Tanssiteatteri Minimin ohjelmistoa

Kulttuurikeitto: Tanssiesitys klo 14

Teoksessa esiintyvät tanssijat huomioliiveissä.

Esitys pe 22.3.2024 klo 12 teatterin yläaulassa.

Kulttuurikeitto on tunnin mittainen lounastapahtuma, jossa keittolounaan lisäksi nautitaan tanssi- tai teatteriesitys. Kulttuurikeittojen lounaan valmistuksesta vastaa Teatteriravintola Ofelia.

Konsepti ja esiintyminen Anna Kupari ja Outi Markkula
Valosuunnittelu ja esiintyminen alkuperäisversiossa Olivia Pohjola
Tuotanto Zodiak – Uuden tanssin keskus, Anna Kupari, Outi Markkula

Eli öö… ensimmäiseksi mä kysyisin teiltä että mitä olette tehnyt työksenne? Ja mitä se työn tekeminen sitten on? Oletteko te niitä tanssityttöjä? Puhuessamme esityksestä puhumme välttämättä sen historiasta. Tanssiesitys klo 14 on dokumentaatiota Anna Kuparin ja Outi Markkulan vuonna 2015 alkaneesta Ulkorastilla-projektista ja sen eri vaiheista.

Ulkorastilla syntyi kahden valmistuvan tanssitaiteilijan halusta toteuttaa tanssiesitys taidekontekstin ulkopuolella. Keväällä 2016 työpari vieraili pohjoissavolaisissa yläkouluissa ja palvelutaloissa haastattelemassa eri-ikäisiä ihmisiä työhön liittyvin kysymyksin. Vierailujen pohjalta syntynyt Tanssiesitys klo 14 sai ensi-iltansa Zodiak - Uuden tanssin keskuksessa 2018.

Teos käsittelee työn tekemisen teemaa, mutta valjastaa materiaalikseen myös yllättäviä yksityiskohtia, muistoja ja sattumuksia varsinaisen aiheensa ympäriltä. Litteroidut haastattelutilanteet sekä muu projektin aikana syntynyt aineisto on jalostunut joukoksi esityksellisiä kohtauksia, joiden läpi esiintyjät luovivat koko ilmaisullisen repertuaarinsa voimin. Puheen, laulun, dokumentaarisen video- ja
äänimateriaalin sekä tanssin ja liikkeen avulla piirtyy riemastuttava kuva yläkoulu- ja palvelutalomaailman sekä kahden tuoreen tanssitaiteen maisterin kohtaamisesta; erilaisista lähtökohdista nousevien ajatusten törmäämisestä sekä inhimillisestä halusta kurottaa ennakkoasenteiden yli, kohti yhteistä ja jaettua.

Teoksen näyttämöversiota on esitetty aiemmin Pyhäjärven Täydenkuun tansseilla ja Zodiak - Uuden tanssin keskuksen ohjelmistossa. Vaikka teos on kuusi vuotta sitten tehty, on sen aihe edelleen ajankohtainen - vaikkeivat maisterit enää niin tuoreita olekaan.

Kuvat: Salla Keskinen
Kesto: 1 h (sis. lounas + esitys)

Liput

22 € / Esitys + keitto + kahvi / tee
15 € / Esitys ilman lounasta
Avustajat ilmaiseksi, mutta heilläkin on oltava paikkalippu.

Hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. Narikka on maksuton.

Tiedustelut minimi@minimi.fi | 044 066 7338

 

Osta liput >>

Arvostelut

0 / 5
Ei arvosteluita.