Minimin Kahden teoksen illassa 2.12. klo 19.15 ja 3.12. klo 19.15 nähdään kaksi valtakunnallista vierailua: tanssiteos Levoton maa ja sirkusesitys RISA - Friction.

Levoton maa

Levoton maa_banneri.jpg

Koreografia ja tanssi Riku Lehtopolku ja Mikko Makkonen
Äänisuunnittelu Eero Auvinen
Valojen konsultaatio Joonas Tikkanen
Esiintyjät ääninauhalla Francis Guardia, Ben Rogers
Musiikki Jon Balke, Batagraf, Anouar Brahem, Stephan Micus

Kahden teoksen illan avaa Levoton maa. Teoksessa nähdään Kuopio Tanssii ja Soin ja Minimin tuoreet taiteelliset johtajat Riku Lehtopolku ja Mikko Makkonen.

Vierauden kohtaamista pohtiva Levoton maa on saanut inspiraationsa Edward W. Saidin teoksesta Orientalismi. Tekijöiden kiinnostuksen kohteena on kuitenkin ollut tarkastella toiseuden hahmottamista yleisemmällä tasolla. Osaamme tulkita tuntematonta tai vierasta vain omasta maailmankuvastamme käsin - samalla muokkaamme todellisuutta itsellemme ymmärrettävään tai ylipäänsä mahdolliseen muotoon. Kuvaajan ulkopuolisuus suhteessa kuvattavaan asiaan sekä vieraan kulttuurin kohtaamiseen erottamattomasti liittyvä jako “meihin” ja “heihin” luovat verhon, jonka takaa on vaikea nähdä toinen tai tulla itse nähdyksi.

Teos tarttuu aiheeseensa fyysisyydellä ja luottaa kahden esiintyjän tarkkaan yhteistyöhön. Hienovireisesti yhteen soivat kehot rakentavat kudelman, josta kerros kerrokselta paljastuu henkilökohtaisempia sävyjä.

“Saumaton, loppuun asti hiottu yhteistyö luo kiihkeisiinkin kohtauksiin levollisen tunnelman, jossa katsoja kelluu tanssivirran viemänä.” - Teatteri & Tanssi + Sirkus -lehti

“Tuloksena oli energinen ja voimakkaaseen tanssiin perustuva duetto, jossa liike oli keskiössä.” - Demokraatti

Teoksen traileri https://vimeo.com/319233270

Kuva Jukka Nuutinen

RISA - Friction

RISA_banneri.jpg

Mikä on se voima joka saa meidät liikkeelle? Liikumme pysähtymättä, mutta jätämmekö jälkeemme vain kiiltävät pinnat? Entä jos päätän jäädä paikoilleni, lakkaanko olemasta?

RISA - Friction on hengästyttävä kudelma tanssia ja akrobatiaa, yhdistelmä kahta erilaista fyysistä taiteilijaa ja heidän yhdessä kehittelemäänsä liikekieltä. Heidän välillään tanssi venyy uusiin ulottuvuuksiin, kohtaa akrobatian ja muuntautuu joksikin uudeksi.

Riia Kivimäki on voimistelutaustan omaava freelancerinä työskentelevä tanssitaiteilija joka on valmistunut Tampereen konservatorion jazz-tanssilinjalta, sekä syventänyt opintojaan eurooppalaisen nykytanssin kentällä. Hän on esiintynyt, tehnyt koreografiaa ja luonut esityksiä monipuolisesti niin tanssin, sirkuksen, kuin teatterin kentällä ja niitä yhdistäen.

Saku Mäkelä on valmistunut tanssiakrobaatiksi Tukholman taiteellisesta korkeakoulusta vuonna 2008. Melkein 20 vuoden ajan hän on tehnyt töitä tanssin, teatterin ja sirkuksen parissa niin esiintyjänä, koreografina kuin opettajana.

Konsepti ja esiintyminen Riia Kivimäki ja Saku Mäkelä

Kuva Jouni Ihalainen

 

Kesto koko illan kesto yhteensä n. 1 h 30 min, sis. väliajan

Ikäsuositus teokset on suunnattu nuorille ja aikuisille

Liput

28,50 € /peruslippu

22,50 € / eläkeläiset, työttömät, varusmiehet

16,50 € / opiskelijat, TEME ja lapset alle 16 v 

Hinnat sisältävät teatterin palvelumaksun 3,50 € / lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. Naulakkomaksu sisältyy pääsylipun hintaan.

Tiedustelut ja ryhmämyynti minimi@minimi.fi | 044 066 7338

Osta liput >>

Arvostelut

0 / 5
Ei arvosteluita.