Lipunmyynti

Teatterilippujen myyntipisteet

• Teatterin lippukassa esityskaudella: perjantaisin klo 12-19, lauantaisin klo 12-18 ja muina päivinä 2 tuntia ennen esityksiä.
• Kuopion musiikkikeskus: ma-pe toistaiseksi klo 15-17 tai esityksen alkuun ja viikonloppuisin 1h ennen esitystä.
• Lippupisteen myyntipisteet: mm. Sokos Kuopio sekä R-kioskit kautta maan.
• Palvelunumero: 0600 413 143 ma-la klo 9-19 (1,98 €/ min+pvm/mvm).
www.kuopionkaupunginteatteri.fi ja www.lippu.fi -verkkokauppa.

Teatterilippuja voi myös varata teatterin lippukassalta ja Musiikkikeskukselta (lippukassalta). Lisäksi yksittäisiä lippuja voi varata myös yllä mainitusta palvelunumerosta.
Varaus on voimassa 14 vrk, jonka aikana liput tulee lunastaa. Mikäli lippuja ei lunasteta 14 vrk: n kuluessa varaus purkautuu automaattisesti. Tarkistathan myyntiehtomme.

Kuluttajapalvelunumero lipun ostaneille (ei lipunmyyntiä) 010 633 1030 (8,8 snt/ min + mpm/ pvm) arkisin klo 10-17.

Maksettuja pääsylippuja ei lunasteta takaisin tai vaihdeta. Poikkeuksena esityksen peruuntuminen teatterin puolelta. Pääsylipun uudelleen tulostamisesta veloitetaan 10€/tilaus.

Ryhmät

Ryhmämyynti (yli 20 hlöä)
044 718 2414 ma-la klo 9-19 tai ryhmat.teatteri@kuopio.fi

Show & Dinner -paketit ryhmille 044 718 2406 tai ryhmat.teatteri@kuopio.fi

Ryhmänvetäjä saa yhden vapaalipun teatterin omiin esityksiin. Linja-auton kuljettajalle vapaalippu, mikäli esityksessä on saavuttaessa tilaa. Ryhmien on vahvistettava varaus viimeistään 1 kk ennen esitystä. Vahvistuksen jälkeen liput lunastetaan joko laskutuksella, jolloin liput lähetetään maksun jälkeen suoraan asiakkaalle, tai teatterin lippukassalta. Laskutuslisä on 10 €/tilaus.
Tutustuthan lipunmyyntiehtoihimme.

Palvelumaksut

Teatterin lippukassan, Musiikkikeskuksen lipunmyynnistä tai ryhmämyynnistä ostetuista lipuista peritään palvelumaksu, joka sisältyy lipun hintaan. Palvelumaksu vaihtelee toimipisteittäin. Myöskin R-kioski ja Lippupiste veloittavat heidän kauttaan ostetuista lipuista oman palvelumaksunsa sekä toimitusmaksun riippuen asiakkaan valitsemasta toimitustavasta. Sivuillamme ilmoitetut lippujen hinnat sisältävät aina teatterin palvelumaksun 3,50€/lippu.
Lisätietoa Lippupisteen palvelu- ja toimitusmaksuista 

Maksuvälineet

Teatterin lippukassalla maksuvälineenä käyvät:
Yleisimmät maksukortit (poislukien Diners ja American Express)
Kuopion kaupunginteatterin lahjakortti ja Lippupisteen lahjakortti (Nettilahjakortit käyvät ainoastaan verkkokaupassa)
Arvosetelit: Smartumin liikunta- ja kulttuuriseteli, Edenredin Virikeseteli ja RJ-Kuntoseteli Oy:n Tyky-kuntoseteli
Sähköiset: ePassi, Smartum Saldo, Smartum mobiili, Edenred kortti (aiemmin TicketDuo), Eazy Break ja Tyky-Online

Edut

Henkilökohtainen avustaja
Henkilökohtainen avustaja pääsee maksutta teatterin omiin esityksiin. Avustajalla on kuitenkin oltava paikkalippu esitykseen.

Näkö-tai kuulovammaisten on mahdollista tilata omatoimisesti tulkki mukaan teatteriesitykseen. Tulkkaukseen liittyvistä käytännön asioissa pyydämme olemaan suoraan yhteydessä Kuopion kaupunginteatteriin, 044-7182 424.

Viime hetken lippu opiskelijoille
Viime hetken lippu samana päivänä teatterin omiin esityksiin 11,50€, sisältäen teatterin palvelumaksun. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikoittain. Liput verkkokaupasta, teatterin lippukassalta, Kuopio Infosta tai Kuopion Musiikkikeskukselta. Ei ennakkovarauksia. Ei koske vierailuesityksiä eikä jo tehtyjä varauksia. Opiskelijakortti esitettävä.

