Nuorten teatteri alkaa syksyllä Kuopion kaupunginteatterilla!

Uusi upea, fantsu juttu, hässäkkä meininki!

Oletko 13–18-vuotias? Haluaisitko itsellesi uuden ja huippumukavan harrastuksen? Oletko kiinnostunut teatterista, itseilmaisusta tai tarinoiden kertomisesta? Jos vastasit yhteenkin kysymykseen kyllä, jatka lukemista!

Syyskuussa alkaa upouusi Nuorten teatteri Kuopion kaupunginteatterilla. Ryhmä kokoontuu teatterilla syyskaudella kerran viikossa aina tiistai-iltaisin. Osallistuminen on nuorille täysin maksutonta.

Siis mitä siellä tehdään?

Nuorten teatterissa harjoitellaan ammattilaisten johdolla oman itseilmaisun kehittämistä, dramaturgian tajua sekä luovuuden ruokkimista. Ryhmässä tutustutaan teatteriesityksen rakentumiseen ja teatterin eri ammatteihin. 

Syyskaudella keskitymme teatterin tekemisen tapoihin ja tutustumme toisiimme. Kevätkaudella 2024 tähtäämme nuorten oman esityksen tekemiseen. Kevätkauden ajankohdista tiedotetaan myöhemmin. Syyskaudelle osallistuminen ei sido kevätkaudelle, mutta syyskauden osallistujat saavat jatkaa halutessaan suoraan kevätkaudelle ilman uutta ilmoittautumista.

Ryhmän vetäjinä toimivat näyttelijä Lotta Vaattovaara sekä teatteriopettaja ja yleisötyöntekijä Kaisa (Kaiku) Ritola.

Ajankohta ja ilmoittautuminen

Kiinnostuitko? Tule ensimmäiselle kokeilukerralle teatterin suurelle näyttämölle tiistaina 12.9.2023 klo 16.30–19. Ilmoittautuminen aukeaa kokeilukerran päätteeksi. Mukaan mahtuu 20 hakijaa. Huomioithan ystävällisesti, että syyskaudelle voivat ilmoittautua vain ne, jotka pääsevät ensimmäiselle kokeilukerralle.

Kokeilukerran jälkeen ryhmä jatkaa harjoituksiaan teatterin harjoitushuoneessa aina tiistaisin klo 16:15–17.45. Harjoituskausi on 19.9.–12.12.2023 (poislukien syyslomaviikolla 17.10.2023).

Nuorten teatterin vetäjät

Lotta Vaattovaara on kuopiolainen näyttelijä ja vuonna 2012 valmistunut teatteritaiteen maisteri. Lotta on työskennellyt näyttelijänä useissa eri kaupungeissa sekä Kuopion kaupunginteatterin näytelmissä. Lotan mielestä teatterissa parasta on porukalla tekeminen, itsensä haastaminen ja leikki. ”Koulussa mulla oli aina vaikeaa keskittyä kuuntelemaan pelkkää puhetta. Kaikki itse tekeminen ja toisten kanssa oppiminen oli mieluisampaa. Teatterissa opin tekemällä ja keskustelemalla, sieltä olen löytänyt omat vahvuuteni."

Kaisa/Kaiku Ritola valmistui teatteritaiteen maisteriksi keväällä 2019 ja työskentelee tällä hetkellä kaupunginteatterilla yleisötyöntekijänä ja näyttelijänä. Lisäksi hän opettaa teatteritaidetta ajoittain Taidelukio Lumitissa ja toimii Kuopion kaupungin kummitaiteilijana. Kaiku on esittävän taiteen sekatyöläinen, varsinainen draamaduunari, jonka sydäntä ovat lähellä opettaminen, ohjaaminen ja esiintyminen.