Lipunmyynti

Teatterilippujen myyntipisteet

Teatterin lippukassan aukioloajat:

  • Ke-to klo 12-18
  • Perjantaisin klo 12–19
  • Lauantaisin klo 12–18
  • Sekä 2h ennen esityksen alkua. Lauantaisin lippukassa avautuu 1h ennen päivänäytöstä.

Mahdollisista poikkeuksista voit lukea tästä etusivun tiedotteestamme (avautuu uuteen välilehteen).

• Kuopion Musiikkikeskus: katso ajankohtaiset aukioloajat Musiikkikeskuksen kotisivuilta (avautuu uuteen välilehteen).
• Lippupisteen myyntipisteet kautta maan: Kuopiossa keskustan Sokos ja R-kioskit. Tarkista myyntipisteet tästä (avautuu uuteen välilehteen).
• Palvelunumero: 0600 413 143 ma-la klo 9–19 (1,98 € / min+pvm/mvm - Huom! Jonotuksesta veloitetaan vain normaali pvm).
Lippu.fi -verkkokauppa (avautuu uuteen välilehteen), jonne pääset myös kunkin esityksen kohdalta.

Teatterilippuja voi myös varata teatterin lippukassalta ja Musiikkikeskuksen lippukassalta. Lisäksi yksittäisiä lippuja voi varata myös yllä mainitusta palvelunumerosta.
Varaus on voimassa 14 vrk, jonka aikana liput tulee lunastaa. Mikäli lippuja ei lunasteta määräaikaan mennessä, varaus purkautuu automaattisesti. Tarkistathan myyntiehtomme tästä (avautuu uuteen välilehteen).

Kuluttajapalvelunumero lipun ostaneille 030 514 214 arkisin klo 10–16 (puhelun hinta pvm/mpm). Soita tähän numeroon, jos asiasi koskee jo maksettua tilausta. Kerrothan tilausnumerosi ja yhteystiedot (lipunostaja), että voimme käsitellä asiaasi. Ei tiedusteluja, neuvontaa, lipunmyyntiä, varauksia tai muutoksia varauksiin.

Maksettuja pääsylippuja ei lunasteta takaisin, poikkeuksena esityksen peruuntuminen teatterin puolelta. Lue lisää alempaa kohdasta "Esityksen peruuntuminen". Mikäli asiakas haluaa vaihtaa liput toiseen esitykseen omasta syystä tai vaihtaa istumapaikkaa katsomossa, veloitetaan vaihdosta lisämaksu 10€ / tilaus. Pääsylipun uudelleen tulostamisesta veloitetaan lisämaksu 10 € / tilaus.

Ryhmät

Ryhmämyynti (väh. 20 hlöä)
044 718 2414 ma-la klo 9–19 tai ryhmat.teatteri(at)kuopio.fi

Show & Dinner -paketit ryhmille 044 718 2406 tai ryhmat.teatteri(at)kuopio.fi. Lue lisää Show & Dinner -paketeista (avautuu uuteen välilehteen).

Ryhmävarauksiin sisältyy 1 vapaalippu / 20hlö. Vapaalippuetu ei koske vierailuesityksiä eikä Show&Dinner -paketteja. Linja-auton kuljettajalle vapaalippu, mikäli esityksessä on saavuttaessa tilaa. Ryhmien on vahvistettava varaus viimeistään kuukausi ennen esitystä. Vahvistuksen jälkeen liput lunastetaan joko laskutuksella, jolloin liput lähetetään maksun jälkeen suoraan asiakkaalle, tai teatterin lippukassalta. Laskutuslisä on 10 €/tilaus.

Palvelumaksut

Teatterin lippukassan, Musiikkikeskuksen lipunmyynnistä tai ryhmämyynnistä ostetuista lipuista peritään palvelumaksu, joka sisältyy lipun hintaan. Palvelumaksu vaihtelee toimipisteittäin. R-kioski ja Lippupiste veloittavat heidän kauttaan ostetuista lipuista oman hinnastonsa mukaisen palvelu- ja toimitusmaksun riippuen asiakkaan valitsemasta toimitustavasta. Sivuillamme ilmoitetut lippujen hinnat sisältävät aina teatterin palvelumaksun 3,50€/lippu. Lisätietoa Lippupisteen palvelu- ja toimitusmaksuista (avautuu uuteen välilehteen).

Maksuvälineet

Teatterin lippukassalla maksuvälineenä käyvät:

  • Korttimaksut: yleisimmät maksukortit, poislukien Diners ja American Express.
  • Edenred -kortti (aiemmin TicketDuo)
  • Kuopion kaupunginteatterin lahjakortti ja Lippupisteen lahjakortti (nettilahjakortit käyvät ainoastaan verkkokaupassa)
  • Arvosetelit: Smartumin liikunta- ja kulttuuriseteli, Edenredin Virikeseteli ja RJ-Kuntoseteli Oy:n Tyky-kuntoseteli
  • Mobiilimaksut: ePassi (maksu puhelinnumerolla, mobiilisovelluksella ja Finnair Plus -pisteillä), Smartum, Eazy Break ja uutuutena myös Edenred

HUOM! ePassi ja muut mobiilimaksut eivät käy verkkokaupassa, vaan maksu on suoritettava lipunmyyntipisteellä, jotta lipunmyyjä voi todentaa maksun tapahtuneeksi. Voit varata paikat ennakkoon esim. maksulliseen palvelunumeroomme soittamalla ja käydä lunastamassa liput teatterin lippukassalta. Muiden lipunmyyntipisteiden kulttuurimaksutavat kannattaa tarkistaa ennen lunastamista.

Edut

Henkilökohtainen avustaja


Henkilökohtainen avustaja pääsee maksutta teatterin omiin esityksiin. Avustajalla on kuitenkin oltava paikkalippu esitykseen.

Näkö-tai kuulovammaisten on mahdollista tilata omatoimisesti tulkki mukaan teatteriesitykseen. Tulkkaukseen liittyvistä käytännön asioissa pyydämme olemaan suoraan yhteydessä Kuopion kaupunginteatteriin, 044 718 2406.

Kulttuuriluotsi

Kulttuuriluotsitoiminta antaa ikäihmisille mahdollisuuden tulla teatteriin. Luotsi (avustaja) pääsee ilmaiseksi teatterin omiin esityksiin, mutta hänelläkin on oltava pääsylippu. Paikkavaraukset luotsattavalle ja luotsille suositellaan tekemään etukäteen paikkojen takaamiseksi.

Edun piiriin kuuluvat esitykset kevätkaudella 2023: Tiitiäisen metsä, Huomenna minä lähden, Iso Iita, Equus, Sisar, Huhtikuu, Hytti nro 6 ja Mustapukuinen nainen.


Viime hetken lippu opiskelijoille


Viime hetken lippu samana päivänä teatterin omiin ja yhteistyössä toteutettuihin esityksiin hintaan 11,50 € (sis. teatterin palvelumaksun, palvelumaksut vaihtelevat ostopaikoittain). Liput verkkokaupasta, teatterin lippukassalta tai Kuopion Musiikkikeskukselta. Ei ennakkovarauksia. Ei koske vierailuesityksiä eikä jo tehtyjä varauksia. Voimassa oleva opiskelijakortti oltava mukana teatterissa.

Edun piiriin kuuluvat esitykset kevätkaudella 2023: Tiitiäisen metsä, Huomenna minä lähden, Iso Iita, Equus, Sisar, Huhtikuu, Hytti nro 6 ja Mustapukuinen nainen.


Alle 20-vuotiaiden lippu


Alle 20-vuotiaat pääsevät samana päivänä teatterin omiin esityksiin hintaan 4 €, sisältäen teatterin palvelumaksun. Lipun voi lunastaa teatterin omalta lippukassalta esityspäivänä. Lippuja ei voi varata ennakkoon. Etu ei koske vierailuesityksiä eikä jo tehtyjä varauksia. Ikä on todistettava pyydettäessä.

Edun piiriin kuuluvat esitykset kevätkaudella 2023: Tiitiäisen metsä, Huomenna minä lähden, Iso Iita, Equus, Sisar, Huhtikuu, Hytti nro 6 ja Mustapukuinen nainen.


K9-kortti


Kuopion ja lähikuntien 9-luokkalaisille lippu 4 €, sisältäen palvelumaksun, teatterin omiin esityksiin. Liput saatavilla esityspäivänä jos esityksessä on tilaa. Ei koske vierailuja tai sunnuntainäytöksiä.

Edun piiriin kuuluvat esitykset kevätkaudella 2023: Tiitiäisen metsä, Huomenna minä lähden, Iso Iita, Equus, Sisar, Huhtikuu, Hytti nro 6 ja Mustapukuinen nainen.


Lasten ja nuorten hyvinvointiranneke
 


Esittämällä hyvinvointirannekkeen Kuopion kaupunginteatterin omalla lippukassalla, on rannekkeen haltija oikeutettu 4€ hintaiseen pääsylippuun teatterimme omiin esityksiin. Etu lunastettavissa saman päivän esityksiin. Ranneke on henkilökohtainen. Valmistauduthan tarvittaessa todistamaan henkilöllisyytesi ja ikäsi.

Edun piiriin kuuluvat esitykset kevätkaudella 2023: Tiitiäisen metsä, Huomenna minä lähden, Iso Iita, Equus, Sisar, Huhtikuu, Hytti nro 6 ja Mustapukuinen nainen.


Kirjastolta lainattavat teatterin kausikortit

Neljä teatterin kausikorttia (kausikortti 1, 2, 3 ja 4) ovat nyt lainattavissa kirjastokortilla Kuopion pääkirjastosta.

Kausikorteilla asiakas pääsee ilmaiseksi teatterin omiin esityksiin! Korteilla on viikon laina-aika. Lainattavia kausikortteja ei voi varata eikä uusia, mutta asiakkaalla voi olla lainassa kaksi korttia kerrallaan.