Alle 20-vuotiaiden lippu
Alle 20-vuotiaat pääsevät samana päivänä teatterin omiin esityksiin hintaan 4€, sisältäen teatterin palvelumaksun. Lipun voi lunastaa teatterin omalta lippukassalta esityspäivänä. Lippuja ei voi varata ennakkoon. Etu ei koske vierailuesityksiä eikä jo tehtyjä varauksia. Ikä on todistettava pyydettäessä.

K9-kortti
Kuopion ja lähikuntien 9-luokkalaisille lippu 4€, sisältäen palvelumaksun, teatterin omiin esityksiin. Liput saatavilla esityspäivänä jos esityksessä on tilaa. Ei koske vierailuja tai sunnuntainäytöksiä.

Kirjastokortilla teatteriin
Kaksi teatterikorttia on nyt lainattavissa kirjastokortilla Kuopion pääkirjastosta. Teatterikorteilla on viikon laina-aika ja kortit käyvät teatterin omiin esityksiin. Lainattavia teatterikortteja ei voi varata eikä uusia, mutta asiakkaalla voi olla lainassa kaksi teatterikorttia kerrallaan. Pääsylippua ei tarvitse - eikä voi - varata etukäteen, sillä paikat ovat valmiina. Teatterikorttipaikan voi lunastaa saman päivän esitykseen ja se on tehtävä viimeistään 30 minuuttia ennen esityksen alkua. Lunastamattomat paikat vapautuvat myyntiin.

PeeÄssä
S-etunäytöksissä asiakasomistajan etuna 3 € alennus perushintaisesta lipusta.

EU:n Vammaiskortti

EU:n Vammaiskortti on nyt käytössä myös Suomessa. Kuopion kaupunginteatteri on myös mukana Vammaiskortin tukijoukoissa ja me haluamme palvella parhaalla mahdollisella tavalla erityistä tukea tarvitsevia asiakkaitamme.

Meillä:
• Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta palveluumme silloin, kun kortissa on A-merkintä. Avustajalla on kuitenkin oltava paikkalippu.
• Vammaiskortin haltijan avustaja tai tukihenkilö pääsee aina maksutta palveluumme. Avustajalla on kuitenkin oltava paikkalippu.
• Toimitiloissamme on esteetön sisäänpääsy ja kulku tilasta toiseen.
• Toimitiloissamme on esteetön WC
• Toimitiloissamme on selkeät opasteet
• Toimitilojemme läheisyydessä on mahdollisuus Invapysäköintiin.
• Katsomossamme on pyörätuolipaikkoja.
• Tiloissamme on induktiosilmukka
• Koko henkilökuntamme on sitoutunut parhaalla mahdollisella tavalla palvelemaan vammaista asiakastamme.

Olethan meihin yhteydessä, jos huomaat palvelussamme parannettavaa. Olemme valmiita kehittämään palveluamme saavutettavammaksi. Lisätietoa EU:n Vammaiskortista löydät sivulta www.vammaiskortti.fi

Esityksen peruuntuminen

Esitys perutaan vain ylivoimaisen esteen (force majeure) sattuessa. Ostetut liput vaihdetaan uuteen näytökseen tai asiakkaalle palautetaan lipun hinta (palvelumaksua ei palauteta). Lippujen vaihto tai rahojen takaisinlunastus tulee suorittaa 3 kk kuluessa peruuntuneesta näytöspäivästä teatterin lippukassalla. Teatteri ei korvaa lippujen palvelumaksuja tai muita asiakkaalle aiheutuneita kuluja.
Teatteri tiedottaa peruutuksesta tekstiviestitse puhelinnumeronsa ilmoittaneille asiakkaille. Peruutuksesta ilmoitetaan myös teatterin nettisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Esityksestä myöhästyminen

Näytökset alkavat ilmoitettuna kellonaikoina. Myöhästyneet katsojat pääsevät saliin vasta väliajalla.

Pysäköinti

Pysäköintipaikkoja on mm. torin alla olevassa Toriparkissa tai Kuntolaakson pysäköintilaitoksessa (osoitteessa Hannes Kolehmaisen katu 5). Lisätiedot Kuopion Pysäköinti Oy:n sivuilta.
Lisäksi Niiralassa on runsaasti kadunvarsipaikkoja. Suosittelemme saapumaan ajoissa teatterille.

Muuta

Teatteri pidättää itsellään oikeuden miehityksen muutoksiin ilman etukäteisilmoitusta sairastumisen tai muun ylivoimaisen esteen sattuessa. Uudesta miehityksestä ilmoitetaan teatterin aulatiloissa.

Näytöksissä käytettävä savu on terveydelle vaaratonta. Savukkeet  ovat teatterisavukkeita, jotka eivät sisällä nikotiinia.

Matkapuhelimet on suljettava esityksen ajaksi.