Kuopion kaupunginteatteriin uusia näyttelijöitä sekä ohjaaja-dramaturgi

Kuopion kaupunginteatterissa aloittaa 1.8.2024 viisi uutta näyttelijää. Kahden vuoden kiinnityksellä aloittavat Santeri Helinheimo, Katariina Lantto, Akseli Ferrand, Leea Lepistö sekä Mika Juusela. Lisäksi ohjaaja-dramaturgin tehtävään on kiinnitetty Taava Hakala.

”Hienoa saada nämä karismaattiset ja monipuoliset näyttelijät vahvistamaan Kuopion kaupunginteatterin jo muutenkin upeaa ja ammattitaitoista esiintyjäporukkaa. On myös inspiroivaa jatkaa työtä ohjaaja Taava Hakalan kanssa, joka näkemyksellisten ohjausten lisäksi on saanut alulle tärkeää kehitystyötä, joka lisää koko henkilökunnan osallistumista yhteiseen suunnitteluun. Monitaitoinen näyttelijäensemble mahdollistaa laajan ja korkeatasoisen ohjelmiston musiikkiteatterista komediaan ja väkevästä draamasta monitaiteisiin yhteistöihin”, kertoo Kuopion kaupunginteatterin johtajana elokuussa 2024 aloittava Antti Lahti. 

Santeri Helinheimo on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2023. Hän on työskennellyt viime vuosina muun muassa Lilla Teatternissa, Turun kaupunginteatterissa ja Tampereen Työväen Teatterissa mm. Jakob Höglundin ja Sirkku Peltolan ohjauksissa sekä tehnyt useita tv-rooleja.

Katariina Lantto on valmistunut teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2020 sekä muusikoksi Lahden ammattikorkeakoulusta vuonna 2016. Hän on työskennellyt viime vuosina muun muassa Turun kaupunginteatterissa, Musiikkiteatteri Kapsäkissä ja Lappeenrannan kaupunginteatterissa Minna Harjuniemen, Jakob Höglundin ja Leea Klemolan ohjauksissa.

Akseli Ferrand on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2023. Hän on työskennellyt viime vuosina muun muassa Helsingin ja Turun kaupunginteattereissa, Ilmajoen musiikkijuhlilla sekä Kansallisoopperassa Samuel Harjanteen, Mikko Koukin, Tuomas Parkkisen ja Kari Arffmanin ohjauksissa.

Leea Lepistö on valmistunut Tampereen ammattikorkeakoulusta musiikkiteatterilinjalta vuonna 2021. Lepistö on työskennellyt viime vuosina muun muassa Lahden kaupunginteatterissa Tommi Kainulaisen ja Jukka Keinosen ohjauksissa. Hänet on aiemmin nähty myös Kuopion kaupunginteatterin Cabaret-musikaalissa vuonna 2020.

Mika Juusela on kansainvälisesti toimiva näyttelijä ja esittävän taiteen moniottelija. Hän on erikoistunut fyysiseen näyttelijäntyöhön ja tekee kaikkea modernista nykyteatterista klassiseen draamaan ja tanssiin. Juusela myös opettaa, ohjaa ja laulaa.

Taava Hakala on tuttu kasvo viimeisen kahden vuoden ajalta Kuopion kaupunginteatterista, jossa hän on työskennellyt ohjaajana. Ennen Kuopioon asettumista hänen edellinen pitkäaikaisempi työsuhde oli Savonlinnan Teatterin ja Savonlinnasalin johtajan toimi. Hakala on kiertänyt maakuntateattereita jo parikymmentä vuotta.

Lisätietoja:

Antti Lahti, teatterinjohtaja (1.8.2024 alkaen), Kuopion kaupunginteatteri, antti.lahti@kuopio.fi, p. 044 718 1756