Esteettömyys ja EU:n Vammaiskortti

Kuopion kaupunginteatteri pyrkii kaikessa toiminnassaan esteettömyyden ottaen huomioon kaikkien asiakasryhmiensä erityistarpeet.

Kuopion kaupunginteatterin pääovien läheisyydessä on kaksi inva-pysäköintipaikkaa lipputankojen edustalla. Pääsisäänkäynnin yhteydessä on myös esteetön automaattiovi, jonka avauspainike löytyy pylväästä sisäänkäynnin edustalta. Inva-wc sijaitsee ala-aulassa miesten wc-tilojen vieressä. Toisen kerroksen katsomoihin pääsee ala-aulasta hissillä, joka sijaitsee Teatteriravintola Ofelian tiskin vieressä.

Molemmissa katsomoissa on pyörätuolipaikat:

  • Minna-näyttämön katsomossa on käytössä 4 pyörätuolipaikkaa, jotka sijaitsevat rivin 5 molemmissa päädyssä (2 paikkaa puolellansa). Rivi 5 on samalla tasolla kuin kulku ovista katsomoon. Suosittelemme kyseistä riviä liikuntarajoitteisille, sillä näin vältytään portaissa kulkemiselta.
  • Maria-näyttämön katsomossa on käytössä 4 pyörätuolipaikkaa, jotka sijaitsevat 1. rivin päädyissä (2 puolellansa). Maria-näyttämön katsomossa ensimmäinen rivi soveltuu liikuntarajoitteisille.

Minna-näyttämöillä on induktiosilmukka. Maria-näyttämöllä on IR-lähetin ja asiakas voi lainata IR-vastaanottimen aulahenkilökunnalta. IR-vastaanotin muuttaa signaalin sopivaksi kuulolaitteelle.

Suosittelemme varaamaan pyörätuolipaikat hyvissä ajoin, jotta voimme taata hyvät paikat myös mahdollisille avustajille.

EU:n Vammaiskortti on käytössä myös Suomessa. Kuopion kaupunginteatteri on mukana Vammaiskortin tukijoukoissa ja me haluamme palvella parhaalla mahdollisella tavalla erityistä tukea tarvitsevia asiakkaitamme.


• Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta palveluumme silloin, kun kortissa on A-merkintä. Avustajalla on kuitenkin oltava paikkalippu esitykseen.

Avustajapaikan voi lunastaa suoraan teatterimme omalta lippukassalta tai ne voi varata ennakkoon palvelunumeromme kautta: 0600 413 143 (ma-la klo 9-19 | 1,98 € / min + pvm | Huom! Jonotuksesta veloitetaan vain puhelinliittymän mukaiset maksut.)

• Toimitiloissamme on esteetön sisäänpääsy ja kulku tilasta toiseen.
• Toimitiloissamme on esteetön WC.
• Toimitiloissamme on selkeät opasteet.
• Toimitilojemme läheisyydessä on mahdollisuus invapysäköintiin.
• Katsomossamme on pyörätuolipaikkoja. Pyörätuoli- ja avustajapaikat pyydetään varaamaan hyvissä ajoin ennen esitystä.
• Tiloissamme on induktiosilmukka.
• Koko henkilökuntamme on sitoutunut parhaalla mahdollisella tavalla palvelemaan vammaista asiakastamme.

Olethan meihin yhteydessä, jos huomaat palvelussamme parannettavaa. Olemme valmiita kehittämään palveluamme saavutettavammaksi. Lisätietoa EU:n Vammaiskortista löydät sivulta vammaiskortti.fi (avautuu uuteen välilehteen).

 

Turvallisemman tilan periaatteet

Toivomme, että jokainen voi kokea olonsa turvalliseksi osallistuessaan toimintaamme. Me kaikki, tapahtuman järjestäjät, taiteilijat, tekninen henkilökunta, yhteistyökumppanit sekä tapahtumissa ja esityksissä kävijät, teemme yhdessä teatterista turvallisemman tilan.

Turvallisemman tilan periaatteet voit lukea tästä (pdf-tiedosto, avautuu uuteen välilehteen).