Kirsi Kunnas

Tiitiäisen metsä

Piirroskuva Tiitiäisestä ja metsän linnusta kuusen oksalla.

Viimeinen esitys 17.5.2023

Ohjaus Taava Hakala
Lavastus ja puvustus Marie Antikainen
Valosuunnittelu Juho Itkonen
Äänisuunnittelu ja koreografia Työryhmä
Sävellykset Santeri Niskanen ja Toni Harjajärvi
Dramaturgia Seija Holma

Perustuu Kirsi Kunnaksen samannimiseen kirjaan ja mukaan on otettu mausteita hänen muistakin teoksistaan.

Metsäistä menoa, pienen hiiren hiukahduksia ja siilin tuhinaa. Höpsö Peikko ja pikkulikka Marjamittuinen vievät pienet ja suuret katsojat seikkailulle metsän vuodenaikojen läpi.

Tapaamme runon taikavoimin monia metsän eläimiä, kilttejä kummituksia ja kuusenlatvassa nukkuvan Tiitiäisen, metsäläisen, tuon tutun pienen menninkäisen.

Teatteri pyysi keväällä -20 akateemikko Kirsi Kunnakselta lupaa saada sovittaa näyttämölle hänen uuden teoksensa Tiitiäisen metsä. Miten iloinen hän pyynnöstä olikaan! Hänestä nämä runot – sekä tutut että vähän vieraammat -  heräävät eloon juuri näyttämöllä, ääneen esitettyinä.

Kirjailijan kuolema viime marraskuussa tuo esitykseemme kauniita ja haikeita merkityksiä: Lasten tutustuttaminen suomalaiseen metsäluontoon on nyt myös Kuopion kaupunginteatterin rakkauden- ja kunnianosoitus kirjailijan elämäntyölle.

Rooleissa Riina Björkbacka, Sari Harju, Toni Harjajärvi, Santeri Niskanen ja Sohvi Roininen.

Ikärajasuositus Sopii kaiken ikäisille
Kesto
n. 45 min. ei väliaikaa. Huom! Teatteriravintola Ofelia palvelee esitystä edeltävän tunnin ajan, poislukien aamuesitykset (klo 10.15).
Kuva Silja-Maria Wihersaari

Liput

25,50 € / peruslippu
16,50 € / eläkeläiset, opiskelijat, lapset (alle 16v.), työttömät, varusmiehet
13,50 € / ryhmät (väh. 20hlö), pyörätuolit
60 € / pienryhmä 4hlö (väh. 1 aikuinen ja 1 lapsi)

Avustajat veloituksetta, mutta heilläkin on oltava paikkalippu.

Hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. Narikka on maksuton.

 

Osta liput >>

Arvostelut

5 / 5
Savon valkyria

Esitys oli tunnelmallinen ja mukaansa tempaava. Koko näyttämön tila oli hyvin otettu käyttöön. Lavasteet ja asusteet olivat hyvin teemaan sopivat. Äänimaailma ja tehosteet olivat näyttäviä. Tiitiäisen metsän tarina tuotiin esille hyvillä näyttelijäsuorituksilla ja tilannekohtaisella improvisaatioilla. Tämä esitys aidosti haastoi samaan aikaan ilmestyvän suurella budjetilla tehdyn Kansallisooperan Valkyrian. Siksi tätä esitystä voikin sanoa Savon valkyriaksi.

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio