Dan Gordon

Sademies

Sademiehen tunnuskuva. Elokuvamainen kuva, jossa esityksen päähahmot, veljekset, seisovat rinnakkain taustallaan Las Vegas.

Ensi-ilta 15.9.2021 klo 19 Minna-näyttämöllä

Suomennos Aino Piirola
Ohjaus Olli-Matti Oinonen
Lavastus Erkki Saarainen
Pukusuunnittelu Maria Salminen
Valosuunnittelu Juho Itkonen
Äänisuunnittelu Kati Koslonen
Projisoinnit ja videot Jarmo Jääskeläinen

Charlien autokaupat ovat vaikeuksissa, mutta tyly, upporikas isä onneksi otti ja kuoli. Ainoan perijän ongelmat on ratkaistu! Paitsi että perintö meneekin autistiselle veljentompelolle Raymondille, jonka olemassaolosta Charlie ei ole tiennyt mitään. 

"Jumalauta jätkä peri seitsemän miljoonaa eikä ymmärrä rahan käsitettä. Se on kaunista, eikö! - Mä haluan mennä katsomaan mun veljeä. Nyt."

Charlie haluaa tutustua hämmentävään veljeensä ja vie hänet laitoksesta pienelle matkalle. Tai voihan olla, että hän haluaa vain puolet perinnöstä.

Sademies hurmasi katsojansa jo elokuvana. Näytelmäversiota on syystä kiitetty: hieno tarina kertoo aivan lähietäisyydeltä itsensä löytämisestä, erilaisuudesta ja erityisyydestä.  Katastrofi kääntyy yllättäväksi ja liikuttavaksi komediaksi. Raymondin autismiin liittyy matemaattista lahjakkuutta ja käsittämätön kyky muistaa kaikki, myös kaikki tarpeeton. Saamme nähdä monta hupaisaa hetkeä kahviloissa, pelikasinolla, lentokentällä, lääkärien ja edunvalvojien maailmassa. Meidän tavallisten, arkisemmin ajattelevien ihmisten maailmassa. 

Mikä ikinä heidän yhteisen matkansa alkusyy olikaan, katsoja kokee riemua näiden reissumiesten seurassa. Nyt punnitaan mitä on ystävyys, luottamus ja rakkaus. Charlie kasvaa näytelmän myötä ymmärtämään veljeään, itseään ja elämää.  

Rooleissa Atte Antikainen, Puntti Valtonen (vier.), Sohvi Roininen, Ari-Kyösti Seppo, Katri-Maria Peltola

Kuva Antti Karppinen
Kesto
2h 35min, sis. väliajan 20 min
Ikärajasuositus 8

Liput

35,50€ / peruslippu
33,50€ / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, lapset (alle 16-vuotiaat)
31,50€ / ryhmät (väh. 20 hlöä), pyörätuolit
Avustajat ilmaiseksi (paikkalippu on kuitenkin varattava).

Hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. Narikka sisältyy lipun hintaan.

Osta liput >>

Arvostelut

5 / 5
Teatteria parhaimmillaan

Upeat lavasteet, näyttelijäsuoritukset ja täysin mukaansa tempaava tarina. Loppukohtaus sai kyyneleetkin virtaamaan. Kiitos hienot näyttelijät!

  Nimimerkki   Paikkakunta Espoo
Upea, koskettava esitys!

Sademies oli todella onnistunut esitys kaikin puolin, kiitos suuresti jokaiselle osalliselle! Esitykseen uppoutui aivan täysin, tunteet vaihtelivat laidasta laitaan esityksen aikana, eikä muutamalta kyyneleeltäkään voinut välttyä. Varsinkin Puntin ja Aten roolisuoritukset olivat aivan huikeat, näytelmän viimeinen kohtaus tuskin unohtuu mielestä kovin nopeasti

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Kiitos

Monenlaista tunteita herättävä esitys. Koskettava.

Upeat näyttelijät. Erityisesti Puntti roolissaan oli vaikuttava. Esitys vei mennessään; eläydyin täysin siihen.

Suosittelen!

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Sademies, uskomaton esitys

Ensi-ilta nähty eikä kyyneliltä voinut välttyä. Upeat roolisuoritukset, lavastus, musiikki...Abloodeista ei meinannut tulla loppua yleisön noustessa seisomaan. Kiitos

  Nimimerkki   Paikkakunta Lapinlahti