KOM-teatteri

Heini Junkkaala - Marja Packalén - Pirkko Saisio

Valehtelijan peruukki

valehtelijan_peruukki_pieni.jpg

Vierailuesitykset Minna-näyttämöllä
30.3.2020 klo 19 | 31.3.2020 klo 12

Näyttämöllä Marja Packalén ja Pirkko Saisio
Teksti Heini Junkkaala, Marja Packalén ja Pirkko Saisio
Ohjaus Heini Junkkaala
Dramaturgi Elina Snicker
Lavastus ja pukusuunnittelu K Rasila
​Maskeeraussuunnittelu Leila Mäkynen
Äänisuunnittelu Antti Puumalainen
Valosuunnittelu Tomi Suovankoski
Tuotanto KOM-teatteri

“Mä nauran, kun mä rakastan sua niin paljon ja mä tajuan sen vasta nyt.”

Odotus, Pirkko Saision ja Marja Packalénin elämäkerrallinen teos, sai ensi-iltansa KOM-teatterissa kymmenen vuotta sitten. Tekijöiden uusi dokumentaarinen teos, Valehtelijan peruukki, on esitys muistamisesta ja minuksi tulemisesta.

Valehtelijan peruukissa Saisio ja Packalén näyttelevät oman elämänsä tilanteita, ihmissuhteiden käännekohtia, ammatillisia kömmähdyksiä, itsehäpäisyn hetkiä, hurmioitumisen tiloja ja elämän pyhyyden kokemuksia. He ovat nyt kymmenen vuotta lähempänä kuolemaa kuin he olivat Odotuksessa. Mitä ikääntyminen ja se, että rajan takana alkaa kohta olla enemmän tuttuja kuin rajan tällä puolella, ovat henkilöillemme tehneet?

Valehtelijan peruukin ohjaaja Heini Junkkaala kertoo: ”Näytelmä on pikakelaus Marjan ja Saikin elämän vuosikymmenistä, he ovat teoksessa lapsia, nuoria, aikuisia ja vanhoja. Siksi se tarjoaa tunnistuspinnan kaiken ikäisille katsojille. Itse koen, että on vapauttavaa päästä todistamaan, miten kyky lempeään itseironiaan lisääntyy iän myötä. Näytelmän Marja ja Saikki eivät ole huolissaan siitä, mitä muut ihmiset heistä ajattelevat. On armollista saada katsoa ihmisiä, joilla ei ole enää kasvojen menettämisen kauhua eikä ammatillisen epäonnistumisen pelkoa.”

Kesto n. 2 t 30 min, sisältäen 20 minuutin väliajan

Kuva Noora Geagea

Liput

32,50 € / peruslippu
29,50 € / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, lapset (alle 16-vuotiaat)
27,50 € / ryhmät (väh. 20 hlöä), pyörätuolit

Hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. Naulakkomaksu sisältyy pääsylipun hintaan.

 

Osta liput >>

Arvostelut

0 / 5
Ei arvosteluita.