Kuopion kaupunginteatterin syksyn 2022 ohjelmisto on julkaistu!

(Linkit avautuvat uuteen välilehteen.)

Kuopion kaupunginteatterin syksyä tähdittää ennennäkemätön suurmusikaali Huomenna minä lähden. 

Musikaalin keskiössä nähdään 25-vuotias Hilda Kuusinen, jota näyttelee ympäri Suomea musikaaleista tuttu Reeta Vestman. Hilda lähtee vuonna 1914 Amerikkaan toiveikkain odotuksin, kuten monet muut siihen aikaan. Tarina on vahvan ja itsenäisen naisen tarina sisältäen romantiikkaa, huumoria ja suuria tunteita. Musikaali saa ensi-iltansa 7.9.2022.

”Kuopion kaupunginteatterissa ei ole aiemmin esitetty yhtä suurta musikaalia. Lavalla on parhaimmillaan enemmän väkeä kuin koskaan teatterin historiassa. Luvassa on svengaavaa musiikkia ja upeita balladeja 14 hengen orkesterin ja yli 20 hengen kuoron voimin”, avaa teatterinjohtaja Tommi Auvinen.

Syksyn muihin ensi-iltoihin lukeutuvat Antti Heikkisen ja Heikki Kujanpään kirjoittama vinkeä komedia Iso Iita. Näytelmä kertoo seminologi Iida Railosta, joka saapuu savolaiskylän apteekkiin etsimään vanhempiaan.

Teatterilla nähdään myös Kirsi Kunnaksen teokseen pohjautuva lastennäytelmä Tiitiäisen metsä, näyttelijä Mikko Rantanivan kirjoittama ja ohjaama Sisar, Sara Hildénin elämää pohtiva SARA sekä trillerimäinen Equus, joka ottaa kantaa nuorten pahoinvointiin.

Kevään 2022 suosituista esityksistä syksylle jatkavat Hiiriä ja ihmisiä sekä Prinsessa Pikkiriikki.

Syksyn ohjelmistossa nähdään myös vierailuesityksiä. Lisäksi Tanssiteatteri Minimiltä on luvassa esimerkiksi feminiinisyyttä tutkiva tanssiteos SURFACE sekä ihmisen ja lehmän välistä suhdetta pohtiva LEHMÄ!.