Marie Jones

Kiviä taskussa

kivia_promo.jpg

Vierailuesitykset Minna-näyttämöllä 18.11.2019 klo 19 ja 19.11.2019 klo 12

Suomennos Henri Kapulainen
Ohjaus Pentti Kotkaniemi
Koreografia Tuovi Rantanen
Lavastus Jyrki Seppä
Valosuunnittelu Teppo Saarinen
Äänisuunnittelu Ari-Pekka Saarikko
Helsingin kaupunginteatterin vierailuesitys  
Marie Jones Kiviä taskussa "Stones in HIs Pockets"  
Tekijänoikeudet Suomen Teatteritoimisto www.teatteritoimisto.fi

Komediailmiö jo vuodesta 2002!
Charlie ja Jake, Martti Suosalo ja Mika Nuojua, kulkevat Kiviä taskussa -näytelmässä läpi monen miehen elämän. Pentti Kotkaniemen ohjauksessa ihmiskohtaloihin ja kokemuksiin limittyy myös Irlannin historia. Kiviä taskussa on ilmiö Suomen teatterikentällä – sitä on esitetty loppuunmyytynä jo vuodesta 2002.

Ohjaaja kehuu näytelmän ideaa: “Ihmettelen sitä, että vasta nyt joku nykykirjailija on käyttänyt keskiajalta tunnettua mysteerio buffo-menetelmää eli näyttelijä siirtyy toiseen rooliin vain rytmiä ja painotusta vaihtamalla.” Tähän hatunvaihtotekniikkaan yltävät nimenomaan Suosalo ja Nuojua. He tekevät yhteensä 15 roolia. “Vaihdot ovat salamannopeita ja roolihahmojen skaala ulottuu hemaisevasta amerikkalaiskaunottaresta 75-vuotiaaseen maalaisukkeliin”, Kotkaniemi kertoo.

Tarina ei ole silti mikään kahden miehen vitsi-ilta. “Ei, Kiviä taskussa on traaginen komedia ja haastava kahden miehen näytelmä”, Mika Nuojua sanoo. Tarina alkaa siitä, kun 35-vuotiaat luuserit Charlie ja Jake menevät avustajiksi amerikkalaisen elokuvan kuvauksiin ja joutuvatkin tekemään aivan muuta kuin ennakkoon aavistavat.

Ohjaaja Kotkaniemi sanoo, että näytelmä on tyypillistä näyttelijöiden teatteria. “Siksi molempien herrojen pitää olla virtuooseja. Onneksi he ovat, ja se on ohjaajan lottovoitto.”

Rooleissa
Martti Suosalo ja Mika Nuojua

Kesto 2 t 30 min, sisältäen väliajan

Kuva Tapio Vanhatalo

Liput

37,50 € / peruslippu
33,50 € / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, lapset (alle 16-vuotiaat)

Hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. Naulakkomaksu sisältyy pääsylipun hintaan.

 

Osta liput >>

Arvostelut

5 / 5
Niin rakastan tätä esitystä

Olen käynyt katsomassa tämän jo kahdesti Pasilassa. Tämä on kokemus, jonka haluaa jakaa yhä uudestaan jonkun kanssa. Nyt varasin liput itselleni ja lapsilleni. Martti ja Mika, olette vaan niin ilmiömäisiä! Kiitos kun tulette Kuopioon!

  Nimimerkki   Paikkakunta Iisalmi