Kuopion kaupunginteatteri

NIIRALANKATU 2, 70600 KUOPIO

Kuopion kaupunginteatteri on Itä-Suomen suurin ammattiteatteri. Toiminta perustuu teatteriesitysten tuottamiseen pääosin oman henkilökunnan voimin. Keväällä 2012 teatteritalossa aloitettiin 2 vuotta kestävä peruskorjaus, joka valmistui kesäkuussa 2014. Toiminta uudistuneessa talossa aloitettiin elokuussa 2014 ja tilat ovat ovat osoittautuneet erinomaisiksi.

Kuopion kaupunginteatterissa on vakituista henkilökuntaa 73 henkilöä jakautuen taiteelliseen, tekniseen ja hallinnolliseen henkilöstöön. Lisäksi teatteri työllistää vuosittain n. 50 määräaikaista työntekijää.

Teatteriesityksiä nähdään kahdella eri näyttämöllä: Minna-näyttämöllä on 464 paikkaa ja Maria-näyttämöllä 179 paikkaa. Minnalla ja Marialla on molemmissa käytössä maksimissaan 4 pyörätuolipaikkaa.

Teatteri tuottaa myös pienimuotoisia esityksiä kiertueille.
Teatterin lipunmyynti sijaitsee ala-aulassa heti pääovien jälkeen oikealla

Pysäköinti

Suosittelemme autollisia olemaan liikkeellä hyvissä ajoin parkkipaikan saamiseksi.

Pysäköintipaikkoja teatterin läheisyydessä:

  • Kuntolaakson pysäköintilaitos (osoitteessa Hannes Kolehmaisen katu 5). Lue lisää tästä.
  • Kuopion torin alla oleva Toriparkki. Lue lisää tästä.
  • Invaparkkipaikat teatterin edessä lipputankojen läheisyydessä (merkitty kyltillä).

Teatterin takana oleva parkkipaikka on tarkoitettu kaupungin työntekijöille, joilla on sähköinen parkkilupa (merkitty kyltillä).

Julkinen liikenne

Pääset teatteriin mukavasti myös busseilla! Bussit liikennöivät vilkkaasti Niiralankadulla ja lähimmät bussipysäkit sijaitsevatkin aivan teatterin edustalla.

Esteettömyys

Kuopion kaupunginteatterin pääovien edessä on kaksi inva-pysäköintipaikkaa. Pääovista pääsee kulkemaan esteettömästi automaattiovista, jotka toimivat sähköllä. Ala-aulassa sijaitsee inva-wc. Toisen kerroksen katsomoihin pääsee ala-aulasta hissillä. Molemmissa katsomoissa on pyörätuolipaikat. Minna-näyttämön katsomossa pyörätuolipaikat sijaitsevat rivin 5 molemmissa päädyissä. Rivi 5 on samalla tasolla kuin kulku ovista katsomoon, joten tämän rivin paikat soveltuvat liikuntarajoitteisille kaikista parhaiten. Maria-näyttämön katsomossa olevat pyörätuolipaikat sijaitsevat 1. rivin  molemmissa päädyissä. Portaita ei tarvitse käyttää istuessaan rivillä 1, sillä se on lattiatasossa. Lisäksi Minna-näyttämöllä on induktiosilmukka ja Maria-näyttämölle saa kuulovahvistimen mukaansa.