Korona-ajan turvallisuus

Päivitetty 31.8.2021

Haluamme muistuttaa koronatoimenpiteistämme. Teemme kaikkemme, että saamme osaltamme pidettyä tilanteen hallinnassa ja että teatteriin voi tulla turvallisin mielin. Myös teatteriravintola Ofelia noudattaa viranomaissuosituksia ja huomioi turvallisuuden omassa toiminnassaan.

Kasvomaskit ja käsidesit


Suosittelemme yleisöllemme kasvomaskin käyttöä. Aulahenkilökuntamme käyttää maskia ja lippukassalla on käytössä suojapleksi. Käsidesiä on tarjolla teatterimme yleisissä tiloissa ala-aulassa, lämpiöissä sekä Teatteriravintola Ofelian tiskin edustalla.

Narikka


Narikka ei ole käytössä jonojen välttämiseksi. Päällysvaatteet saa ottaa saliin ja niitä voi säilyttää viereisillä suljetuilla istumapaikoilla esityksen ajan. Vältäthän ylimääräisten kantamusten tuomista teatteriin.

Katsomot

Syksyn lipunmyynti aloitetaan rajallisilla katsojamäärillä AVI:n ja THL:n määräysten mukaan. Mikäli ohjeistukset höllentyvät, vapautamme lisää paikkoja myyntiin. Huomioittehan, että tällöin myyntiin vapautuu turvaväleissä olevia paikkoja, joka voi vaikuttaa siihen, että alun perin vierekkäisinä ostetut paikat eivät enää välttämättä ole vierekkäin.

Varmistaaksemme turvavälien toteutumisen myös lipunmyyntitilanteessa, olemme ottaneet käyttöön lipunmyynnin etäisyyssäännön. Paikkoja varatessa automaattitoiminto lukitsee istumapaikkojen ympäriltä alle turvavälin jäävät paikat, jotta seurueiden sekoittumisilta vältytään.

Noudatamme aina ajankohtaisia yleisöä koskevia määrärajoituksia sekä turvavälisuosituksia. Katsomoissa istutaan pääosin pareittain, mutta tarjolla on myös yksittäisiä ja kolmen istuttavia paikkoja. Seurueita ei sekoiteta keskenään. On tärkeää, että istut lipun osoittamalle paikalle.

Saleihin siirtyminen ja niistä poistuminen


Ovet katsomoon avataan Minnalla ja Marialla 15 minuuttia ennen esityksen alkua. Väliajat ovat Minnalla ja Marialla pääsääntöisesti 20 min, jotta vältymme ruuhkilta salien ovilla. Henkilökunta ohjeistaa kuinka salista poistutaan turvallisesti. Pidäthän suositusten mukaisen turvavälin muihin katsojiin liikkuessasi teatterissa. Liikkuminen teatterissa voi turvallisuusohjeista johtuen viedä normaalia enemmän aikaa.

Väliaikatarjoilut

Teatteriravintola Ofelia palvelee esitysten yhteydessä. Ravintola noudattaa viranomaisohjeistuksia kaikessa toiminnassaan. Suosittelemme tekemään väliaikatarjoilutilaukset ennakkoon netistä: Lue lisää väliaikatarjoiluista (avautuu uuteen välilehteen). Verkkotilaus sulkeutuu 2 päivää ennen esitystä.


Jos sairastut ennen esitystä


Sairastuessasi voit perua tai siirtää lippusi vielä tuntia ennen esitystä soittamalla numeroon 044 718 2404, ja toivomme sinun tekevän niin matalalla kynnyksellä. Numero palvelee ainoastaan sairastapauksissa ja on avoinna esityskaudella lippukassan aukioloaikojen puitteissa: tarkista lippukassan aukioloajat tästä (avautuu uuteen välilehteen). Mikäli puhelusi ei pääse läpi, voit vaihtoehtoisesti lähettää meille sähköpostin teatteri(at)kuopio.fi ja kertoa sairastumisestasi.

Jos teatteri peruu tai siirtää esityksen


Mikäli teatteri joutuu perumaan tai siirtämään esityksen eikä uusi ajankohta sinulle sovi, voit vaihtaa lippusi toiseen esitykseen tai pyytää hyvityksen tilisiirtona tai lahjakorttina. Vaihto- ja hyvityspyynnöt teet erillisillä lomakkeilla, jotka avautuvat alla olevista linkeistä uusiin välilehtiin:

Käsittelemme pyynnöt saapumisjärjestetyksessä. Huomioithan, että toisinaan pyyntöjen suuresta määrästä johtuen käsittelyajoissa voi esiintyä ruuhkaa. 

Tulethan teatteriin vain terveenä, kiitos.