen, Lina Patrikainen, Toni Harjajärvi, Katri-Maria Peltola, Ari-Kyösti Seppo, Mikko Rantaniva, Santeri Niskanen ja Sohvi Roininen.

Alkuperäinen valokuva Antti Karppinen
Kuvan käsittely Karri Lämpsä ja Iisa Manninen
Kesto n. 2h 30min, sis. väliajan 20min
Ikärajasuositus 8

Liput

35,50 € / peruslippu
33,50 € / eläkeläiset, opiskelijat, lapset (0-16v.), työttömät, varusmiehet
31,50 € / ryhmät (väh. 20hlö), pyörätuolit
Avustajat veloituksetta, mutta heilläkin on oltava paikkalippu.

Hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. Narikka sisältyy lipun hintaan.

Osta liput >>

Arvostelut

5 / 5
Viihdyttävää brittihuunoria

Käsikirjoitus ja idea oli hauska. Hyvä toteutus. Vastaava on nähty Lontoon West Endissä ja Kuopion toteutus oli oikein viihdyttävä ja parani vaan loppua kohden.

  Nimimerkki   Paikkakunta Suomi
Superhyper

Aivan huikea, mukaansatempaava, läkähdykseen asti naurattava, loppuun asti nopeutuva ja todella toimiva farssi! Nuorison (20 & 22v) mielestä paras teatteri ikinä

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Huikean hauska

Vauhtia riitti ja naurua. Kaikki hahmot loistavia. Vaikutti siltä, että myös lavalla oli hauskaa. Kiitos piristysruiskeesta!

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio