Maiju Lassila - Juha Hurme - Mika Paasivaara

Kuolleista herännyt

Päähahmo Jönni rahasateessa.

Ennakko pe 30.8.2024 klo 19.15 ja ensi-ilta la 31.8.2024 klo 18.15 Maria-näyttämöllä.

Ohjaus ja dramatisointi Juha Hurme
Laulujen sävellys Mika Paasivaara
Laulujen harjoitus Mika Paasivaara ja Elina Lehikoinen
Lavastussuunnittelu Sari Paljakka
Pukusuunnittelu Taina Natunen
Naamioinnin suunnittelu Taina Natunen, Minna Korhonen, Elina Partanen
Valosuunnittelu Juho Itkonen
Äänisuunnittelu Timo Pönni

Maiju Lassilan romaani Kuolleista herännyt (1916) on kirjailijan tuotannon myöhäinen helmi. Satamajätkä Jönni Lumperi saa pienen arpajaisvoiton ja intoutuu matkustamaan Sisä-Suomeen, Juha Hurmeen dramatisoinnissa Kuopion seudulle, tekemään bisneksiä. Tämä onnistuukin hetkellisesti, kun häntä erehdytään pitämään suurliikemies Jöns Lundbergina.

Pohjoissavolainen talouselämä kieppuu tovin vinhasti Jönnin olemattomien miljoonien varassa, kunnes kupla puhkeaa ja miljoonista jäävät käteen pelkät nollat. Maiju Lassilan nerokas ja törkeän hauska tarina tuntuu todentavan itseään vuosi vuodelta myös reaalimaailman kvartaaleissa, optioissa, vilungeissa ja konkursseissa.

Myös ihmisen identiteetti on kaupan tässä ikinuoressa komediassa, joka todistaa, että arvokkain kansalliskirjallisuus voi olla sekä viisasta ja kulutusta kestävää että tolkuttoman hauskaa.

Algot Untola (1868–1918), alun perin Algoth Tietäväinen Tohmajärveltä, on kotimaisen sanataiteen monikasvoinen, nerokas kummajainen, joka vyörytti yhdeksän kuumeisen kirjailijavuotensa (1909–1917) aikana eri nimimerkkien taakse piiloutuen pitkälle yli kolmekymmentä teosta suomalaisten lukijoiden ihasteltaviksi, kummasteltaviksi ja kauhisteltaviksi.

Irmari Rantamala julkaisi valtavia aateromaaneja ja vakavaa taidetta, J. I. Vatanen kuvasi koskettavasti yhteiskunnan vähäosaisia ja Maiju Lassila oli humorististen romaanien ja näytelmien mestari.

Rooleissa: Santeri Niskanen, Katariina Lantto, Mikko Paananen, Seija Pitkänen (vier.), Lina Patrikainen ja Ari-Kyösti Seppo.

Kuva ja teaseri: Sampo Jaakkola
Kesto:
Ei vielä tiedossa

Liput

33 € / peruslippu
31 € / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, lapset (alle 16-vuotiaat)
29 € / ryhmät (väh. 20 hlö), pyörätuolit.
Avustajat ilmaiseksi, mutta heilläkin on oltava paikkalippu.

Ennakkoesityksen lipun hinnat:
25 € / peruslippu
23 € / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, lapset (alle 16-vuotiaat)
21 € / ryhmät (väh. 20 hlö), pyörätuolit.
Avustajat ilmaiseksi, mutta heilläkin on oltava paikkalippu.

Hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. Narikka on maksuton.

 

Osta liput >>

Arvostelut

0 / 5
Ei arvosteluita.