Kellen Blair ja Joe Kinosian

Murha kahdelle

Graafisen siluetti hattupäisestä miehestä.

Vierailuesitys ma 9.12.2024 klo 19 Minna-näyttämöllä.

Käsikirjoitus Kellen Blair ja Joe Kinosian
Musiikki Joe Kinosian
Laulujen sanat Kellen Blair
Suomennos Hanna Kaila
Ohjaus Chris Whittaker
Äänisuunnittelija Max Marshall
Valosuunnittelija Esa Näykki
Pukusuunnittelija Riitta Röpelinen
Musiikin harjoituttaja Jussi Vahvaselkä
Yhteistyötuotanto

Musiikkiteatteri Kapsäkki ja Linnateatteri

Taidokas sekoitus musiikkia, sekasortoa ja klassista murhamysteeriä!

Vauhdikas musikaali Murha kahdelle (Murder for Two) yhdistää musiikkikomedian huimapäiseen murhamysteeriin. Tässä hulvattomassa esityksessä lavalla nähdään kaksi näyttelijää, joista toinen tutkii rikosta, toinen on kaikki 10 epäiltyä ja kaiken tämän lisäksi, molemmat soittavat pianoa!

Kun kuuluisa kirjailija Arthur Whitney ammutaan syntymäpäiväjuhlissaan, on maailman parhaiden etsivien ratkaistava tapaus. Ainoa ongelma on, että he kaikki ovat poissa kaupungista. Tässä kohtaa kuvaan astuu paikallispoliisi Marcus Moscowicz, joka haaveilee suuremmista saappaista. Todistaakseen omat kykynsä, Marcuksen on ratkaistava tapaus ennen varsinaisen etsivän saapumista. Kello käy ja epäilykset kasvavat, mutta keneen ne lopulta kohdistuvat?

Hauska ja palkittu Off-Broadway-musikaali Murha kahdelle (Murder for Two) sai ensi-iltansa 8.11.2023 Musiikkiteatteri Kapsäkin ja Linnateatterin yhteistuotantona. Musikaali on kiitetyn Anastasia-musikaalin (Tampereen teatteri) koreografi Chris Whittakerin debyyttiohjaus Suomessa.

Lavalla itsensä likoon laittavat monipuoliset ja taitavat näyttelijät Joel Mäkinen ja Juha Pulli. 

Kritiikkejä ja arvosteluita:


“MURHA KAHDELLE -musikaalin viehätys perustuu pitkälti siihen, miten nämä kaksi hyvin erityyppistä näyttelijää onnistuvat saamaan yhteispelinsä toimimaan. Ja kyllähän he onnistuvat, suorastaan sekunnin sadasosan täsmällisyydellä. Esitys toimii aivan täydellisesti murhamysteerinä, vaikka se välillä tahtookin räjähtää vallan hullunkuriseksi.
⭐️⭐️⭐️⭐️” – Lauri Meri / Helsingin Sanomat

“Esityksessä viehättää sekoitus intiimiä pienimuotoisuutta ja räiskähtelevää näyttävyyttä. Vauhtiin päästyään näyttelijät laajentavat esitystä lavalta katsomoon, ja tahti on niin hurja, että hetkittäin tuntuu, kuin mukana olisi kahden sijaan useampikin esiintyjä.” – Selina Keränen / Apu

”Kaiken kaikkiaan Kapsäkin lavalla nähdään huimaa näyttelijäntyötä, jota siivittää Hanna Kailan oivaltavasti suomentama teksti. Murhamysteeri naurattaa ja pitää otteeseen loppuun asti ja loppuratkaisu kyllä yllättää. Mahtava teos!” – Annika Laine 

”Musiikkiteatteri Kapsäkin ja Turun Linnateatterin yhteistuotanto Murha kahdelle yhdistää musiikkia, murhamysteeriä ja mahtavan mukaansatempaavaa ja mallikelpoista näyttelijäntyötä. Joel Mäkinen hurmaa paikallispoliisi Marcus Moscowiczina, joka ryhtyy ratkaisemaan kuuluisan kirjailijan murhaa. Epäiltyjä on kymmeniä ja kaikissa näissä rooleissa katsojaa fyysisyydellään ällistyttää Juha Pulli. Molemmat suoriutuvat hengästyttävän hyvin omista tonteistaan teoksessa ja katsojana ei voi kuin nostaa hattua.” – Työviksen tyttö 

Kesto: 1 h 30 min. Ei väliaikaa.
Kuva:
Joona Aalto 
Esityskuvat: Tero Vihavainen

Katso traileri tästä!
(avautuu uuteen välilehteen)

Liput

38 € / peruslippu
36 € / eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varusmiehet, lapset (0-16 v.)
34 € / ryhmät (väh. 20 hlöä), pyörätuolit

Hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. Narikka on maksuton.

 

Osta liput >>

Arvostelut

0 / 5
Ei arvosteluita.