Teatterin syyskauden 2023 ohjelmisto on julkaistu!

MAAILMANLUOKAN TEATTERISYKSY
Kuopion kaupunginteatterin syksyn 2023 ohjelmisto vie katsojat Nilsiästä Broadwaylle!

Syksyn teatterikauden Minna-näyttämön (suuri näyttämö) ensimmäinen ensi-ilta 9.9.2023 on Mel Brooksin hervottoman hauska Broadway-musikaali HOMMA HOITUU – The Producers. Musikaali vie katsojat New Yorkin Broadwaylle, jossa kaiken kokenut tuottaja Max Bialystock (Puntti Valtonen) keksii kirvelevien tappioiden jälkeen kirjanpitäjänsä Leopold Bloomin (Mikko Rantaniva) kanssa nerokkaan ja nopean rikastumiskeinon: Tehdään takuuvarma floppi! Suunnitelma on aukoton... tai niin he ainakin luulevat. Musiikaalin ohjaa Tommi Auvinen.

Tarina perustuu Mel Brooksin kulttimainetta nauttivaan Oscar-palkittuun elokuvaan vuodelta 1967. Musikaali sai ensi-iltansa Broadwaylla vuonna 2001 ja voitti huimat 12 Tony-palkintoa.

Minna-näyttämön toinen ensi-ilta on 28.10.2023, jolloin kantaesityksen saa Antti Heikkisen käsikirjoittama MAALARI – Juho Rissanen. Tarina kertoo syntyjään kuopiolaisesta taidemaalari Juho Rissasesta ja hänen elämänsä kiperistä kierteistä. Näytelmässä Nilsiään rakennetaan uutta kirkkoa, jonne Rissaselta on tilattu alttaritaulu, mutta malleja ei niin vain löydy. Näytelmän ohjaa Taava Hakala ja pääroolissa nähdään Ilkka Pentti.

SYKSYN MUUT UUTUUDET:
ISÄ
Moneen kertaan palkitun näytelmän pääroolissa vierailee Esko Roine.
Ensi-ilta: 2.9.2023, Maria-näyttämö
Ohjaus: Taava Hakala

ONKO TÄÄLLÄ KUUMA?
Riemastuttavan avoin monologi naisten vaihdevuosista ja niiden tuomista lisämausteista elämään.
Ensi-ilta: 16.9.2023, Maria-näyttämö
Ohjaus: Olli-Matti Oinonen

PUDOTUSPELI
”Tämä ei ole mikään tavallinen valintakoe.” Tämä esitys pitää katsojan tiukassa otteessaan näytelmän loppuun asti!
Ensi-ilta: 8.11.2023, Maria-näyttämö
Ohjaus: Mikko Rantaniva

Ohjelmistossa jatkavat Hytti nro 6 ja Mustapukuinen nainen. Syksyn ohjelmistossa nähdään lisäksi lukuisia vierailuesityksiä. Tarjolla mm. taikuutta, mentalismia, komediaa, draamaa ja musiikkia - ihan kaikkea aina koskettavista teksteistä nauruhermoja koetteleviin esityksiin asti.

TANSSITEATTERI MINIMI:
Syyskauden kantateos Biodatasonaatti on tutkielma tanssijuudesta ja sen ruumiillisesta elämäkertatiedosta. Ensi-ilta Maria-näyttämöllä 15.11.

28.9.-13.10. esitetään neljän lisänäytöksen verran Minimin kevään 2023 kantateosta RAJA. Teos käsittelee rajalla olemisesta, rajojen luomisesta ja rajojen ylittämisestä. Syksyllä järjestetään myös kahteen otteeseen Minimin jo perinteeksi muodostunut Kulttuurikeitto-tapahtuma 17.11. ja 15.12.


Tutustu tarkemmin koko syyskauden ohjelmaan kotisivuillamme!