Yleisötyö

Teatterillamme tapahtuu kaikenlaista yleisötyön merkeissä! Voit lukea monipuolisesta tarjonnastamme täältä.

Lapsiparkkiin ilmoittautuminen, Teatterilaatikon varaukset sekä muut yleisötyötä koskevat lisätiedot: yleisötyöntekijä Matti Halmetvaara, puh. 044-718 2415 / matti.halmetvaara@kuopio.fi

#youngarts

Teatterin Stage -tapahtuma on tänä vuonna #youangarts. Syyslomaviikon maanantaina 12.10. haastamme kaikki nuoret 13-vuotiaasta ylöspäin astetta taiteellisemman kaupunkisuunnistuksen pyörteisiin. 

Suunnistus starttaa Kulttuuriareenalta ja päättyy Kaupunginteatterille. Reitin varrella pääset kokeilemaan muun muassa sirkusta, draamaa, tanssia, kuvataiteilua. Radalle voi lähteä klo 14 ja 18 välillä silloin, kun itselle sopii ja haasteita voi suorittaa aina klo 19.00 saakka. Tule yksin, kaverin kanssa tai pienellä porukalla. Mukana menossa Kuopion kaupunginteatteri, Tanssiteatteri Minimi, Kuopion Sirkus ja Kulttuuriareena44.


youngarts.jpg

Perheaamut

Syyskaudelle 2020 eatterin aulassa on luvassa yhteistä puuhaa ja teatterin taikaa perheille kahtena maanantaiaamuna. Ovet ovat avoinna klo 9-11 ja luvassa on yhteistä teatteriaiheista tekemistä sekä kohtaamisia muiden perheiden kanssa. Halutessanne voitte jatkaa aamupäivää Kanrestan lounaan parissa.

Ma 14.9. Klo 9-11.00 PERUTTU
Ma 16.11. Klo 9-11.00

Lapsiparkki

Tarjoamme vanhemmille vaivattoman mahdollisuuden irtautua arjesta ja lähteä teatteriin. Syksyllä 2020 Lapsiparkki toimii kolmena lauantaina päivänäytösten yhteydessä. Lapsiparkin monipuolinen ohjelma toteutetaan kasvatusalan ammattilaisten voimin.

Varattuasi lipun haluamaasi näytökseen, voit ilmoittaa perheen 3-8 -vuotiaat lapset lapsiparkkiin ottamalla yhteyttä yleisötyöntekijään: matti.halmetvaara@kuopio.fi. Ilmoitathan samalla lasten nimet, iät sekä mahdolliset allergiat ja muut erityistarpeet. Lapsiparkkiin mahtuu rajallinen määrä lapsia ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lapsiparkki toimii syyskaudella seuraavien näytösten yhteydessä:

La 3.10. Kesäkirja (klo13.15) ja Kaksoiselämää (klo 13).
La 7.11. Pukija (klo13.15) ja Tämä on ryöstö (klo 13).
La 28.11. Kultainen vasikka (klo13.15) ja Tankkien kesä (klo13).

Näyttelijä valmistautuu

Miten näyttelijä valmistautuu esitykseen? Miten rooli rakentuu harjoitusprosessin aikana? Millaista on teatterilaisen arki? Kolmena lauantaina teatterin ala-aulassa on mahdollista seurata näyttelijän valmistautumista maskeerauksineen ja kuulla hänen mietteitään ennen näytöstä.

La 3.10. klo 11.45-12.15  Atte Antikainen
La 7.11. klo 11.45-12.15  Pekka Kekäläinen ja Seppo Pääkkönen
La 28.11. klo 11.45-12.15 Lotta Vaattovaara

Teatterilaatikko

Omaa pöytäteatteriesitystä valmistettaessa sadut ja tarinat muuttuvat moniaistisiksi elämyksiksi, joiden luomiseen kaikki voivat osallistua, kukin omalla tavallaan.

Teatterilaatikot on tarkoitettu kiertämään päiväkodeissa ja kouluissa. Laatikosta muodostuu pöytäteatterinäyttämö, johon lapset voivat itse valmistaa lavasteita, tikkunukkeja tai muita hahmoja sekä erilaista tarpeistoa. Pöytäteatterissa voi esittää valmiita tarinoita tai lapset voivat itse keksiä esim. saduttamalla oman tarinansa.

Teatterilaatikon avulla voi tutustua teatterin tekemisen vaiheisiin sekä teatteriammatteihin. Jokainen voi löytää oman työtehtävänsä, joko teatterin teknisenä osaajana, esiintyvänä taiteilijana tai ennakkovalmisteluissa mukanaolevana jäsenenä.

Laina-aika max. 6 viikkoa. Lainaaja huolehtii kuljetuksesta. Varaukset: 044-718 2415 / matti.halmetvaara@kuopio.fi

 

teatterilaatikko2.jpg   teatterilaatikko3.jpg

teatterilaatikko5.jpg   teatterilaatikko6.jpg

teatterilaatikko1.jpg   teatterilaatikko4.jpg

Kulissikurkistukset

Kulissikurkistuksia ei toistaiseksi pystytä järjestämään.