Pääsylippua ei tarvitse - eikä voi - varata etukäteen, sillä paikkavaraukset on tehty valmiiksi. Paikkavarauksessa on huomioitu myös pyörätuolipaikan mahdollinen tarve. Teatterikortilla voi lunastaa paikan vain esityspäivänä teatterin omalta lippukassalta ja se on tehtävä viimeistään puoli tuntia ennen esityksen alkua. Lunastamattomat paikat vapautuvat myyntiin.

Edun piiriin kuuluvat esitykset kevätkaudella 2023: Tiitiäisen metsä, Huomenna minä lähden, Iso Iita, Equus, Sisar, Huhtikuu, Hytti nro 6 ja Mustapukuinen nainen.


Muuttajakorttietu

Ei tällä hetkellä käytössä.


Teatterialan etu


Teatterikortti on teatterialan työntekijöille ja sen edustajille tarkoitettu etukortti. Teatterikortilla saa 2 etuhintaista pääsylippua teatterin omiin esityksiin: puhenäytelmät 15 € / lippu ja musikaalit 25 € / lippu. Varaukset palvelunumerosta 0600 413 143 (1,98e/min+pvm/mvm). Lippu on lunastettava teatterin lippumyymälästä. Teatterikortti esitettävä oston yhteydessä. Teatterikortista voit lukea lisää täältä (avautuu uuteen välilehteen).

Teatterialan edut ovat voimassa myös Temen, Näyttelijäliiton ja FIDEAn jäsenille sekä muiden teattereiden työntekijöille ja teatterialan opiskelijoille (Teak, Näty, Taideteollinen korkeakoulu, amk).

Edun piiriin kuuluvat esitykset kevätkaudella 2023: Tiitiäisen metsä, Huomenna minä lähden, Iso Iita, Equus, Sisar, Huhtikuu, Hytti nro 6 ja Mustapukuinen nainen.


S-etukortti -näytökset


Alennushintaiset liput valikoituihin näytöksiin saa vilauttamalla S-etukorttia lippuja lunastaessa teatterimme omalta lippukassalta. S-etu -lippuja saatavilla myös verkkokaupastamme Lippu.fi.

EU:n Vammaiskortti

EU:n Vammaiskortti on käytössä myös Suomessa. Kuopion kaupunginteatteri on mukana Vammaiskortin tukijoukoissa ja me haluamme palvella parhaalla mahdollisella tavalla erityistä tukea tarvitsevia asiakkaitamme.

Lue lisää kuinka esteettömyys on huomioitu teatterissamme. (avautuu uuteen välilehteen)

Esityksen peruuntuminen

Esitys perutaan vain ylivoimaisen esteen (force majeure) sattuessa. Ostetut liput vaihdetaan uuteen näytökseen tai asiakkaalle palautetaan lipun hinta (palvelu- ja toimitusmaksuja ei palauteta). Lippujen vaihto tai rahojen takaisinlunastus tulee suorittaa 3 kk kuluessa peruuntuneesta näytöspäivästä joko sähköisillä lomakkeilla tai asioimalla teatterin lippukassalla sen aukioloaikoina. Hyvityslomakkeet lippuvaihdoille, lahjakortti- ja tilisiirtohyvityksille löytyvät alta. Teatteri ei korvaa muita asiakkaalle aiheutuneita kuluja.

Lippujen vaihtolomake
Lippujen hyvityslomake

Teatteri tiedottaa peruutuksesta tekstiviestitse puhelinnumeronsa/sähköpostiosoitteensa ilmoittaneille asiakkaille. Peruutuksesta ilmoitetaan myös teatterin nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Esityksestä myöhästyminen

Näytökset alkavat ilmoitettuna kellonaikoina. Myöhästyneet katsojat pääsevät saliin vasta väliajalla.

Pysäköinti

Suosittelemme autollisia saapumaan ajoissa teatterille.

Pysäköintipaikkoja on mm. torin alla olevassa Toriparkissa ja Kuntolaakson pysäköintilaitoksessa (osoitteessa Hannes Kolehmaisen katu 5). Lisätiedot Kuopion Pysäköinti Oy:n sivuilta (avautuu uuteen ikkunaan). Myös poliisilaitoksen edustan parkkipaikalle voi parkkeerata iltaisin. Niiralassa on runsaasti kadunvarsipaikkoja.

Invaparkkipaikat löytyvät teatterin edestä lipputankojen läheisyydestä.

Muuta

Teatteri pidättää itsellään oikeuden miehityksen muutoksiin ilman etukäteisilmoitusta sairastumisen tai muun ylivoimaisen esteen sattuessa. Uudesta miehityksestä ilmoitetaan teatterin aulatiloissa.

Näytöksissä käytettävä savu on terveydelle vaaratonta. Savukkeet ovat teatterisavukkeita, jotka eivät sisällä nikotiinia.

Matkapuhelimet on suljettava esityksen ajaksi.