Turvallisesti teatteriin

Toivotamme teidät turvallisesti tervetulleiksi teatteriin!

Meille on tärkeää, että yleisömme voi asioida teatterissamme turvallisesti. Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota käytäntöihimme taataksemme katsojille mahdollisimman turvallisen teatterielämyksen. Teatterimme korona-ajan käytännöistä kerromme tässä tiedotteessa ja toivomme myös yleisön huomioivan ne. Noudatamme viranomaisten ohjeistuksia ja seuraamme tilannetta aktiivisesti. Päivitämme turvallisuusohjeistuksiamme tarvittaessa.

Yleistä

Olemme vähentäneet istumapaikkoja molemmissa katsomoissa ja noudatamme niiden sijoittelussa turvavälisuosituksia. Minna-näyttämöllä on käytössä 226 istumapaikkaa ja Maria-näyttämöllä 79. Käytöstä poistetut penkit on teipattu merkiksi siitä, ettei niille tule istua. Katsomoissa istutaan pareittain eikä seurueita sekoiteta keskenään.

Siivousta on tehostettu koko teatterissa niin yleisö- kuin henkilökuntatiloissa. Teatterimme yleisiin tiloihin on sijoitettu useita käsidesiautomaatteja asiakkaidemme käyttöön. Lisäksi muistutamme riittävistä turvaväleistä lattiatarrojen avulla. Asiakkaat voivat halutessaan käyttää omaa kasvomaskia teatterissamme.

Ostaessasi lippuja

Suosimalla lippuostoksissa Lippu.fi -verkkokauppaa, vältät ylimääräiset lähikontaktit. Mikäli varaat tai lunastat lippusi teatterimme lippukassalta, suosithan korttimaksua hygieniasyistä. Kassalle on asennettu suojapleksi turvaamaan sekä asiakkaidemme että henkilökuntamme terveyden. Muistathan pitää riittävän turvavälin muihin asiakkaisiin jonottaessasi lippukassalle.

Lippuvarauksien yhteydessä keräämme asiakkailtamme yhteystiedot, jotta viranomaiset voivat tarvittaessa jäljittää tartuntaketjut mahdollisimman tehokkaasti. 

Saapuessasi teatteriin

Noudatathan ohjeistuksien mukaista hyvää käsi- ja yskimishygieniaa myös meillä. Käsidesiautomaattimme sijaitsevat ala-aulassa sisäänkäyntimme välittömässä läheisyydessä ja tämän lisäksi myös salien sisäänkäyntien edustalla. AsiakasWC-tiloissa voit pestä kätesi saippualla ja vedellä. Tarvittaessa yskithän ja aivastathan kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaasi. 

Huomioithan saapuessasi, että teatterimme narikkapalvelu ei ole toistaiseksi käytössä jonotuksen ja ruuhkien välttämiseksi. Pyydämme asiakkaita mahdollisuuksien mukaan jättämään ulkovaatteensa autoon tai viemään ne mukanaan katsomoon.

Saleihin siirtyminen ja poistuminen

Saleihin siirtymiseen on varattu aiempaa enemmän aikaan. Salien ovet avataan Minnalla 20 minuuttia ja Marialla 15 minuuttia ennen esitysten alkua. Otathan lippusi esille jo lämpiössä, jotta saleihin siirtyminen on sujuvaa. Muistathan riittävät turvavälit myös saliin jonottaessasi. 

Henkilökuntamme ohjeistaa turvallisen poistumisen saleista paikan päällä. Toimithan heidän antamien ohjeiden mukaisesti. 

Väliaika ja -tarjoilut

Mikäli esitykseen on merkitty väliaika, on sen kesto 25 minuuttia. Tarjoamme näin asiakkaillemme kiireettömän tauon näytösten välissä, jolloin on aikaa jaloitella ja nauttia väliaikatarjoilusta. Halutessaan asiakas voi jäädä väliajaksi saliin, sillä poistuminen salista ei ole pakollista.

Väliaikatarjoiluista vastaava Teatteriravintola Ofelia noudattaa toiminnassaan kaikkia viranomaisohjeita, sekä entisestään korotettua hygieniatasoa. Ravintolassa on salikapasiteettia vastaava määrä istumapaikkoja.

Jonojen muodostumisen välttämiseksi tarjoilut suositellaan tilaamaan ennakkoon www.kanresta.fi/valiaikatarjoilut tai ravintolapalvelutkuopio@kanresta.fi / 045 187 4060. Väliaikatarjoilujen verkkotilaus sulkeutuu 48 tuntia ennen esityksen alkua. 

Mikäli asioit myyntitiskillä, odota rauhassa vuoroasi ja huomioi muut asiakkaat.

Ennakkoon tilatut väliaikatarjoilut katetaan pöytiin turvavälit huomioiden ja vain samaa seuruetta olevat sijoitetaan istumaan vierekkäin. Ethän mene istumaan toisten pöytään ilman lupaa. 

Poistuessasi teatterista

Kun esitys päättyy, poistuthan salista henkilökuntamme antamia ohjeita noudattaen. Huolehdithan turvaväleistä poistuessasi rauhallisesti teatterista. 

Entä jos sairastun ja olen jo lunastanut liput? 

Tulethan teatteriin vain, jos olet terve. Suosittelemme jäämään matalalla kynnyksellä kotiin. Sairastapauksissa lunastetut liput on mahdollista vaihtaa toiseen esitykseen tai vuoden voimassa olevaan lahjakorttiin. Ilmoita sairastumisestasi soittamalla numeroon 044-718 2404 viimeistään tuntia ennen esitystä. Numero palvelee 2.9. lähtien lippukassan aukioloaikojen puitteissa perjantaisin klo 12-19, lauantaisin klo 12-18 ja muina esityspäivinä 2 tuntia ennen esitystä. Tässä numerossa käsitellään ainoastaan sairastumisesta johtuvat lippujen peruutukset. 

Lisätiedot yleisöturvallisuuteen liittyen

Me teatterilla olemme sitoutuneet noudattamaan Suomen teatterit ry:n kansallista yleisöturvallisuusohjeistusta. Voit lukea tarkemmin teatterimme poikkeusajan käytännöistä osoitteessa http://www.suomenteatterit.fi/covid-19/yleisoturvallisuus/


Pidetään huoli toisistamme ja nautitaan turvallisin mielin teatterista! Lämpimästi tervetuloa!