Syksyn 2018 ohjelmisto on nyt myynnissä

Kuopion kaupunginteatterin syksyn 2018 ohjelmisto on nyt julkistettu ja se on myynnissä muun muassa teatterin lippukassalla ja Kuopio Infossa, myös nettiliput ovat nousseet myyntiin.

Monipuolinen kausi sisältää vahvoja naiskohtaloita, tuoreen kotimaisen musikaalin ja huumorilla ryyditetyn draaman sekä hillittömän farssin. Ohjelmistoa monipuolistavat vielä kovat, kotimaiset huippuvierailut. Tarjolla on erilaisia ihmiskohtaloita, väkeviä tarinoita, inhimillisyyttä ja hyvää viihdettä.

Minna-näyttämön syksy käynnistyy perinteiseen tapaan musikaalilla. Anniina Enckellin käsikirjoittama ja Esa Niemisen ja Niklas Rosströmin säveltämä, viime vuonna Espoon kaupunginteatterissa kantaesityksensä saanut Äidinmaa on väkevä sukupolvikertomus yhden suvun vahvoista naisista. Kahdessa aikatasossa liikkuva tarina kerii auki menneisyyden traumat, vaikenemisen kulttuurin ja ristiriidat perhesuhteissa. Melodiset ja elämää täynnä olevat sävelmät huokuvat nuoruuden kiihkoa ja intohimoa ja muistuttavat meitä vapauden ja rakastamisen tärkeydestä. Snoopi Sirenin ohjaaman musikaalin ensi-ilta on 12.9.

Maria-näyttämön syksy alkaa puolestaan klassikkojen klassikolla, Ingmar Bergmanin Syyssonaatilla. Tämä Olli-Matti Oinosen ohjaama tiheätunnelmainen kamarinäytelmä kertoo äidistä ja tyttärestä ja heidän ristiriitaisesta suhteestaan. Näytelmä kysyy, mitä on äidinrakkaus ja millaista tuhoa sen puuttuminen tai laiminlyöminen aiheuttaa. Esitys perustuu Bergmanin samannimiseen elokuvaan, jonka tähtinä loistivat Ingrid Bergman ja Liv Ullmann. 8.9. ensi-iltansa saavalla näytelmällä teatteri kunnioittaa myös Bergmanin syntymän satavuotisjuhlavuotta.

Keskisyksyn ensi-iltoina nähdään Michael Cooneyn hulvaton farssi Puhtaana käteen ja Peter Quilterin hauska draamakomedia Suurenmoista!. Toista kertaa Kuopion kaupunginteatterissa vierailevan Mika Nuojuan ohjaama Puhtaana käteen kertoo Erkki Lehtisestä, tavallisesta savolaisesta miehestä, joka työttömäksi jäätyään on elättänyt itsensä jo parin vuoden ajan erilaisilla sosiaaliturvahuijauksilla. Nyt mies on kuitenkin päättänyt lopettaa keinottelun. Mutta kuinkas käykään, se ei olekaan ihan yksinkertaista. Maailmalla valtavan menestyksen saaneen näytelmän ensi-ilta on Minna-näyttämöllä 27.10.

Teatterinjohtaja Pekka Laasosen ohjaama Suurenmoista! perustuu puolestaan tositapahtumiin. Näytelmä kertoo Florence Foster Jenkinsistä, joka esiintyi New Yorkin suurimmilla areenoilla tulkiten maailman historian hienoimpia aarioita saaden yleisönsä järisyttävien tunnekuohujen valtaan. Harmi vain, ettei hän osannut laulaa. Maria-näyttämöllä 31.10. ensi-iltansa saavasta näytelmästä on tehty myös elokuva, jossa pääosaa näytteli Meryl Streep.

Syksyn vierailuesitysten sarja alkaa syyskuun 25. päivä Timo Parvelan kirjaan perustuvalla lastennäytelmällä Pate ja ihmeellinen eno. Näytelmästä nähdään Maria-näyttämöllä viisi esitystä. Hulvatonta lastenteatteria nähdään myös 10.11. niin ikään Marialla, jolloin näyttämön valtaa Red Nose Companyn versio H.C. Andersenin sadusta Keisarin uudet vaatteet.

Aikuisille suunnattuja vierailuja ovat puolestaan Red Nose Companyn Juoksuhaudantie Maria-näyttämöllä 9.11. ja Kirsti Valveen kirjoittama Marian sydän. Kirjailija Maria Jotunista kertova musiikkinäytelmä nähdään Maria-näyttämöllä 20. ja 21.11.

Kevään ohjelmistosta syksylle jatkavat Astrid Lindgrenin koko perheen seikkailuklassikko Ronja Ryövärintytär ja Tuupasen perheestä ratkiriemukkaan anarkisesti kertova Pilvi Hämäläisen Jäähyväiset Pamela Andersonille.