Kuopion kaupunginteatterin syksyn 2024 ohjelmisto on julkaistu!

Syksyn ensi-illat kuljettavat katsojia työläiskaupungin kortteleihin, juhlivaan Ranskan hoviin ja Kuopioon tekemään hyviä sijoituksia. 


Syksyllä nähdään suurien tunteiden menestysmusikaali Veriveljet (ensi-illat 6.9. ja 7.9.), joka kertoo köyhiin oloihin syntyneistä kaksoisveljistä, jotka erotetaan toisistaan lapsina. Veljekset löytävät aikuisina toisensa ja ystävystyvät tietämättä totuutta. Luvassa on unohtumaton kertomus veljeydestä ja ystävyydestä. Esitys on Tommi Auvisen jäähyväisohjaus Kuopion kaupunginteatteriin. Willy Russellin kirjoittamaa ja säveltämää musikaalia pidetään yhtenä maailman parhaimmista musikaaleista. 

Versaillesin palatsiin meidät vie Taava Hakalan ohjaama Marie Antoinette (ensi-ilta 9.11.), jossa vallankumous lähenee, kun juhlat paranevat. Marie Antoinette oli aikansa suurin superjulkkis ja muodin edelläkävijä, samaan aikaan sekä rakastettu että vihattu kuninkaallinen. Näytelmän koreografina vierailee suomalaisen katutanssin pioneeri Sanaz Hassani. Lavalla nähdään häikäisevää pukuloistoa sekä niskakarvat pystyyn nostattavaa railakasta menoa. 

Kuolleista herännyt (ensi-ilta 31.8.) on nerokas ja hauska tarina satamajätkä Jönnin olemattomista miljoonista. Ohjaaja Juha Hurme on tarttunut Maiju Lassilan romaaniin ja dramatisoinut sen tyylilleen uskolliseksi karnevalistiseksi seikkailuksi. Katsoja temmataan mukaan Savon talouselämän pyörteisiin, joissa vastuu siirtyy sijoittajalle. 

Yhteistyöt ja vierailuesitykset

Syksyn vierailuohjelmistossa nähdään seuraavat esitykset:

Ohjelmistossa jatkavat keväältä tutut suosikit

Tanssiteatteri Minimin ohjelmisto

Kaupunginteatterin näyttämöillä ja auloissa nähdään myös Tanssiteatteri Minimin ohjelmistoa, johon kuuluvat:

Lisätietoja ohjelmistosta:

kuopionkaupunginteatteri.fi
www.minimi.fi

Linkit avautuvat uuteen välilehteen.