Kuopion kaupunginteatterin kävijämäärä nousi uuteen ennätykseensä

Esityskausi 2017–2018 oli yllätyksellinen Kuopion kaupunginteatterille. Teatteritalon kokonaiskävijämäärä nousi uuteen ennätykseensä: 84 500:aan kävijään. Tämä on historiallinen määrä. Se on lähes 10 000 henkilöä enemmän kuin edellisellä kaudella. Kokonaiskävijämäärä pitää sisällään esitystoiminnan lisäksi myös kaikki näytösten ulkopuoliset tapahtumat, kuten tilavuokraukset ja kulissikurkistukset.

Katsojia teatteri keräsi syyskuusta toukokuuhun 66 200 henkeä. Se on 8 300 katsojaa enemmän kuin edellisellä kaudella. Määrä pitää sisällään teatterin omat esitykset, vierailut ja yhteistuotannot. Teatterin omat esitykset saivat puolestaan 54 100 katsojaa.

Minna-näyttämön ehdon suosikki oli Priit Pedajaksen ohjaama Viulunsoittaja katolla. Sen näki yli 25 000 katsojaa. Toiseksi eniten yleisöä kiinnosti Miko Jaakkolan ohjaama Ronja Ryövärintytär, jonne myytiin 9 400 pääsylippua. 5 200 henkeä näki puolestaan Miisa Lindénin käsikirjoittaman ja ohjaaman näytelmän Siipirikkoja ja matriarkkoja eli kuule meitä Kaija Koo.

Maria-näyttämön ykkönen oli Olli-Matti Oinosen ohjaama Patriarkka. Sen kävi katsomassa 2 500 henkilöä. Toiseksi suosituimmaksi nousi Pekka Laasosen ohjaama Luolamies, joka keräsi 2 300 katsojaa. Ja keväällä myytiin yli 1 500 pääsylippua Olli-Matti Oinosen ohjaamaan näytelmään Jäähyväiset Pamela Andersonille. Jäähyväiset Pamela Andersonille -näytelmän katsojamäärä tulee vielä nousemaan, sillä se jatkaa ohjelmistossa vielä tänä syksynä.

Vierailut ja yhteistuotannot kiinnostivat myös katsojia. Suosituimpia vierailuja olivat lastennäytelmät Tatu ja Patu työn touhussa (yli 900 katsojaa) ja Maalaishiiri ja kaupunkilaishiiri (550 katsojaa). Yhteistuotannoista eniten yleisöä keräsi Taidelukio Lumitin ja teatterin yhteistyönä syntynyt Romeo ja Julia. Sen näki lähes 3 100 katsojaa. Heikki Kinnusen ja Ilkka Heiskasen tähdittämä Arvoituksellisia muunnelmia sai puolestaan 2 500 katsojaa.