Kuopion Kaupunginteatteri

NIIRALANKATU 2, 70600 KUOPIO

Kuopion kaupunginteatteri on Itä-Suomen suurin ammattiteatteri. Toiminta perustuu teatteriesitysten tuottamiseen pääosin oman henkilökunnan voimin. Keväällä 2012 teatteritalossa aloitettiin 2 vuotta kestävä peruskorjaus, joka valmistui kesäkuussa 2014. Toiminta uudistuneessa talossa aloitettiin elokuussa 2014 ja tilat ovat ovat osoittautuneet erinomaisiksi.

Kuopion kaupunginteatterissa on vakituista henkilökuntaa 73 henkilöä jakautuen taiteelliseen, tekniseen ja hallinnolliseen henkilöstöön. Lisäksi teatteri työllistää vuosittain n. 50 määräaikaista työntekijää.

Teatteriesityksiä nähdään kahdella eri näyttämöllä: Minna-näyttämöllä on 464 paikkaa, maksimissaan 6 pyörätuolipaikkaa, Maria-näyttämöllä 184 paikkaa, joista maksimissaan 4 pyörätuolipaikkaa. Minna-näyttämöltä löytyy induktiosilmukka, Maria-näyttämölle löytyy lainattavia kuulolaitteen infrapunavahvistimia. Lisäksi pienimuotoisia esityksiä tuotetaan kiertueille.

Teatterin lipunmyynti sijaitsee ala-aulassa heti pääovien jälkeen oikealla.

Pysäköinti
Teatterin asiakkaat voivat käyttää paikoitukseen teatteritalon vieressä sijaitsevan koulun pihaa.

Lähin parkkihalli löytyy torin alakerrasta. Lisäksi Niiralassa on runsaasti kadunvarsipaikkoja. Suosittelemme kuitenkin asiakkaitamme ottamaan huomioon parkkipaikkatilanteen ja tulemaan teatterilla ajoissa.

Esteettömyys
Kuopion kaupunginteatterin pääovien edessä on kaksi inva-pysäköintipaikkaa. Pääovista pääsee kulkemaan esteettömästi automaattiovista, jotka toimivat sähköllä. Ala-aulassa sijaitsee inva-wc. Toisen kerroksen katsomoihin pääsee ala-aulasta hissillä. Molemmissa katsomoissa on pyörätuolipaikat. Minna-näyttämön katsomossa on yhteensä kuusi pyörätuolipaikkaa, jotka sijaitsevat rivin 5 päädyissä. Rivi 5 on samalla tasolla kuin kulku ovista katsomoon, joten liikuntarajoitteisille suositellaan riviä 5, jotta portaita ei tarvitse kulkea. Maria-näyttämön katsomossa on neljä pyörätuolipaikkaa. Maria-näyttämön katsomossa ensimmäinen rivi soveltuu liikuntarajoitteisille. Portaita ei tarvitse käyttää istuessaan rivillä 1. Lisäksi Minna-näyttämöllä on induktiosilmukka ja Maria-näyttämölle saa kuulovahvistimen mukaansa.