Peter Quilter

Suurenmoista!

 suurenmoistaB.jpg

Esitykset Maria-näyttämöllä

Suomennos Pentti Järvinen
Ohjaus Pekka Laasonen
Lavastus Maija Louhio
Puvustus Anu Ihatsu
Äänisuunnittelu Timo Pönni
Valosuunnittelu Juho Itkonen

”Kauneus on kuulijan korvassa.”

Tarve makuasioista kiistelyyn on ollut ikuisesti yksi kiistelyn aihe - erityisesti silloin, kun arvioidaan jotain harvinaislaatuista tai omaperäistä.

Florence Foster Jenkinsin kohdalla tällaisesta voidaan todellakin puhua. Hänen ainutlaatuiset esiintymisensä maailman historian hienoimpien aarioiden tulkitsijana täyttivät poikkeuksetta New Yorkin suurimmatkin areenat, saaden yleisön järisyttävien tunnekuohujen valtaan. Harmi vain, ettei hän osannut laulaa.

Suurenmoista! on tositapahtumiin perustuva tarina naisesta, jonka elämän suurin ilo ja nautinto olivat ooppera ja liedit. Erityisesti oopperan suurimpien säveltäjien – kuten Mozartin, Verdin ja Straussin - upeimpien aarioiden hyvin omaperäinen tulkitseminen.

Jotain todella ainutkertaista sydämellisyyttä tässä naisessa kuitenkin oli, sillä edes hänen lähimmillä ystävillään ei ollut sydäntä kertoa totuutta Florencen laulutaidon olemattomuudesta. Ja hyvä niin; kaikilla kukilla pitää olla oikeus kukkia. Harvoille arvostelijoilleen Jenkins totesi muun muassa seuraavaa: ”Ihmiset voivat sanoa, etten osaa laulaa, mutta kukaan ei voi väittää, etten olisi laulanut.”

Vuonna 2016 valmistuneessa, Stephen Frearsin ohjaamassa, elokuvassa Florence nimiroolin näyttelee Meryl Streep.

Rooleissa

Florence Foster Jenkins Virpi Rautsiala
Cosmé McMoon Tapio Nykänen, vier.
St. Clair Ari-Kyösti Seppo
Dorothy Seija Pitkänen
Maria Johanna Kuuva
Rouva Verindah-Gedge Ritva Grönberg

Kesto 2 t 10 min, sisältäen 20 minuutin väliajan.

Kuva ja kuvankäsittely Antti Karppinen

Liput

Esitykset
29,50 € / peruslippu
26,50 € / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, lapset (alle 16-vuotiaat)
24,50 € / ryhmät (väh. 20 hlöä), pyörätuolit

Hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. Naulakkomaksu sisältyy pääsylipun hintaan.

Osta liput >>

Arvostelut

5 / 5
Naurua, jännittämistä ja loppuitkut

Harvoin sitä jännittää roolihahmon puolesta sen takia kuinka väärin hän onnistuu laulamaan esiintymisessään. Kuka huijaa ja ketä? Onko siipeilijä rehellinen vai todella rehellinen? Kuka nauttii kenenkin suosiosta. Kukaan ei voi väittää etteikö näytelmässä lauleta. Ammattilaisten hommaa tämäkin näytelmä. Kiitos tammikuun kampanja.

  Nimimerkki   Paikkakunta Iisalmi
Suurenmoistakin suurempaa!

Suurenmoiset kiitokseni koko Suurenmoista-työryhmän väki! Kun samaan aikaan Minnalla saadaan Puhtaana käteen, niin Marialla heläjää kunnon henkinen selkäsauna hyvässä mielessä siitä, mikä onkaan elämässä tärkeintä, rakkaus, raha vai molemmat, vai joku muu juttu? Sitä muuten kannattaa miettiä hetken tässä omassa epävireisessä päässään että mitenkäs tämä elämänlaulu tulikaan nyt laulettua omalta osaltaan! Arvostelenko muita, vai keskitynkö nauttimaan elämästäni sekä arvostamaan kanssaeläjiä ja heidän vaikkapa välillä hiukan epävireisiä ilmaisujaan. Niitähän tulee aivan varmasti meidän jokaisen kanssaeläjän suusta! ;D Varsinkin itseltä, vaikkei sitä aina itse ehkä edes huomaa! ;D

Ohjelmistovalinnat ovat osuneet nappiin taas kerran! Huomaan, että nämä kaksi rinnakkaisnäytelmää muuten täydentävät aika suurenmoisen puhtaasti toisiaan sanomallaan! Eri aikakaudet ovat toki kyseessä, mutta rakkaus ja raha keskiössä.

Virpi Rautsiala, ! Kiitos, kiitos kiitos! Arvostan tapaasi tehdä roolejasi, mm. Frida ja nyt Florence, olet sisällä henkilössä, jota teet, sen näkee ja kokee. Se jokin sinussa on Virpi! Pääset roolihenkilösi ytimeen näköjään aivan huikealla tavalla, se on erinomaisen kaunista lahjakkuutta!

Kiitän arvostaen teitä kaikkia, jotka työskentelette Kuopion kaupunginteatterin produktioissa ja mahdollistatte meille katsojille tällaisia elämyksiä. Huipputalentteja koko porukka täynnä, koko talon väki! Kiitos kaikille!

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Florence through and through

Brilliantly awkward and so comfortable in its own cringy quality. It is pure talent that makes such horridness so good. I loved it.

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Todellakin suurenmoista

Häkellyttävän hyvä roolisuoritus pääosan esittäjällä. Myös pianistin osaaminen sai liikuttumaan. Kaunis tarina ja kauniisti toteutettu. "Kukaan ei voi sanoa, etten minä olisi laulanut" on osoitus siitä, että jokainen on hyvä siinä, mitä tekee. Lopun laulusuoritus oli todella kaunis esitys. Kiitokset myös kauniista puvustuksesta.

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Ihmiset voivat sanoa

Henkeäsalpaava suoritus pääosassa. Myös laulajan poikaystävä varsin suvereeni hahmo. Tarina hyvä opetus mikä on hyvää. Meistä jokainen laulaa tai tanssii tavallaan.

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Kiitos

Tykkäsin kovasti esityksestä. Tarina osui ja upposi että kaikki kukat voi kukkia. Liikutuin: kyynelehdin. Taitava Virpi. Ja pianisti; silmät kiinni kuuntelin soittoa. Seija on myös huippu: luonnollinen höpsöttäjä.

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Ihana Suurenmoista!

Ihana, hauska, nauratti,itketti. Virpi olet virtuoosi, aivan suurenmoinen nainen! Pianisti Tapio myös hienoa soitantaa. 10 kpl pikkujoulujen viettäjää ihastui esitykseen. Kiitos!

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Ihastuttava

kepeä ja hauska, ihanaa oli musiikin osuus pianon soittoineen. Päätähdellä upea lauluääni. Viihdyttävä esitys, suosittelen.

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio
Suosittelen

Erilainen kuin elokuva. Kannattaa käydä katsomassa. Nauraakin sai.

  Nimimerkki   Paikkakunta