Kuopion Kaupunginteatteri

NIIRALANKATU 2, 70600 KUOPIO

Kuopion kaupunginteatteri on Itä-Suomen suurin ammattiteatteri. Toiminta perustuu teatteriesitysten tuottamiseen pääosin oman henkilökunnan voimin. Keväällä 2012 teatteritalossa aloitettiin 2 vuotta kestävä peruskorjaus, joka valmistui kesäkuussa 2014. Toiminta uudistuneessa talossa aloitettiin elokuussa 2014 ja tilat ovat ovat osoittautuneet erinomaisiksi.

Kuopion kaupunginteatterissa on vakituista henkilökuntaa 73 henkilöä jakautuen taiteelliseen, tekniseen ja hallinnolliseen henkilöstöön. Lisäksi teatteri työllistää vuosittain n. 50 määräaikaista työntekijää.

Teatteriesityksiä nähdään kahdella eri näyttämöllä toistaiseksi puolitetuilla istumapaikkamäärillä: Minna-näyttämöllä on 226 paikkaa (normaalisti 464) ja Maria-näyttämöllä 79 (normaalisti 184) paikkaa. Kullakin näyttämöllä istumapaikoista maksimissaan 2 on pyörätuolipaikkoja (normaalisti Minnalla 6 paikkaa ja Marialla 4) . Minna-näyttämöltä löytyy induktiosilmukka, Maria-näyttämölle löytyy lainattavia kuulolaitteen infrapunavahvistimia. Lisäksi pienimuotoisia esityksiä tuotetaan kiertueille.

Teatterin lipunmyynti sijaitsee ala-aulassa heti pääovien jälkeen oikealla.

Pysäköinti

 

Pysäköintipaikkoja on mm. torin alla olevassa Toriparkissa tai Kuntolaakson pysäköintilaitoksessa (osoitteessa Hannes Kolehmaisen katu 5). Lisätiedot Kuopion Pysäköinti Oy:n sivuilta (avautuu uuteen ikkunaan). Myös poliisilaitoksen edustan parkkipaikalle voi parkkeerata iltaisin. Niiralassa on runsaasti kadunvarsipaikkoja. Suosittelemme autollisia saapumaan ajoissa teatterille.

Invaparkkipaikat löytyvät teatterin edestä.

Huom! Aiemmin asiakasparkkeeraukseen käytössä ollut Niiralan koulun piha on työnmaan vuoksi pois käytöstä.

 

Esteettömyys


Kuopion kaupunginteatterin pääovien edessä on kaksi inva-pysäköintipaikkaa. Pääovista pääsee kulkemaan esteettömästi automaattiovista, jotka toimivat sähköllä. Ala-aulassa sijaitsee inva-wc. Toisen kerroksen katsomoihin pääsee ala-aulasta hissillä. Molemmissa katsomoissa on pyörätuolipaikat. Minna-näyttämön katsomossa on yhteensä 2 pyörätuolipaikkaa, jotka sijaitsevat rivin 5 vasemmassa päädyssä. Rivi 5 on samalla tasolla kuin kulku ovista katsomoon, joten liikuntarajoitteisille suositellaan riviä 5, jotta portaita ei tarvitse kulkea. Maria-näyttämön katsomossa on 2 pyörätuolipaikkaa. Maria-näyttämön katsomossa ensimmäinen rivi soveltuu liikuntarajoitteisille. Portaita ei tarvitse käyttää istuessaan rivillä 1. Lisäksi Minna-näyttämöllä on induktiosilmukka ja Maria-näyttämölle saa kuulovahvistimen mukaansa.