Sivunäyttämö-podcast

Kuopion kaupunginteatterin Sivunäyttämö-podcastissa kurkistetaan kulissien taakse. Jaksoissa kuullaan myös teatterissa työskentelevien herkullisia tarinoita näyttämön takaa.

Voit kuunnella Sivunäyttämö-podcastia:

Jakso 5/5: Kohtaaminen – Väistäminen

Podcast-sarjan viidennessä ja viimeisessä jaksossa summataan yhteen sitä, miten suhteessa pidetään yllä myönteistä pohjavirettä. Kuinka luoda suhteelle sellainen perusta, että olisi paremmat mahdollisuudet kohdata haasteet ja mahdolliset kriisit ja ennen kaikkea toisensa kiperissä hetkissä. Jaksossa pohditaan myös kulttuurillemme ominaisen puhumattomuuden perinnettä ja sitä, kuinka voisimme muuttaa suuntaa kohtia avoimempaa dialogia.

Sivunäyttämö | Kuopion kaupunginteatteri · 5/5: KOHTAAMINEN – VÄISTÄMINEN

 

Jakso 4/5: Ensiperhe – Uusperhe

Kun kaikki ei menekään niin kuin Strömsössä. Neljännessä jaksossa syvennytään kipeiden aiheiden äärelle ja keskustellaan siitä, mistä tunnistaa, ettei enää ole mahdollista jatkaa yhdessä? Millaiset haasteet ovat edessä eron tullessa ja miten erosta lopulta selvitään? Mikä on tärkeää, jotta uusperhe voi puolestaan perheytyä? Entä missä vaiheessa on oikea hetki hakea ulkopuolista apua?

Sivunäyttämö | Kuopion kaupunginteatteri · 4/5: ENSIPERHE – UUSPERHE

 

Jakso 3/5: Turva – Vaara

Mitä sitten tapahtuu jos ei enää kipinöi? Onko minusta tullut itsestäänselvyys? Miksi me ei enää jutella mistään? Miksi kumppani hipelöi enemmän puhelinta kuin minua? Miksi seksiä ei enää harrasteta niin kuin ennen? Kolmannessa jaksossa puhutaan seksistä, siihen liittyvistä paineista, kehonkuvasta ja tasapainoillaan turvan ja vaaran välillä sekä vastataan yleisöltä tulleisiin kysymyksiin.

Sivunäyttämö | Kuopion kaupunginteatteri · 3/5: TURVA - VAARA

 

Jakso 2/5: Parisuhde – Olosuhteet

Sivunäyttämö hehkuu osa 2/5! Toisessa jaksossa keskitytään pohtimaan sitä, miten olosuhteet vaikuttavat parisuhteeseen ja miten luovia muutosten keskellä. Miten erottaa milloin ongelma on parisuhteessa ja milloin ympäröivissä olosuhteissa? Miten rakkautta voidaan pitää yllä ja kuinka löytää toisensa uudelleen?

Sivunäyttämö | Kuopion kaupunginteatteri · 2/5: PARISUHDE – OLOSUHTEET

 

Jakso 1/5: Minä – Me

Sivunäyttämö hehkuu! Käsittelemme seuraavassa viidessä jaksossa ihmissuhteita ja rakkauden ulottuvuuksia.

Ensimmäisessä Hehkuu-jaksossa tutkitaan minuutta suhteessa parisuhteeseen. Jaksossa pyritään vastaamaan kysymyksiin kuten; Mitä tarkoittaa hyvinvointi parisuhteessa, kenen hyvinvoinnilla on merkitystä ja miksi? Millaisten ongelmien ja kriisien kanssa saavutaan perheneuvojan puheille?

Keskustelussa ovat mukana:
- Yleisötyöntekijä Kaisa Ritola Kuopion kaupunginteatterilta
- Muutosvalmentaja Matti Halmetvaara Mieliteko-ohjelmasta
- Nyt kun olet minun -näytelmän työryhmästä käsikirjoittaja-ohjaaja Pasi Lampela ja näyttelijä Virpi Rautsiala
- Perheneuvoja Tarja-Tuuli Liinamaa Perheasiainneuvottelukeskuksesta.

Sivunäyttämö | Kuopion kaupunginteatteri · Jakso 1/5: MINÄ – ME
 
 

 

Jakso 3. Näyttelijäksi opiskelu & työuran alku – Atte Antikainen

Miten yliopistossa opiskellaan näyttelijäksi? Kuopion kaupunginteatterin kolmannessa podcast-jaksossa keskustellaan pääsykokeista, näyttelijäksi opiskelusta sekä työuran alusta. Jakson vieraana on Kuopion kaupunginteatterin näyttelijä Atte Antikainen. Miksi unelma muusikon urasta vaihtui näyttelijän uraan? Millainen oli matka armeijasta pääsykokeisiin? Lopussa kuullaan myös herra Karhun hulvaton tarina ruumisarkusta vuosikymmenten takaa.

Sivunäyttämö | Kuopion kaupunginteatteri · 3. Näyttelijäksi opiskelu & työuran alku – Atte Antikainen

 

Jakso 2. Teatteri on tiimityötä – Tommi Auvinen

Millaista on työskennellä teatterinjohtajana? Kuopion kaupunginteatterin toisen podcast-jakson vieraana on teatterinjohtaja Tommi Auvinen. Jaksossa keskustellaan muun muassa siitä, miten teatterin ohjelmisto rakentuu ja miten näyttelijät valitaan rooleihin. Tommi kertoo myös omasta historiastaan, joka alkoi 5-vuotiaana Tampereen Työväen Teatterin lavalta. Lopussa kuullaan myös herra Karhun hupaisa tarina punasilmäisestä rotasta. 

Sivunäyttämö | Kuopion kaupunginteatteri · 2. Teatteri on tiimityötä – Tommi Auvinen

 

Jakso 1. Tervetuloa kuulolle!

Kuopion kaupunginteatterin podcast starttaa talokierroksella. Yleisötyöntekijä Matti Halmetvaara johdattelee sinut teatteritalon mielenkiintoisimpiin paikkoihin. Pääset kurkkaamaan korvillasi niin näyttämölle kuin puvustoonkin. Tutustut myös podcastimme toiseen vakioääneen herra Karhuun ja kuulet tarinan vuosikymmenten takaa.