Michael Ende - Taava Hakala

MOMO – tyttö joka pelasti maailman

MOMO-teoskuva_kotisivut.jpg

Uusi ensi-ilta pe 8.3.2024 klo 18.30 Minna-näyttämöllä.

Romaanin suomennos Marikki Makkonen
Ohjaus Mikko Rantaniva ja Taava Hakala
Dramatisointi Taava Hakala
Esitysdramaturgia Koko työryhmä
Lavastussuunnittelu Sari Paljakka
Pukusuunnittelu Taina Natunen
Valosuunnittelu Lassi Kröger
Äänisuunnittelu Kati Koslonen
Videosuunnittelu Jarmo Jääskeläinen
Naamioinnin suunnittelu Sanna Virkkula
Koreografia Mikko Makkonen (Tanssiteatteri Minimi)
Parkour-ohjaaja Iiro Näkki (Tanssiteatteri Minimi)

On tullut aika hypätä seikkailuun!
Kuopion kaupunginteatterin ja Tanssiteatteri Minimin yhteistuotannossa sekoittuvat teatteri, tanssi, parkour ja taikuus. Tämä on nähtävä!

Kuvittele maailma, jossa kenelläkään ei ole aikaa. Ei aikaa ystäville, ei aikaa mielikuvitukselle eikä seikkailuille. Momolla on supervoima, se on kuuntelemisen taito. Totuus on, että hänellä on aikaa kuunnella ihmisten huolia, aikaa leikkiä ystäviensä kanssa, aikaa ihmetellä maailmaa vanhan kadunlakaisija Beppon kanssa ja unelmoida turistiopas Gigin kainalossa.

Elämä kulkisi hyvin omalla mallillaan, mutta kaupunkiin soluttautuvat Aikavarkaat, harmaat herrat. Nämä armottomat agentit huijaavat kaupunkilaiset säästämään aikaansa aikapankkiin, josta sen saisi myöhemmin korkojen kanssa takaisin. Ihmisten elämä muuttuu ankeaksi ja harmaaksi, mutta Aikavarkailla ei ole aikomustakaan antaa säästettyä aikaa takaisin.

Kaikkia huijataan, paitsi Momoa. Supervoimansa avulla hän saa selville Aikavarkaiden juonen. Rohkea Momo saa apua Mestari Horalta ja kilpikonna Kassiopeialta, ja yhdessä he käyvät taisteluun voittamattomalta tuntuvaa vihollista vastaan.

Momo perustuu Michael Enden romaaniin, jonka saksankielinen alkuteos julkaistiin jo vuonna 1973. Momosta on tehty lukemattomien näytelmäsovitusten lisäksi myös elokuvia. Michael Enden tunnetuimpia teoksia on Tarina vailla loppua, jonka pohjalta on tehty fantasiaelokuvien klassikko Päättymätön tarina.

Rooleissa: Sari Harju, Atte Antikainen, Ari-Kyösti Seppo, Ilkka Pentti, Riina Björkbacka, Mikko Paananen, Sari Happonen, Katri-Maria Peltola ja Santeri Niskanen.

Tanssijat: Tanssiteatteri Minimi: Virva Torkko-Muñoz, Jasu Parviainen, Katja Mustonen, Aurora Suhonen ja Anniina Tammi.

Kuva ja traileri: Sampo Jaakkola
Suositusikäraja: 7+
Kesto: 2 h 10 min sisältäen väliajan

Sisältövaroitus: Esityksessä käytetään vaaratonta teatterisavua. Harmaiden herrojen puhaltama savu on vaaratonta terveydelle.

Momon tarinassa Harmaat Herrat eli Aikavarkaat toimivat kuolleen ajan voimalla. He ovat sidoksissa taianomaisiin aikakukkiin ja niiden polttamiseen, josta syntyvällä savulla he saavat ihmiset unohtamaan. Tästä kerronnallisista syystä esityksessä käytetään teatterisikareita, jotka edustavat Harmaiden Herrojen varastamaa aikaa.

Liput

28,50 € / peruslippu
16,50 € / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, lapset (0-16 v.)
13,50 € / ryhmät (väh. 20 hlö), kouluryhmät, pyörätuolit,
69 € / Pienryhmä 4 hlö (väh. 1 aikuinen ja 1 lapsi)
Avustajat ilmaiseksi, mutta heilläkin on oltava paikkalippu.

Kaikki hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. Narikka on maksuton.

 

Osta liput >>

Arvostelut

5 / 5
Momo

Harjoitukset ja ilmaisesitys 9.1.2024 oli huikea ja niin luontevaa, sujuvaa eläytymistä rooleihin! Ohjaajalla upea ote harjoitusesityksen ohjaamisesta! Tuli niin hyvä mieli ihan alusta alkaen! :) Lämmin kiitos!

  Nimimerkki   Paikkakunta Kuopio