Tanssiteatteri Minimin ohjelmistoa
Koko perheen kikatuslauantai | Race Horse Company

Chevalier

Chevalier.jpg

Esitykset 8.6.2019 klo 12 ja klo 16 Maria-näyttämöllä

Ohjaus, käsikirjoitus ja esiintyjä Kalle Lehto
Äänisuunnittelu Sami Tammela
Valosuunnittelu Eero Alava
Videotaide Miikkael Kukkula
Tuotanto Race Horse Company
Yhteistyössä Cirko – Uuden sirkuksen keskus

Tanssiteatteri Minimin Koko perheen Kikatuslauantaissa vierailee tinkimätön nykysirkusryhmä Race Horse Company uudella sooloteoksellaan Chevalier, joka on Kalle Lehdon koko perheelle suunnattujen esitysten trilogian kolmas osa.

Chevalier on nykysirkussoolo, jonka ideat pohjautuvat perinteisten hevossirkusten toimintaan ja esityksen sirkusnumerot on poimittu perinteisten hevossirkusten esityksistä. Numerot on sovellettu esitettäväksi nyt keppihevosilla ja perinteisen sirkuksen numeropohjaisuutta rikotaan luoden teatraalisempi kokonaisuus.

Ohjauksesta, käsikirjoituksesta ja esiintymisestä vastaa Race Horse Companyn taiteellinen johtaja ja sirkustaiteilija Kalle Lehto, joka on myös yksi ryhmän perustajajäsenistä. Lavalla nähdään monipuolisesti perinteisiä sirkuslajeja kuten akrobatiaa, jongleerausta, tasapainoilua ja klovneriaa, keppihevosilla ja Lehdon omintakeisella break-tanssijan liikekielellä sekä humoristisella tyylillä höystettynä.

Esitys sisältää lyhytelokuvia, joissa nähdään tirehtöörin askareita ja elämää lavan ulkopuolella. Videoiden musiikki ja tehosteäänet Lehto soittaa lavalla, kuten liikkuvan kuvan alkuaikoina, jolloin ei ääntä itse videoissa vielä ollut ja ensimmäisiä lyhytelokuvia esitettiin nimenomaan sirkuksessa.

Chevalier saa ensi-iltansa osana Cirkon kevään kausiohjelmaa toukokuussa 2019.

Chevalier on Kalle Lehdon koko perheelle suunnattujen esitysten trilogian kolmas osa. Ensimmäinen osa, 'Circles - kommellusten kabaree' sai ensi-iltansa 2012 Helsingin juhlaviikoilla Cirko-keskuksessa ja tämän esityksen myötä Kalle Lehto valittiin juhlaviikkojen vuoden debytantiksi.

Toinen osa 'Around - Ympäri Ämpäri' sai ensi-iltansa 2016 Hippalot-festivaaleilla, jonka jälkeen se on kiertänyt Suomen lisäksi jo Englannissa, Hollannissa, Saksassa ja Tanskassa.

Lehto on ohjannut itse trilogian kaikki osat ja esiintyy niissä sirkuksen tirehtöörinä ja joka paikan höylänä.

Ikäsuositus 4-vuotiaasta ylöspäin

Kesto noin 40 min, ei väliaikaa

Valomaalauskuva Hannu Huhtamo

Tiedustelut minimi@minimi.fi | 044 066 7338

Lisätietoa www.minimi.fi

Liput

19,50 € (aikuinen)
9,50 € (lapsi)
Hintoihin lisätään palvelumaksu. Naulakkomaksu sisältyy pääsylipun hintaan.

Osta liput >>

Arvostelut

0 / 5
Ei arvosteluita.